Sylvester Stallone: Žít svůj sen - Jak získat dokonalé tělo

Sylvester Stallone: Žít svůj sen - Jak získat dokonalé tělo https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367544/bmid_sylvester-stallone-zit-svuj-sen-TOz-367544.jpg 4 38 8

Autobiografie Sylvestera Stalloneho, jednoho z nejlépe placených herců Hollywoodu, je upřímnou zpovědí akčního hrdiny a také motivační příručkou pro všechny fitness nadšence. Výjimečná kniha nabízí vhled do soukromí této filmové legendy, včetně životních pádů a vzestupů, ale i návod jak žít zdravě a osvojit si ty správné návyky v oblasti cvičení a zdravého stravování. Postavte se všem fitness zlozvykům po boku hollywoodské hvězdy!... celý text

Biografie a memoáry Sport Zdraví
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Sly Moves: My Proven Program to Lose Weight, Build Strenght, Gain Will Power, and Live Your Dream , 2005


více info...

Přidat komentář

Filatov
30.01.2023 5 z 5

Já tu knihu zhltnul za půlku večera a ten chlap má sakra ve všem pravdu. Naše pohledy na fitness a stravování se úplně protnuly. Pravda čekal jsem obsáhlejší autobiografickou část, ale to nevadí.

Doubravka1975
07.12.2022 5 z 5

SS moje srdeční záležitost.
Víc než autobiografie je to spíš Stalloneho fitness příručka. Filmy jsou zmíněny jen série Rocky a Rambo o budování fyzičky a vysněné postavy podle jeho vzoru představitele Herkula. a ještě Země policajtů, kde naopak musel přibrat 18 kg.
V knížce najdete i cvičební plán , jídelníček i cvičení pro ženy , které předvádí jeho manželka Jennifer


Misantrop
27.04.2022 4 z 5

Je zvláštní, když Sly mluví do poloviny knihy, jak celou dobu prováděl nesprávnou techniku posilování, přepaloval to a požíval neefektivní jídelníček a díky odhodlání měl nakonec v 80.letech oficiálně tělo desetiletí. I když se kniha čte snadno a rychle má dostatek informací a zajímavostí z průběhu natáčení známých snímků. Druhá polovina knihy je zaměřena vyloženě na tréninkový harmonogram s fotografiemi cviků. Velké množství cviků lze provádět i doma se svou vlastní váhou, nebo činkami. Líbí se mi fakt, že kniha je dobrou příručkou pro zpevnění těla i pro ženy, pro které je zde zvlášť kapitola.

cleopatra11
02.01.2021 5 z 5

Velmi pěkná kniha, doplněná mnoha fotografiemi a bezvadnými tipy na hubnutí a stravování.

Lukaso
04.08.2020 5 z 5

Na tuto knihu jsem se moc těšil, a splnila mé očekávání. Stručně, s jídelníčkem a pár cviky

danoj
07.01.2020 2 z 5

Kto čaká autobiografiu v štýle Arnoldovho "Total Recall", bude sklamaný. Spomienok na natáčenie filmov je tam málo, dá sa to prečítať veľmi rýchlo. Zvyšok knihy je venovaný cvičeniu a výžive - mne to skôr pripadá ako nejaké špeciálne vydanie Muscle & Fitness...

viviann
13.08.2018 3 z 5

Kniha je to celkem zajímavá. Přečteno za jeden den. SS si šel za svým i přes nelehké překážky... Jeho jídelníček mě tedy fascinuje.

Jack.Bledsoe
15.03.2018 4 z 5

Nenechte se nachytat, podobně jako sovy není ani tahle kniha tím, čím se zdá být.

Nejde o žádnou autobiografii, Sly tady jen letem světem zavzpomíná na natáčení pár dílů Rockyho a Ramba a vždycky to souvisí hlavně s jeho tělem a fyzičkou, čím si procházel při trénincích apod. Proto zmiňuje i Zemi policajtů, kde musel naopak kvůli roli na svoje poměry rekordně přibrat. Jsou tam zajímavý informace, ale tahle pasáž je dlouhá asi tak 20 stran a to je v ní ještě spoustu velkých fotek.

Zbytek knihy tvoří rozsáhlý tréninkový manuál, kde přímo Sly předvádí všechny cviky, o kterých mluví, představuje svůj jídelníček a prostě dává spoustu užitečných tipů na to, jak žít zdravě. A musím říct, že to na mě působí realizovatelným dojmem, že nejde o žádná moudra miliardáře pohybujícího se mimo realitu. Zároveň zcela typicky sem tam utrousí nějakou velkou životní pravdu nebo fórek, je to fajn. Spoustu lidí to může skutečně motivovat k tomu, aby se sebou něco začali dělat.

Největší průšvih tak vidím v tom, že tahle příručka ve světě vyšla už v roce 2005 a podle všeho se nejedná o žádné aktualizované vydání. Jediná aktuální věc na ní je fotka na obálce, uvnitř pak najdete mnohem mladšího Slye, ještě před jeho velkým filmovým comebackem v Rockym VI, Rambovi IV či Expendables. Nejsem expert, takže těžko říct, nakolik už dnes mohly být některé ze zde uvedených rad vyvráceny.

Ale abych končil pozitivně. Překlad je hodně povedený. Pánské oko potěší kapitola věnovaná cvikům pro ženy, kde se můžeme pokochat (rovněž o 13 let mladší) Slyovou manželkou Jennifer, bývalou modelkou.

No a naprosto největší bombou je to, že je celá kniha psaná v první osobě, takže při čtení slyšíte v hlavě hlas Slyova dvorního dabéra Pavla Rímského!:))

Pro skalní fandy hollywoodské legendy tohle bude asi tak jako tak povinnost, ale ostatní mají důvod se nad koupí zamyslet.

Štítky knihy

herci posilování

Autorovy knížky

Sylvester Stallone
americká, 1946
2018  83%Sylvester Stallone: Žít svůj sen - Jak získat dokonalé tělo

Kniha Sylvester Stallone: Žít svůj sen - Jak získat dokonalé tělo je v

Právě čtených3x
Přečtených48x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce30x
Chystám se číst30x
Chci si koupit16x
dalších seznamech1x