Sykes + Texaský Jack (v pouzdru)

Sykes + Texaský Jack (v pouzdru) https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475898/bmid_sykes-texasky-jack-v-pouzdru-dK1-475898.png 4 4 2

Sykes série

>

Komiksy Texaský Jack a Sykes ve sběratelském pouzdru. Texaský Jack je skvělý střelec. Avšak navzdory legendě, která ho obestírá, svůj talent nikdy neuplatnil jinde než v manéži. Nicméně jednoho dne ho vláda naléhavě požádá, aby odjel na Divoký západ a postavil se krvelačnému Gunsmokeovi a bandě jeho zabijáků. Je to sebevražedný úkol, který ovšem Texaský Jack nemůže odmítnout, protože by tím utrpěla jeho pověst. Naštěstí na své cestě narazí na skutečného profesionála: maršála Sykese!... celý text

Přidat komentář
Ivan Kučera
Ivan Kučera
07.09.2021 4 z 5

Sykes a Texaský Jack je ýborné duo, ktoré ukazuje Divoký západ v jeho neprikrášlenej podobe (realistické konce, krvavé prestrelky), zároveň ale (paradoxne) v gýčovej (prekrásne prérie a lesy ešte nepoškvrnene zradnou civilizáciou... ktorá s avšak už nemilosrdne približuje, aby všetko raz a navždy zničila a nekompromisne zadupala do zeme). Hlavnou hviezdou komiksu Sykes je (ehm) Sykes: drsný bývalý maršál, ktorému je rozumnejšie uhnúť z cesty. Poteší, že sa ho tvorcovia nebáli zašpiniť, určite nejde o stopercentného klaďasa (zároveň to ale neprehnali a včas zastavili, aby z neho nespravili vyloženého antagonistu). Zvláštnosťou je, že nasledujúci Texaský Jack je v skutočnosti prequel, Sykes v ňom prekvapivo hrá len druhé husle a o prvé sa nečakane postarala postava, ktorá v "jednotke" vôbec nevystupovala (!). Ono to ale div sa svet funguje. Do pozornosti dávam aj krásne kartónové exkluzívne puzdro, do ktorého sú oba komiksy zabalené (ale dajú sa kúpiť aj samostatne a puzdzo si môžete doobjednať neskôr).

Terva
Terva
08.08.2021 3 z 5

„Něco ti řeknu, Sykesi.
Začínáš mi dělat starosti.
Tvé sebevražedné sklony
jsou čím dál tím větší.“
(Sykes)

Tak nějak vždycky nechápu, proč je sem vkládáno něco, co už člověk komentoval. Sykes se mi líbil a dostal ode mě čtyři hvězdy. Komentář k němu si může přečíst každý. Stejně tak i ke druhému komiksovému příběhu z Dalekého západu – Texaský Jack. Tento příběh se mi už zdál dost vyumělkovaný a „šitý“ horkou jehlou. Zdálo se mi, že tvůrci na to moc spěchali, až se to skoro nepovedlo. Tři hvězdy znamenají, že mě to moc nebralo.

Citát: Zemřít s botama na nohách, co jen víc si může hrdina přát? (Texaský Jack)

No a teď k „POUZDRU“. Je to vlastně papírová krabice se dvěma velkými obrázky. Na jednom je v popředí Sykes a v pozadí je na koni Texaský Jack. Otočíte-li na druhou stranu je tam strom a kolem něj hřbitov s jedním velkým křížem v popředí. Bohužel na hřbetu „POUZDRA“ není žádný nápis. Tak že do knihovny stejně musíte dát knihy jejich hřbety. Účel „POUZDRA“ je tak zpochybněn, protože jej v knihovně stejně neoceníte. Pro pokochání z kreseb by musel zabírat místo třeba nějakého obrazu, nebo být volně vystavený na vrcholu knihovny.

Citát: O tvém stylu jsem slyšel jen samou chválu...nebo tedy vlastně jen samé pomluvy... (Sykes)

Je tak jen a jen na vás, zda těch 280 korun Českých do tohoto „POUZDRA“ investujete. Pak už zbývá je jen využít v celé své ploše a nebo založit mezi ostatní knihy hřbety ven. Musím přiznat, že jsem od tohoto „POUZDRA čekal víc, ale místo kladného očekávání se dostavilo mírné znechucení. A vzhledem k hodnocení obou knih, dávám tomuto „POUZDRU“ tři hvězdy.

Citát: To nebyla lež, jenom historka. (Texaský Jack)


Autorovy další knížky

Pierre Dubois
belgická, 1945
2019  86%Sykes
2021  83%Texaský Jack
2021  75%Sykes + Texaský Jack (v pouzdru)

Kniha Sykes + Texaský Jack (v pouzdru) je v

Přečtených4x
Knihotéce5x