Swingers party

Swingers party https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/67961/bmid_swingers-party-6622669203c23.png 4 11 5

Mladičká Jana je na prahu dospělosti. Neutěšené zázemí ji vehnalo do rozhodnutí, aby co nejdříve opustila domov a rodiče. Náhodou se seznamuje s hezkým Karlem,který ji přitahuje svým sebevědomím. Má na věci jasné názory, s ničím se nepáře. Janě trochu vadí, že jde na všechno moc rychle. Sama nemá kdy, aby si vychutnala krásné chvíle zamilovanosti a intimní blízkosti. Přichází do jiného stavu. Kája rozhoduje, že ji přestěhuje z Ostravy do Bělé, kde bydlí se svou matkou v rodinném domě. Vše se zdá být krásné. Reálný život s Kájou však Janě velmi rychle strhává růžové brýle. Pozdě poznává, že vběhla do promyšlené pasti.... celý text

Přidat komentář

vverisek
27.10.2016

Velice ctiva kniha. Sice mi to nekdy prislo dost "pribarvene",ale uznavam ze se tzv. cetla sama.

Jana_Hlus
14.10.2016 2 z 5

Chápu, proč autor napsal takový příběh a musím ho za to ocenit. Velmi těžké téma, které ženě v podobné situaci možná otevře oči, aby to začala řešit. Ale za sebe musím přiznat, že jsem nedočetla, text mě hrozně deprimoval. Autor je dobrým pozorovatelem života, o tom není pochyb, některé obrazy, které popsal řečí sedmnáctileté dívky působily velmi realisticky. Na druhou stranu jsem tam narazila i na nějaké neobratnosti, to mi přišlo škoda, stejně tak, jako styl psaní v krátkých úsečných větách. Nemám ráda rozvláčné texty, ale tohle už mi přišlo příliš, občas nějaké souvětí by to očím čtenáře rozhodně oživilo. 2/5


Danago
10.05.2016 5 z 5

Velice čtivá, překvapivá , místy dost šokujiící kniha. Opravdu je třeba otevřený pohledna věc bez předsudků. Knížka dobře vypovídá co se může stát kdykoli , i v naší republice. Hlavní hrdinka to nměla velice těžké. Ale za přečtení rozhodně stojí. Jsem žena středního věku a dokázala sem hrdinku velice dobře pochopit.

Kabi
06.05.2014 4 z 5

Velice čtivá kniha, ale někdy docela drsné scény. Dle předchozího komentáře si myslím, že nelze soudit hlavní hrdinku, protože kdo si domácí násilí neprožije ten těžko pochopí o čem je řeč. Naštěstí jsem nikdy nic takového nezažila, ale myslím si, že je naproto přirozené, že se hrdinka styděla se svými problémy svěřit. Knihu hodnotím pozitivně a mohu doporučit, ale né puritánkám jak sám autor upozorňuje:-)

magickajana
27.01.2014

K této knize jsem se dostala v podstatě náhodou. Bydlím totiž právě ve Staré Bělé u Ostavy, kde se významná část příběhu odehrává, a dozvěděla jsem se o ní od příbuzných, od kterých jsem si ji také vypůjčila. Teď už ke knize samotné : rozhodně je čtivá, to jí nelze upřít (přečteno za víkend), příběh je celkem poutavý, ačkoli jsem podle názvu čekala něco jiného. Bohužel to skončilo u v mnoha ohledech dost typického případu rodinné tragédie. Kdybych věděla, že dojde na domácí násilí, asi bych knihu raději odložila. Hlavní hrdinka byla tak hloupá, že až nevím, jestli to byl záměr nebo ne. Zpočátku jsem se s ní v mnoha věcech ztotožňovala, ale když začala překračovat meze, které normální člověk překračovat nehodlá, začala mě štvát. Celkově to až na pár dost neobratných vyjádření byla pěkná knížka, která se mi sice nezaryje do hlavy na celý život, ale rozhodně mě upevnila ve svém přesvědčení, že muži není radno věřit :)

Štítky knihy

české romány

Autorovy další knížky

Jaroslav Gering
česká, 1957
2011  73%Swingers party
2012  80%Kdo mi pomůže

Kniha Swingers party je v

Právě čtených1x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce5x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x