Swansonova výprava

Swansonova výprava https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44886/bmid_swansonova-vyprava-GwU-44886.jpg 4 27 4

Nové vydání dobrodružného románu s SF prvky z roku 1949, doplněné ilustracemi Milana Fibigera. Tento román byl poslední autorovou SF, která dosud čekala na nové vydání.

chlo0opek
chlo0opek
21.07.2018 4 z 5

Tuto knihu jsem četl v novějším podání, z roku 2001, která mimochodem měla tvrdý obal, ideální tloušťku, byla potažená igelitem, pěkný celkový design a moc dobře padla do ruky. To jen tak na okraj, jaký jsem měl pocit z knihy jako takové, ale od toho se jistě trochu odvíjí i hodnocení;). Kniha má zajímavou minulost a musím říct, že se mi četla velmi dobře. Připomíná styl Verna , jsou místa, kde mi přišel příběh Běhounka dokonce lepší, čtivější, "uvěřitelnější". Knihu jsem začal číst, pak jsem ji na dovolenou nevzal, a začal zase číst až po návratu z dovolené. A ponořil jsem se do příběhu tak, že jsem ji za několik dní měl přečtenou celou. Jen teda nevím, jestli by čtenáři vě věku 10 let (což je doporučený minimální věk čtenářů) pochopili některé vědecké pasáže. Pro starší čtenáře si však myslím, že jsou to zrovna pasáže, které se sem vyloženě hodí a správně okořeňují celou knihu.
Ve výsledku dávám 4* (lepší 4*), přičemž hodnocení trochu snížila závěrečná pasáž ve smolincových skalách, kde to už nebylo tak svižné a záživné.

lump23
lump23
07.02.2017 3 z 5

Moc pěkná dobrodružná kniha.Škoda,že autor už zde není,aby mohl napsat ještě spousty takového pěkného oddychového čtení!


minirock
minirock
27.09.2016 3 z 5

Také jsem ji jako kluk četl ale už jsem si nepamatoval o čem to je. Proto, když jsem ji náhodou objevil v knihovně, půjčil jsem a znovu přečetl. Samozřejmě už ten zážitek není takový jako kdysi ale pořád je to nadprůměrná dobrodružná kniha se zajímavým námětem, která mě bavila. Pan Běhounek uměl psát poutavě a několik jeho knih mám ještě stále v knihovničce.

jefff
jefff
30.10.2013 4 z 5

Mám na tuto knihu dobré vzpomínky. Četl jsem jí, když mi bylo asi 12 a žral jsem ji jak blázen. Téma třetí říše uprostřed džungle je zajímavá a nadčasová. Dnes čeští autoři na tomto poli stagnují.