Provdána za vikomta

Provdána za vikomta https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/39633/bmid_provdana-za-vikomta-cl3-39633.jpg 4 164 15

Swanleovy staré panny série

< 5. díl

1822 Londýn, Anglie Abigail Mercerová je nejšťastnější ženou pod sluncem: brzy se znovu setká s vikomtem Ravenswoodem, s nímž se seznámila v Americe a posléze s ním uzavřela sňatek v zastoupení. Nadšení půvabné novomanželky ovšem záhy vyprchá, protože Ravenswood sňatek popírá! Jako správný gentleman sice ví, že dámu v prekérní situaci nelze nechat na holičkách, ale zároveň chce dostát své dávné přísaze, že se nikdy neožení. Jako východisko z nouze nabídne nešťastné Abigail dohodu – budou předstírat, že jsou manželé, dokud se Ravenswoodovi nepodaří najít nezvedeného mladšího bratra, který má tuto zamotanou záležitost na svědomí. Abigail souhlasí pod jedinou podmínkou: že dohodu zpečetí polibkem. Ravenswoodovi připadá její podmínka úsměvně snadná, ovšem jen do chvíle, kdy zjistí, že se polibku nemůže nabažit. Ani ve snu by ho nenapadlo, že vymanit se z objetí své půvabné manželky bude pro něj nejtěžším úkolem ze všech…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Domino
Originální název:

Married to the viscount , 2004


více info...

Přidat komentář

rampapa
13.05.2023 5 z 5

Moc krásný příběh o lásce. Moc jsem se na tuhle knížku těšila a jsem jí nadšená. Abigail jsem si hnedka oblíbila a Spencera taky. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další knížku od této autorky. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.

Zomy
01.04.2023 5 z 5

Po letech jsem dostala chuť si znovu přečíst tuto knížku a musím říct, že pořád funguje. Stále mezi Abby a Spencerem cítím lásku a přitažlivost a taky bolest, než si jejich manželství najde správnou cestu.
Až je mi z toho trochu líto, že novější Sabrininy knížky už tam to kouzlo tolik nemají.


Ála1968
25.03.2023 5 z 5

Nádherné zakončení celé série.Hodně jsem se i nasmála. Druhý díl a tento jsou TOP.Budou určitě patřit k mým oblíbeným.

účetní
10.04.2022 4 z 5

Docela pěkné zakončení série, i když musím přiznat, že se mi líbila spíš až druhá půlka knihy a Spencer mi do oka moc nepadl, spíše taky až ke konci už to s ním šlo.

katkaq
12.04.2021 3 z 5

Příjemný odpočinek na jeden večer. Abby optimistická a Spencer zachmuřený a vnitřně rozervaný tvoří pár, který se postupně poznává a oťukává. Hezky popsáno neustálé dilema, které Spencer prožíval a to jak sám litoval svých chyb. Čtivě napsané, lepší než třetí díl.

petraj30
14.08.2019 2 z 5

Tento díl se mi líbil z celé série nejméně. Spencer mi vyloženě vadil, ale konec byl krásný

Maruš.D
04.09.2018 5 z 5

Menší spoiler!
Na knize mne asi nejvíce ohromilo, jak Spencer vnitřně trpěl, protože nemohl mít vlastní děti a tolik je chtěl. Jeho maska nerudného chlapa se tak stala o to víc přitažlivou. Užívala jsem si chvilky, kdy se spolu hašteřili. Velmi zajímavá byla záliba v obrázkových skříňkách. Abby byla úžasná postava, která se se vším krásně vypořádala. Byla to silná a pokroková žena. Nat byl chytrý mizera, kterého nejde nemít rád. Ráda jsem se zde potkala s Marganem a Clarou.
Epilog měl úžasné zakončení a celkově se mi celá série moc líbila :-))

vcielka
03.09.2018 5 z 5

Z celej serie najlepsia knizka. Nemam vyhrady voci nicomu. Aj ked Sabrinine zavery sa mi vacsinou nepacia pretoze hlavny hrdinovia su v nich az prilis presladeni a vacsinou tam je tam vtesnana nejaka rychla blbost, tu toho patosu bolo o nieco menej a dalo sa to prehltnut bez namietok. Odporucam

Kamiliana
23.10.2015 4 z 5

Aneb jak Američanka poznává londýnskou smetánku... stane se z ní pravá dáma, ale vytratí se z ní veškerá spontánnost. Velice trefná mi přišlo "Debrettova pravidla etikety" - krásně sepsaná pravidla pro dobrého sluhu vždy na začátku kapitoly. Neotřelé, vtipné, svižné. Kdyby šlo, dám 4-5*.

moudivlacek
03.09.2015 5 z 5

Zpočátku jsem se zlobila, jak bratr může bratrovi tak zasahovat do života, ale nakonec jsem s ním souhlasila, někdy je potřeba člověka k jeho štěstí popostrčit.

havrmoni
16.02.2015 5 z 5

Celá série je pěkná,ale druhá a tato jsou nejhezčí. Pěkné oddychovky.:-)

miruska1
06.08.2014 5 z 5

Veľmi pekny pribeh,tak ako aj ostatne zo serie

Martinabsp
24.07.2014 5 z 5

Moc hezká knížka ...

PomněnkaPrvní
29.05.2013

Pěkná knížka, milý příběh, někdy jsem ale Abby obdivovala, že má tolik trpělivosti poté, co jí všechno Spencer prováděl a jak se k ní choval. A jeho bráška Nat z toho na můj vkus taky vyvázl docela snadno. Touto knížkou končí série Swanleovy staré panny. Sabrina Jeffries píše hezké a odpočinkové knížky, ale myslím si, že dlouho mi v paměti nezůstanou. Už nyní mám problém si uvědomit všechny hlavní postavy předešlých knih série, natož jejich charaktery a dějové zápletky.

liletka_a
01.05.2013 5 z 5

Byla jsem jedním slovem, nadšená. :)) Děj byl velmi zajímavý, jasně, že od začátku je zřejmé, jak to dopadne, ale stejně jsem byla neustále mile překvapena. :) Věčně zamračeného, bručounského Spencera jsem si zamilovala hned od začátku a líbilo se mi, jak ho občas Abby pořádně potrápila za jeho nesmyslné chování. :D Rozhodně doporučuji k přečtení! :)