Svůdné zúčtování

Svůdné zúčtování https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/239743/bmid_svudne-zuctovani-239743.jpg 5 782 156

Svůdná trilogie série

< 3. díl

Poslední bitva dobra a zla se blíží! Podaří se Anně a jejím spojencům zvítězit nad knížaty démonů? Pekelné zlo ovládá svět a jeho terčem se stala osmnáctiletá Anna Whittová, napůl anděl a napůl démon. Knížata démonů se obávají, že právě ona je tím „nefilem čistého srdce“ z dávného proroctví, který je jediný může vyhnat ze zemského povrchu. A hodlají udělat všechno, co je v jejich silách, aby se jí zbavila. Anna ví, že teď je v sázce všechno. To, jak dopadne rozhodující bitva mezi dobrem a zlem, bude záviset hlavně na ní a jejích spojencích z řad nefilů, potomků padlých andělů. Doufá, že jí sílu dodá její láska ke Kaidanovi, synovi Knížete smilstva. Tahle láska ale zároveň pro ně oba představuje smrtelné nebezpečí. Nejen pro ni je ovšem Anna ochotná všechno riskovat… V poslední Svůdné knize, při posledním zúčtování, se nefilští přátelé naposledy spojí, aby bojovali nejen za svou vlastní svobodu, ale i za svobodu celého světa.... celý text

Přidat komentář

adela.hol
20.03.2024 2 z 5

Je tu rozhodující bitva mezi dobrem a zlem. Anna je nefilem čistého srdce, který může ze Země vyhnat knížata démonů. Ti se nehodlají vzdát dobrovolně a udělají vše, aby se jí zbavili jako první. Anna ale má své spojence v potomcích knížat, mezi kterými je i její láska. Podaří se jim zvítězit a bude Anna s Kaidanem jednoho dne opravdu šťastná?

Stejně jako předchozí díly i tento je vyprávěn z pohledu Anny, ke které jsem stále nenašla cestu, ale v tomto díle jsem měla problém hlavně s celkovým příběhem, který si často rozporoval.

Lásce mezi Annou a Kaidanem už nemůžu říct, že bych nevěřila, ale spíš se mnou nic nedělala. A přitom tu nastal zvrat, ze kterého bych jinde byla nadšená. Ale tady jsem si říkala proč? Belialův návrh jakoby najednou spadl z nebe. Proč o tomto řešení Anně neřekl už v prvním díle? Proč za jejími zády spřádal plány (na které měla přijít sama, což nevyšlo), když věděl o jejích citech? Teď mu už její výběr nevadil? A v celkovém důsledku, jeho návrh v závěrečné bitvě pomohl čemu?

Co mi v příběhu vadilo nejvíc bylo opakované neplánování plánu. Neustále jsem četla, jak se připravují k závěrečné bitvě, ale nikdo vůbec nic nevěděl. Kdy? Kde? Jak? Postrádala jsem vymýšlení nějaké strategie, abych se o postavy bála a říkala si, jestli jim to nebo ono může vyjít. Místo toho jsem si říkala, k čemu byl vlastně druhý díl? Proč se dlouze hledali další spojenci, když se s nimi dál nepracovalo?

Tato série má velmi vysoké hodnocení, ale tentokrát jdu proti proudu. Potenciál tu určitě byl, ale za mě nebyl využit. Postavy (kladné i záporné) tu byly dost často naivní a hloupé a v příběhu nebylo nic, co by mě táhlo číst dál. Našlo se i pár světlých momentů, ale neměly tu jiskru.

2,5*

Mamka_cte
21.02.2024 3 z 5

Poslední, závěrečný díl série Svůdná triologie. Za sebe můžu říct, že tento byl pro mě docela zklamání a nejvíce se mi líbil první díl. Přesto jsem ráda, že jsem sérii dočetla a vím, jak dopadla. Děkuji za štafetu @knizniinstac

Co mě nejvíce štvalo byl Kaidan. Z sexy badboye se stal beránek. A závěrečný boj jsem si představovala lepší, jiný. Konec knihy - závěrečný epilog mě ale dostal. Slzy jsem měla na krajíčku, krásné.

Postava otce Anny se mi stále líbila asi ze všech nejvíce. Na seznam oblíbených postav jsem přidala ještě Ginger, v tomto díle byla úžasná a ve spojení s Patti? Ach

Autorka píše opravdu čtivě, tento díl se ji moc nepovedl. Čekala jsem od něj něco více. Smrt důležité osoby měla potenciál, ale vůbec ho nevyužila. Škoda. Jinak se mi celá serie dohromady moc líbila a určitě bych ji doporučila.


Artep071
11.01.2024 3 z 5

Uf ... Wendy tak to se ti podle mě moc nepovedlo ..chjo ...
Nevím proč autorka nesmyslně dopodrobna popisuje krajinu na dvě strany , ale charakteristiku postav a hloubku vynechá. Přijde mi to plytké a mrzí mě, že jsem 3 díl čekala víc propracovanější . Předpokládala jsem, že nám autorka představí Aniny spojence, že se víc seznámíme s Blakem, Ginger, Marnou ale i s knížaty.
Odchod několika tak důležitých postav přešla jednou větou, velká bitva byl průser a ten závěr ??? och to už jsem se chytla i za hlavu ...
Škoda.. sérii hodnotím celkově 4* nebylo to špatné, ale mohlo to být super , tímto dílem to docela zabila .

Dizzy3
23.04.2023 5 z 5

Já nemám slov! Tahle série je naprosto NEPŘEKONATELNÁ! Bylo to tak božsky napsaný, tak nádhernej příběh! plný čisté lásky jako už dlouho ne, že k tomu není co dodat. Prožila jsem totální ohňostroj všech emocí a s hlavními hrdiny jsem zažívala vše jako bych byla jedním z nich! MILUJU MILUJU MILUJU! A brzy si přečtu znovu!

Keliska98
16.02.2023

Vím že to do komentářů nepatří ale čtenářky nevíte kde bych sehnala tenhle díl tak dlouho jsem tuto sérii odkládala až už jsem sehnala ke koupi jen první dva díly a poslední už nejde nikde koupit a já nevím jak to dopadne :-( klidně napište do zpráv

Denda884
23.05.2022 5 z 5

Nejlepší série, co jsem kdy četla!

Lavina
12.04.2022 5 z 5

Moc pěkná kniha nejlepší z této série... Plná napětí, zvratů, lásky.... Hodně mě chytla přečetla jsem za 1 den... Doporučuji

naty_z_knihy
19.03.2022 5 z 5

Docela určitě skvělé zakončení série. Plno akce a napětí. I romantiky jsem si užila do sytosti a ten závěrečný epilog? Nádhera! Já jsem s touhle sérií maximálně spokojená. Rozhodně bude mít své čestné místo v mé knihovně a docela určitě jsem ji nečetla naposledy. Líbilo se mi, jak si autorka poradila s knížaty, mrzela mě Marna i Patti a hlasuju pro to, aby autorka napsala spin-off v hlavní roli s Blakem. Ten mě vážně bavil. Líbí se mi styl psaní, je strašně čtivý, upoutá a nepustí, dokud člověk neotočí poslední stránku. Vlastně mě mrzí, že už je konec. Klidně bych ve společnosti téhle party ještě zůstala.

meda2007
11.09.2021 5 z 5

Tuhle serii, ctu s odstupem casu, jiz podruhe. Poprve jsem z ni byla nadsena, bylo to neco noveho, a to jak jsem musela cakat na knihy az vyjdou, bylo pro zmenu super. Zamilovala jsem se do serie hned na prvni cteni a tak jsem s dalsim nekolik let vahala. Preci jenom, co kdybych byla zklamana.. Musim rict ze jsem tohle leto neodolala a proste se do toho pustila a zklamana jsem rozhodne nebyla. Zjistila jsem ze tato serie je stejne skvela i po tolika letech :) Opet jsem se zamilovala do Kaidana, jako hned na poprve. Ale taky jsem zjistila ze Kopano je hned druhy v me odblibenosti :) Anna byla naivni hrdinka, kterou museli vsichni chranit a dvojcata byla proste dvojcata :) Nevim jak to po precteni teto serie budete mit vy, ale ja tuhle serii miluju napric casem. Pro me bude vzdy jedna z nejlepsich.

Pedruska01
23.06.2021 5 z 5

Závěr série. No, byla jsem zvědavá a nebudu lhát, těšila jsem se, jak se to bude vyvíjet, co se stane a tak. Styl byl stále dobrý, na vysoké úrovni, čtivé a příjemné, ale. Přiznám se bez mučení, i přes to všechno jsem neměla nutkavou potřebu knihu při každé příležitosti brát do rukou. Na klídeček jsem si vzala jiné knihy, dost jiných knih a tuhle nechala ležet ladem. Fakt nevím proč a čím to. Nebylo to špatné nebo rozčilující, jen už to nebylo takové jako na začátku, a to mě celkem mrzelo.
Hlavní hrdinka Anna dospěla, pořád jsem jí měla ráda, ale opět se přiznám, o kapku méně. Některé totiž její kroky a myšlenky byly fakt hodně mimo. Řekla bych, že to spíš bude naopak, čím mladší, tím horší, jenže jak je vidno není to pravidlem. Ona to měla tak nějak naopak. Jednou se chovala tak, podruhé onak. Plusové body jsou za to, že to nebylo nijak otravné, což cením. Nemůže se jí odepřít, že byla statečná, někdy až přehnaně, ale co. Bylo mi líto, když si to tak vezmu i vzhledem k tomu, co se tam a s kým dělo, že nemá nárok na normální život, ale evidentně Annu to nesejřilo, takže vlastně dobrý.
Druhý hlavní hrdina Kaidan byl v pohodě, měla jsem ho ráda, na něm asi nespatřuju nic, co by bylo špatně, až teda na přílišnou lásku, kterou si projevovali s Annou. Jsem romantik a jsem pro, ale někdy... někdy čeho je příliš, toho je zatraceně moc. Opět to ale bylo v jakési rovině, která nebyla otravná. Každopádně, ta jeho temnější/zlá stránka je príma. Tady se mi pozdával i jeho otec v novém těle. Ta drzost. :D
Ostatní "hlavní" a známé nefy včetně Jaye jsem měla ráda, hodně jsem různým párům fandila. Nejvíc asi Blakeovi a Ginger, protože ta holka trpěla, ať už byla jaká chce, protože si to zasloužila. A jak bylo vidno, ani Blake vůči ní není absolutněimunní, i když vyváděl různý blbosti, které tomu neodpovídali. Ti dva mě v průběhu celého příběhu hodně bavili. Marny mi bylo líto, trochu jsem věřila, že díky konci by se to mohlo aspoň tohle zvrátit. Zvlášť, když se stačilo pomodlit. Děj byl natřískaný akcí, nemůžu říct, že by se našlo hluché místo, které by mě nudilo. Sice Anniny myšlenky, které byly naivně hrozné a opakující se byly o ničem, ale to za vyloženě otravnou nudu považovat nemohu. Zároveň to bylo protkáno i trochou klišé prvků, které ale hrály velkou roli pro vývoj. Samotné finále, střet knížat a nefů - no, možná jsem čekala větší haló, když jsme na to vlastně čekali tři knihy. No ne? Ale nejsem zklamaná, bylo to fajn. Mrzí mě Patti - to bylo velké překvapení a snad i Annin otec - s nima by se možná taky mohlo něco vztahově vyrýsovat. I když, asi lepší, že to bylo tahle. Co se týče vztahu mezi hlavními hrdiny - Anny a Kaie, tak byl v poklidu jakože usmíření, zamilovaní. Asi mě bavilo víc, když se dohadovali a nic mezi nimi nebylo jisté jakože láska/nenávist. Ale zase, je pochopitelné, že tomu tak nebylo.
Překvapil mě epilog. Nebyl klišoidní ani přeslazený. Dostali jsme se o šest let dál a bylo to dobré. Překvapilo mě to. Mile. Pro Annu, která tohle sama zažila to muselo být v pohodě, pro jiné by to bylo asi těžké při vědomí, že nemůžou mít vlastní, protože by je to stálo krk. Ale zase, je to pochopitelné, že se to tahle vyvrbilo. Autorka mě překvapovala tím, že vždycky někam zabrousila, ale ne moc, aby to nebylo obtěžující a zase z toho vybruslila, jak jsem několikrát již zmínila. Nevím, zda to byl záměr, ale tohle se jí povedlo. Alespoň mě to vyhovovalo, abych si knihu nějak nezprotivila. Závěr se mi líbil. Takže doporučím, vlastně celou sérii klidně doporučím, protože suma-sumárum to bylo hodně dobré, líbilo se mi to, bavilo mě to, postavy skvělé, především ty vztahy, nápad samotný i zpracování. Užila jsem si to. Tomuhle dílu, co se týče hodnocení, musím nekompromisně strhnout kousek, protože vážně nebyl stoprocentní, vždycky se objevilo něco, co tam být nemuselo. Ale to neva. 4,5*. :)

barbb8k
20.05.2021 5 z 5

RECENZE NA CELOU SÉRII:
Autorka nás provede světem plným lásky, hříchu, chyb a pokušení...

Tuto sérii jsem nepřestala milovat ani po třech letech, kdy jsem ji četla poprvé. Když jsem dala na stories, že jsem tuto sérii dočetla, bylo mi odepsáno: „To snad ani nejde jinak než milovat“, a já nemůžu jinak než souhlasit.
I když jsem ji četla podruhé, nemohla jsem se odtrhnout a potřebovala číst stále dál. Tentokrát jsem si všímala i více detailů, kterých jsem si předtím nevšimla a musím, říct, že jsem slepá a že jsem si jich nevšimla vážně hodně.

Postavy jsem si zamilovala už hned na prvních stranách, kdy se objevily a nepřestala jsem je milovat.
Romantická linka je dokonalá. Rozhodně se řadí mezi moje nejoblíbenější a nejmilovanější.

Svůdné zlo - Začátek této „hříšné" série nejde jinak než milovat. 4,5/5⭐
Svůdné nebezpečí - Tento díl je pro mě nejslabší, protože se tam hodně dlouho neobjevuje jedna z mých oblíbených postav a celkově je pomalejší. 3,5/5⭐
Svůdné zúčtování - Rozhodně nejlepší díl, nejvíc akce, nejlepší romantická linka, a hlavně epický závěr, který se neobešel ani bez slz. 5/5⭐

Sisis1999
04.04.2021 5 z 5

Sérii mohu přečíst kolikrát chci, a přece mě na jejím konci vždy obejme zvláštní pocit - jakési teplo šťastného konce, avšak s hořkými polibky nevyhnutelného začátku nové životní kapitoli. Poslední díl je báječným zakončením příběhu o tom, že dobro a zlo v našich duších nepohánějí naše geny, nýbrž naše skutky. Volby, které činíme.
Knížka je zpracovaná jednoduše, romanticky, mnohdy až kýčovitě. I když se autorka pokusila o momenty překvapení a o náhlé zvraty, nakonec stejně vždy víte, jak co dopadne. Přesto mě příběh dokáže stejně dobře pobavit, jako i rozesmutnit --- Smrt si pro sebe zkrátka vždy bere ty nejlepší z nás. --- A i když mi poslední bitva dodnes přijde v podstatě odfláknutá a bez špetky nějakého překvapení, koncem si to vždy vynahradím. Keidan Rowe se vždy považoval za zrůdu. Svou lidskost si získal tehdy, když dovolil Anně, aby ho milovala, a nechal malou osudem ztrápenou holčičku, aby se o ni postaral.
Vím, že si příběh barev a démonů v budoucnu přečtu ještě několikrát, a nikdy mě to nezklame..

Babu002
21.03.2021 5 z 5

Úžasná série!
Zakončení mohlo být lepší, než jak to bylo, ale i tak to bylo super. Nefilů mi bylo líto na jednu stranu, jelikož se k nim chovali jako k věcem, a ne jako k lidem.
Určitě doporučuji přečíst sérii!

Ivka14
24.02.2021 4 z 5

Skvělé zakončení téhle skvělé série, čekala jsem, že to bude velké finále, ale autorka mě překvapila. V knize se pořád něco odehrávalo a mě to nutilo jen číst dál. A u epilogu jsem skončila v slzách.

Zlatovlas
16.02.2021 5 z 5

Za mě nejlepší díl z celý série. Má to šťávu, pořád se něco děje, nenudila jsem se ani chvíli. U některých pasáží jsem se dokonce válela smíchy :)
Byly tam momenty, který jsem u takový romanťárny nečekala, ale sedlo to tam a autorka ukázala, že umí i přitvrdit.
Celá série je moje srdcovka, četla jsem jí už 4x a pokaždý, fakt pokaždý!!! u toho epilogu bulím. Takže díky za tohle dílko!

Ketfl
09.02.2021 5 z 5

Skvělé zakončení série. Moc se mi to líbilo. Ke konci jsem si sice trochu poplakala, ale lepší zakončení by si čtenář nemohl přát. Hlavně ten epilog... ten mě úplně chytil za srdce.

lenka7679
05.02.2021 5 z 5

Skvělé. Celá trilogie byla jedím slovem neskutečná a byla to parádní jízda. Svět byl vykreslený bravurně a uvěřitelně, vše promyšleno, jako málokterý příběh. Nic tomu nechybělo. Napětí, překvapení, zlost, láska, za mě jedny z nejlepších knih, které jem v tomto žánru četla.

Bajuli
29.12.2020 5 z 5

Právě jsem knihu dočetla a byla ÚŽASNÁ. Z celé série se mi tento díl líbil nejvíc. Opravdu krásná knížka. Několikrát mi i ukáply slzy, opravdu nádhera. A ten konec? Ach. Chce se mi brečet znova. Rozhodně stojí za přečtení.♥️

vlkove
26.11.2020 5 z 5

Krásné zakončení série. Dějové zvraty mě zahřály u srdce. Nemám co vytknout.

HODNOCENÍ SÉRIE: 98 %

Alnima
06.11.2020 4 z 5

Pěkné vykreslená fantasy s anděly. A zase něco nového, takže super. 4,5,*