Svůdné nebezpečí

Svůdné nebezpečí https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/239744/bmid_svudne-nebezpeci-239744.jpg 4 881 125

Svůdná trilogie série

< 2. díl >

Podaří se Anně naplnit staré proroctví, a zlomit tak moc démonů nad světem lidí? Sedmnáctiletá Anna Whittová už překonala prvotní šok ze zjištění, že není obyčejnou smrtelnicí. Patří mezi potomky padlých andělů, nefily, a její osud předurčuje dávná věštba – právě ona má navždy zlomit moc démonů nad světem lidí. Otec Belial naštěstí stojí při ní, ale naoko musejí oba předstírat, že dál svádějí nevinné duše do temnot závislostí. Na otcovo přání začíná Anna s kamarádem Kopanem cestovat po světě, aby dali dohromady stejně smýšlející nefily. Jejich cesty jsou riskantní, ale na Annu číhá ještě další nebezpečí. Nedokáže zapomenout na Kaidana a její poslání ji nakonec nevyhnutelně zavede i za ním. Dokážou oba odsunout stranou touhu a soustředit se na boj proti zlu? A je jejich láska vítězstvím hlubokého citu nad démonickou přirozeností, nebo jen dalším úskalím, které jim do cesty postavil osud?... celý text

Přidat komentář

adela.hol
29.02.2024 3 z 5

Od událostí prvního dílu uběhlo několik měsíců a z nevinné Anny se stala královna večírků, co svádí ostatní k závislosti na alkoholu a drogách. Dělá to, protože nemá na výběr. Nečekaným způsobem zjišťuje, že je součástí dávného proroctví a že právě ona může zlomit moc démonů nad světem lidí. Její otec ji spolu s Kopanem posílá po světě, aby přesvědčili další nefily ke spojenectví. Ale během cest není Anniným problémem jen řešení proroctví. Je tu křehký vztah s Kopanem a to, že nezapomněla na Kaidana. Mohou ti dva být vůbec někdy spolu?

Kniha je vyprávěna znovu z pohledu Anny a mně tu strašně chyběl ten Kaidanův. Hlavně co se týče jeho citů k Anně, které pro mě byly dost matoucí.
Sice jsme v průběhu děje o Kaidanovi něco věděli, a i když se nakonec ukázalo, že to bylo jinak, nemělo to na mě takový efekt. U jiného páru bych to milovala, u nich dvou mi pořád něco chybí.

Zápletka s Kopanem byla předvídatelná, ve spoustě situacích mu Anna svým jednáním ubližovala, i přes tvrzení, že se musí držet zpět a nemůže se k němu chovat jako k Jayovi. Váhala jsem, zda mi víc nesedí Anna nebo její otec, u kterého mé pochybnosti přetrvávají.

Na závěr se musím vyjádřit k tomu proroctví. Smysl spojenectví všech nefilů je jasný a chápala bych ho pro začátek u těch, které Anna znala. Přesvědčovat ale ke spojenectví cizí lidi, kterým při prvním setkání prozradí úplně všechno a doufat nebo spíš rovnou věřit, že nebudou zrazeni? Že se to neobrátí jednou proti nim? To mi nepřišlo moc smysluplné.

První dvě třetiny knihy byly zdlouhavé, nic se nedělo, jen poslední třetina to vylepšila. Anna s Kaidanem konečně byli spolu a pár zajímavých momentů měli. Kdyby takové momenty byly už v prvním díle, nejspíš bych na příběh reagovala jinak.

Mamka_cte
21.02.2024 4 z 5

Druhý díl série. První díl mi přišel o trochu lepší než tento, ale jinak, jinak jsem moc spokojená. Moc se těším na závěrečný díl. Jak to asi vše dopadne? Opět děkuji za tuto štafetu! @knizniinstac

Pohnula se romantická linka a to správným směrem. Konečně se začalo něco dít. V tomto díle bylo více chemie, akce a taky nebezpečí.

Scéna v moři byla dost hrůzná. Tu si budu s touto sérii asi dlouho spojovat a připomínat

V tomto díle se mi líbila postava táty Anny. Dostal více pozornosti a prostoru, prospělo mu to. Hlavně on a Patti dohromady. Skvělá dvojka.
Kopano je kapitola sama o sobě a vůbec by mi nevadila kniha jen o něm. Srdcová záležitost.
Kai se konečně trochu otevřel a Anna se stala větším tvrďákem. Nic jiného ji taky nezbývalo.

Kniha se opět krásně (a až moc rychle) četla, nedokázala jsem ji odložit. Těším se na závěr série a musím jen a jen doporučovat.


Artep071
11.01.2024 4 z 5

xi xi trochu pomalejší a naivnější , ale funguje to :) Pořád si to drží svou dynamiku a nedovolí vám odložit knihu ..což je super ... :)

Dizzy3
22.04.2023 5 z 5

Panebože to byl fičák! Ještě lepší než první díl! Jako tuhle sérii asi fakt miluju! Kaidan a Anna? Aaaa to byla prostě bomba! Miluju a jdu na závěrečný díl!

Erika017
25.07.2022 5 z 5

Skvělá kniha stejně jako první díl. Líbí se mi jakým směrem se děj ubírá a jsem zvědavá na konečné rozuzlení ve třetím dílu. Všechny hrdiny jsem si velmi oblíbila. Knihu rozhodně doporučuji!!

Jediné co mě mrzí je, že kniha už se nedá sehnat ve hmatatelné podobě. Můžete si ji tedy přečíst pouze jako eknihu, pokud si ji nekoupíte z druhé ruky. Já jsem knihy našla na internetu zdarma ke stažení a jsem velmi ráda, že jsem se do této série pustila:)

naty_z_knihy
19.03.2022 5 z 5

Druhý díl byl trošku pomalejší a méně akčnější než ten první a navíc mi tam chyběla hodně postava Kaie, který se objevoval mnohem míň než v prvním dílu, ale i tak jsem ho přečetla za dva dny a po dlouhé době to byla knížka, kterou když jsem zrovna nečetla, tak jsem nad ní musela alespoň přemýšlet a neskutečně se na čtení těšila. Líbila se mi romantická linka. Na každé setkání Anny a Kaidana jsem se moc těšila. Větší prostor dostaly ostatní postavy a vůbec to nebylo na škodu. Zvláště pak Annin otec mě neskutečně bavil. Děj zase skvěle frčel a já se nemůžu dočkat třetího dílu.

Pedruska01
23.05.2021 5 z 5

Druhý díl mám za sebou a bylo to stejně skvělé jako díl první. Stále vysoká čtivost, příjemný styl, drželo si mě to a bavilo to. Kvalitou kniha rozhodně nespadla ani o píď dolů a nekonalo se ani to, že by to měl být snad vycpávkový díl. Právě naopak.
Hlavní hrdinka Anna o trošek zestárla, což cením, vzhledem k tomu, že začínala hrozně mladá, pro mě určitě. Přeci jenom se to k ní hodí víc a taky už kvůli tomu, co zažívala, a že toho bylo požehnaně. Nijak se v mých očích nezměnila, měla jsem jí ráda, bylo mi jí líto a musela jsem jí i fandit. Bavily mě scény, kdy byla s Kopanem, protože ten závan trojúhelníku nabral na síle, a osobně jsem si to užila. Nakonec mě Kopano překvapil společně se Zanií, něco tady čichám. Kdyby to klaplo, byla bych především za něj moc ráda.
Hlavní hrdina Kai už zas tolika prostoru neměl, co minule, ale to na tom, že se jedná stále o mého oblíbence, nic nezměnilo. Když už se tam objevil, tak to stálo za to - chlad, zájem-nezájem, žárlivost. Kai se posunul tím osudovým směrem, kdy zjistil, že Anně podlehl s city a dle toho se choval. Líbilo se mi to společně s vyhrocenými situacemi romantického směru. Nesklouzlo to k nějakému přeslazenému klišé. Naopak se mi to dost pozdávalo, ti dva spolu, jejich romantika v takovém nebezpečném jednání. Příjemně jsem si užila i Blakea, doufám, že v další knize o něm bude víc.
Děj byl znovu plný akce a dalšího důležitého konání. Mělo to hodně dobré tempo, opět autorka nepolevila. Nebylo chvíle klidu, respektive neměla jsem šanci se snad nudit. Kolem celé té záležitosti se začíná utahovat smyčka a mám dojem, že knížata můžou cokoliv, z čehož mám lehce obavy, že až to přijde, bude to velké.
Druhý díl se mi moc líbil, rychle se přečetl, nedrhlo to, byl nabitý akcí a líbivá romantická linka. Velmi mě to bavilo, na hodně vysoké úrovni jako první díl a já se nemůžu dočkat závěru příběhu, protože prostě člověk je neskutečně zvědavý tvor. Hodnotím a doporučuji nejvíc, jak mohu! :)

Sisis1999
02.04.2021 5 z 5

Tenhle příběh si během těch let, kdy jsem ho přečetla několikrát, našel cestu k té části mojí duše, která věří neuvěřitelnému a barví si svět do nachově ruda. Nebezpečí se mi líbí víc, než první díl --- Anna ze sebe konečně oklepává počáteční nevědomost nemotorné nefilky a ona a Keidan si přestávají přehazovat emoce, jako špinavou fusekli.. I když uznávám, že na vytoužené konečně si musíte počkat několik stovek stran. Můj ryzí zájem ale i přesto leží jinde -- v Kopanovi. Vždy mi rve srdce, když ho vidím tak usilovně bojovat proti vlastním genům, které mu od narození velí, aby si zvolil prohru --Navíc je jeho postava popsána naprosto úchvatně. Celkově si ten příběh nejraději pročítám, když si potřebuju zafantazírovat nad něčím, na co se hezky kouká, tají se mi z toho dech, ale nepotřebuju u toho moc přemýšlet. Na to je příběh jako dělaný. Doporučuji přečíst každému, kdo bez zaváhání sáhne po démonech s andělskou tváří a duší zplozenou v hříchu..

Babu002
21.03.2021 5 z 5

Druhý díl jsem si užila.
Annu jsem si v tomto díle oblíbila více než v prvním. Kaidan je super, má oblíbená postava.

Ivka14
21.02.2021 4 z 5

Druhý díl mě bavil o něco méně než první. Bylo tam méně akce a spíš to byla příprava na poslední díl, na který se těším. Neskutečně mě vytáčela hlavní hrdinka, která běhala za Kaiem, jak nějaké ztracené štěně. Ale asi ji chápu, je zamilovaná, ale někdy jsem měla chuť ji jednu vlepit. Uvidíme, jak to všechno dopadne.

Ketfl
24.01.2021 4 z 5

Druhý díl se mi také velmi líbil, ale je fakt, že se tu o proti prvnímu dílu nic moc nedělo. Teprve až ke konci se rozjela akce. Každopádně nic to nemění na tom, že kniha je velmi čtivá, postavy se mi velmi líbí a jsem moc zvědavá, jak tohle celé dopadne, takže si určitě třetí díl nenechám ujít.

Alnima
06.11.2020 4 z 5

Pěkné vykreslená fantasy s anděly. A zase něco nového, takže super. 4,5,*

JitulHa
25.08.2020 4 z 5

Vzhledem k tomu, že mě první díl hodně překvapil, jsem od dvojky měla minimálně ta stejná očekávání. Příběh se opět vydařil, nicméně bych řekla, že zde byla trochu znát hluchá místa a prostoje v ději. Tohle malé škobrtnutí se ale autorce podařilo včas vyrovnat a příběh po nějakém čase získal svoji obvyklou intenzitu. Navíc jsme byli svědky postupné proměny hlavní hrdinky, která posléze pochopila, že v tomto světě, kde se to hříchy jen hemží, nelze hrát s příliš otevřenými kartami, ale ponechat si nějaká ta esa pro sebe. Bylo vážně zajímavé sledovat ty střety svědomí, či kličkování mezi tím, co je dobré a špatné, stejně jako špičkování hrdinů. Pěkná práce!

MaléZlo
24.08.2020 3 z 5

Druhý díl byl o ničem. Když se nad knihou zpětně zamyslím, nic moc se v ní neodehrálo, až na závěrečnou část. Nejspíš kniha sloužila jen jakási výplň před velkým finále a to co mi v knize vadilo při prvním dílu, tady nabralo grády...

vinebitch
23.05.2020 4 z 5

Druhý díl se četl hezky, ostatně jako první díl. Jen mi přišlo, že se jaksi nic moc nedělo :/ ale to mě neodrazuje k přečtení posledního dílu! Jsem zvědavá jak to vše vlastně dopadne.

Lucie.H
15.05.2020 4 z 5

Druhý díl byl o něco horší než první v knize se vlastně skoro nic nestalo. Ale! napsané je to velice dobře ani jsem si neuvědomila že jsem na konci knihy.

pavla.ba
10.05.2020 5 z 5

Syndrom druhého dílu zasáhl ti tuhle sérii. Bylo to moc hezky napsané i čtivé, ale občas tam byly slabší místa.

Petra-1
04.02.2020 4 z 5

Kniha se neskutečně dobře čte. Občas má taková slepá místa, kde se nic neděje. Osobně mám trochu problémy s hlavní hrdinkou, občas mi přijde, že nemá hrdost (to je možná ta andělská část :D). Ale jinak celkové originální zápletka.

Safira7
24.01.2020 4 z 5

Rozhodně nemohu říci, že druhý díl byl vsuvkovy, byl lepší jak první. Za mě rychlá a pohodová četba, která stále drží v napětí.

nikiss76
08.11.2019 3 z 5

První díl byl lepší než druhý. Konečně se dostaneme k vývoji vztahu mezi Annou a Kaiem. Nebylo to špatné, ale chvílemi příběh postrádal jiskru a spád. Mám obavy, že poslední díl bude velmi dějově podobný druhému dílu a také se bude táhnout než se dočkáme nějakého zlomu.