Svorka

Svorka https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/340428/bmid_svorka-A0s-340428.jpg 4 35 9

René Juhász série

< 2. díl

Rozprávkový zámok uprostred hôr ukrýva tajomstvo. Spomienky na jeho minulosť oživí vražda známeho podnikateľa. Všetko nasvedčuje, že ide o sexuálne motivovaný čin. René Juhász s kolegom pátrajú po nových stopách. Tie ich vracajú do obdobia, kedy zámok slúžil ako detské sanatórium. Podľa výpovedí miestnych obyvateľov v nej za bývalého režimu vychovávali detských špiónov. Chlapci, ktorí si tu písali denníky, postupne umierajú za nejasných okolností. Ide o pomstu? Kto sa rozhodol po toľkých rokoch vraždiť? René Juhász hľadá pravdu v tuhej zime. Nikto mu už neverí, ale najväčším nepriateľom je jeho povaha, ktorá ho takmer pripraví o posledného priateľa.... celý text

Žánr:
Detektivky, krimi , Literatura slovenská

Vydáno: , Marenčin PT
Originální název:

Svorka , 2017


více info...

Přidat komentář

Marekh
27.01.2023 3 z 5

Na zadním přebalu této knihy je uvedeno, že se jedná o strhující thriller odhalující tajemství dětských špiónů, jejichž vraždy otřásly Slovenskem. DIANA MAŠLEJOVÁ uvedla, že autorka patří mezi princezny slovenské krimi.

Bohužel se mi tato kniha moc nelíbila. Kniha obsahuje PROLOG a PODĚKOVÁNÍ. Popravdě řečeno jsem si na počátku myslel, že knihu odložím a už se ke knize nevrátím, ale nakonec jsem knihu dočetl. Přišlo mi to moc pomalé, postupně se to trochu zlepšovalo, ale celkově se dá říci, že mě kniha nebavila a častokrát jsem se nudil. Závěr mi připadal takový podivný. K hlavním hrdinům jsem si nevytvořil žádný vztah, přišli mi nesympatičtí - RENÉ JUHÁSZ a jeho parťák RICHARD POTANČOK.

Myslel jsem si, že od autorky si ještě přečtu knihu SMRT PROKLETÝCH, ale raději už tuto knihu číst nebudu. :(

Oceňuji, že kniha má větší font písma.

alibaba72
27.06.2021 4 z 5

Musím přiznat, že dvojice vyšetřovatelů je mně krajně nesympatická, ale případ a vlastně celá kniha je moc zajímavá a napínavá do poslední stránky.


Lumír23
02.06.2020 5 z 5

Necítím se být v pozici, kdy bych uměl poradit autorce jak psát, to bych nemusel mudrovat, ale čmárat sám. Pro čtenáře zprávu zvládnu: doporučuji, kniha je dobře čitelná, překlad a pravopis je asi nejlepší co jsem od nakladelství XYZ měl možnost číst. Příběh je napínavý, zmínka o přípravce dětí pro službu režimu je zajímavá a je dobře, že občas se najde někdo, kdo připomíná reálie zrůdností -istických režimů. Dnes máme fašizující ekology a všeználky sociologie, pohlaví, atd...

Nickyheat
08.06.2019 5 z 5

Absolutně skvělá kniha, kde nic není jak se zdá, a když už si myslíte, že jste na stopě, na další straně zjistíte, že je všechno jinak..

madem
10.08.2018 3 z 5

Nemám ráda překombinované detektivky. Takové, ve kterých jsou dětští špioni, ospalá vesnice, dva zloději, bohatí podnikatelé a mafie, vysloužilý komunistický vychovatel a dávno mrtvá dívka.
Kdyby toho byla jen polovina, bylo by to lepší.
Také chemie mezi dvěma vyšetřovateli nějak není to pravé.

Danago
28.07.2018 3 z 5

Příběh začíná docela slibně. Ale potom se to nějak táhne, vyšetřování se moc nehýbe, rozebírají se zde fobie a strachy Reného , který ne mě působil dost nesympaticky. Vztahy mezi policisty jsou možná i věrohodné , no o to hůř. S těmi tajnými dětskými agenty mi to připadlo trochu přitažené za vlasy. Do čtení jsem se musela občas nutit, i když jsou zde i světlá místa. Ke konci se děj rozjede a konec je dost překvapivý.
Za mě průměrná detektivka, ale přečíst se rozhodně dala.

Macek58
06.04.2018 3 z 5

Zajímavá zápletka a ještě zajímavější závěr. Když tak autorka bude pokračovat, jisté se v budoucnosti dočkáme dalších zajímavých a propracovanějších detektivek.

Aurellia
30.12.2017 4 z 5

Trocha menej Kariku a Dána a troška viac sa "vypísať" a bude to ešte lepšie.

Michalkotea
12.11.2017 5 z 5

Vynikajúce

Autorovy další knížky

Katarína Holetzová
slovenská, 1988
2016  69%Smrť prekliatych
2018  77%Správa od mŕtveho chlapca
2017  77%Svorka

Kniha Svorka je v

Právě čtených2x
Přečtených51x
Čtenářské výzvě9x
Knihotéce100x
Chystám se číst29x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x