Tajemství rána

Tajemství rána https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36109/bmid_tajemstvi-rana-NNd-36109.jpg 4 87 12

Svítání série

< 2. díl >

Patnáctiletá Dawn se dostává do New Yorku, kde studuje na slavné konzervatoři. Tady poznává sympatickou Trishu, z níž se stává její nejlepší kamarádka, ale hlavně učitele hudby Michaela Suttona, hvězdu světové operní scény. Mezi Dawn a Michaelem se rodí zakázaný vztah plný vášně a hříšného vzrušení. Dawn je zamilovaná, šťastná, připadá si skoro jako ve snu. Jenže po každém snu následuje probuzení. A tohle probuzení bude obzvlášť bolestivé.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Dawn , 1990


více info...

Přidat komentář

AriaLovesBooks
03.10.2021 5 z 5

Tato kniha je druhý díl ze série Svítání od spisovatelky Virginie C. Andrews. A popravdě moc nechápu hodnocení těchto knih, protože mě to naprosto dostává, autorka dokáže vše perfektně popsat a osobně se nestačím divit, co za hrůzy se v těchto knihách děje. Na druhou stranu možná trochu ta hodnocení chápu, jelikož je ten příběh dost silné kafe, ačkoliv to tak na první pohled nevypadá. Když se na ty obálky člověk podívá, představí si klasický příběh pro teenagery, ale ve skutečnosti se jedná o tak intenzivní příběh, že bych to lidem pod osmnáct ani nedoporučovala číst. A popravdě ani lidem, kteří mají nějaká dost silná traumata, protože těch v knihách Virginie C. Andrews najdete opravdu hodně...

Abych pravdu řekla, tak jsem si tento díl užila mnohem více než ten první. V tom předchozím díle se dalo poznat, že autorka cílí hlavně na teenagery, ale zároveň se tam již děly znepokojivé věci. Ale v tom druhém díle se všechno pořádně rozjede, otevírá se tu mnoho zajímavých a děsivých témat, také se zde objevuje láska i nenávist, a to opravdu intenzivně. Zkrátka po jednom zvratu následuje další a další, děj plyne skutečně rychle, a přestože jsou některé ty věci, které se v knize dějí odporné, tak se to čte raz dva. Je to až zarážející, jak se takový příběh může číst dobře...

Rozhodně budu pokračovat ve čtení této dramatické a strhující série, protože mě zkrátka uhranula.

Knihu bych doporučila lidem, kteří zvládnou číst o závažných tématech a těm, kteří nemají děti, protože by to pro ně mohlo být velice nepříjemné čtení. Minimálně ty první dva díly stojí zato, ta slova vás vtáhnou do děje a jen tak nepustí.

pavlinkaa
01.10.2021 5 z 5

Tento díl se mi líbil víc než ten první. Místy sice trochu naivní, ale to mi vůbec nevadilo. Mám ráda autorčin styl psaní.


Berulidemknihy
21.01.2021 3 z 5

Tato kniha mi přinesla značná zklamání. Samozřejmě opět chápu, co se na ní mému třináctiletému já tak líbilo. Bohužel o více jak tři roky jsem už tuto knihu nedocenila.
Každou minutu mě štvala Dawn. Ano, já chápu, proč je rozhořčená, ale vážně to nepotřebuju slyšet každou stranu.
Kniha byla opět plná zvratů a ten poslední byl dokonce na posledních stranách knihy. Dále bych ráda pochválila čtivost knihy.

LéňaM
22.10.2019 5 z 5

Opet pekna kniha i když me Dawn pěkně nastvala.

Laf
13.07.2019 5 z 5

Tak i pokračování mne vtáhlo do děje a knihu jsem přečetla bezmála jedním dechem. Je zajímavé sledovat životní cestu hlavní hrdinky, které se do cesty staví jedna překážka za druhou.

Christianne.K
22.02.2019 5 z 5

Asi jsem se zamilovala...

ivca84
06.08.2018 5 z 5

další spletité osudy Dawn a nasledky jejich rozhodnuti a na konci dilu se dozvi to po cem nejvice touzila vedet.

Květ
26.12.2017 3 z 5

Druhý díl pentalogie o rodině Cutlerových. Příběh pokračuje nástupem Dawn na uměleckou školu, kde prožívá léta dospívání včetně zakázané lásky. Odpočinková, lehká četba, která nevyžaduje přemýšlení. Spisovatelčin styl psaní je velice podmanivý a to i přesto,že v knížce jsou pasáže hodně naivní nebo silně přitažené za vlasy.

orinka3
18.05.2017 2 z 5

Výborné počteníčko podle očekávání. Velmi kvalitní červená knihovna. Děj plyne bez zádrhelů a člověk se těší na další stránky....ale! Nesmí nad nimi příliš přemýšlet. Jinak by si mohl začít klást otázky, které by mu četbu pokazily. Proč je ta Dawn tak naivní? Už by přece během života mohla nějaké zkušenosti posbírat. Že neprokoukla toho ďábelsky krásného lháře a nechala se tak snadno oblbnout. Jak je možné, že její biologický otec nepraští do stolu a nevytáhne z postele za límec svou manipulativní okrasnou manželku, která celou dobu simuluje a jenom se válí? Ne, on ji stále miluje nebo co a navíc jí celou tu zahálku platí. A když ona zázračně na závěr knihy vstane z lože, je ihned připravena na veškerou práci v podniku. Divné. No, a období, kdy je Dawn u své nelítostné pratetičky, to se vymyká všemu. Spousta nelogičností - žádná technika, žádný telefon, žádná hygiena...a přesto se bleskově dostavili lidé kvůli odvozu dítěte. Dawn po porodu asi nepotřebuje ošetření, o laktaci ani slovo. Stejně tak je mi divná postava Jimmyho, rytíře bez bázně a hany, který se dostaví nachlup přesně, aby Dawn zachránil. Chápající, milující...tak další díl asi číst nebudu, i když se to čte opravdu skvěle.

Ivuska.09
23.04.2017 3 z 5

Virginia Woolfová má naprosto ojedinělý styl psaní - a právě ten musím vyzdvihnout. Mám pocit, že by mohla psát naprosto o čemkoli - přesto by to bylo velmi čtivé a nemohla bych se od knihy odtrhnout. I když sem tam jsou v jejích knihách okamžiky, kdy si říkám, že tohle už je prostě moc (nyní např. pobyt Dawn na Lučinách, což je sídlo sester Boothových), nemůžu se od čtení odtrhnout a čtu dál a dál.

dove
23.02.2014 5 z 5

Dawn na konzervatoři v New Yorku, její zamilování se do učitele, otěhotnění ....Opět se čte jedním dechem, už se těším na další díl.

Lenka 13
26.03.2012 5 z 5

Opět napínavý děj,Dawn prožívá štastné období v New Yorku,kde studuje zpěv a klavír.
Zamiluje se do učitele zpěvu,otěhotní a vše se záhy změní když zasahuje babička a nechá ji odvést ke své kruté sestře.....
Určitě doporučuji přečíst napínavé od začátku do konce.

Autorovy další knížky

Virginia Cleo Andrews
americká, 1923 - 1986
1998  89%Květy z půdy
1993  85%Lístky ve větru
1995  88%Nemilovaná
1994  84%Svítání
1993  80%Vykoupení ohněm

Kniha Tajemství rána je v

Právě čtených3x
Přečtených155x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených6x
Knihotéce141x
Chystám se číst38x
Chci si koupit13x
dalších seznamech1x