Oslnivá čepel

Oslnivá čepel https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/188492/bmid_oslniva-cepel-r3k-188492.jpg 4 80 9

Světlonoš (B. Weeks) série

< 2. díl >

Gavin Guile umírá. Myslel si, že mu zbývá ještě pět let – a najednou je to necelý rok. Problémy se na něj hrnou ze všech stran: padesát tisíc uprchlíků, nemanželský syn, bývalá snoubenka, která možná odhalila jeho nejtemnější tajemství. Všechna magie světa divočí, hrozí zničení Sedmi satrapií. A co je nejhorší: povstávají staří bohové a jejich armáda padlých mágů je nezastavitelná. Jedinou spásou může být bratr, kterému Gavin před šestnácti lety ukradl svobodu i život.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

The Blinding knife


více info...

Přidat komentář

jockel
16.04.2019 5 z 5

Čtivé, dějové linie dobře rozehrané. Jen mě z děje vytrhne občasná dlouhá popisná pasáž něčeho/někoho.

michal3736
27.03.2019 5 z 5

Tento díl mě bavil o poznání více a je to asi tím, že člověk se postupně začíná význávat v systému magie, který v této serii je opravdu originální. Je dobré, že čtenář nemá do poslední chvíle ponětí, jak příběh dopadne a jak dále se bude vyvíjet.


Ryorka
26.01.2019 5 z 5

kruci, já vlastně nevím kde začít. Už první díl byl super a ted je to ještě lepší. Skoro se bojím třetího dílu :). Jízda, která vás nenechá vydechnout. Spousta otázek v hlavě. Naposled jsem takhle nad knížkou přemýšlela u Barkerové Imajiky. Prostě si furt říkáte, že ti zlí vlastně ani nejsou tak zlí a přesto je nesnášíte.......no a ti dobří vlastně nejsou tak dobří a přesto jim fandíte. Přemýšlíte nad spoustou lidských vlastností, nad podstatou víry, světa, magie, lidských činů a kdečeho jiného. Moji drazí blízcí už si tento týden zvykli, že teplý večeře nebudou, že přiletím z práce, odkopnu boty, zahodím podprdu a hrnu se ke svému "čtecímu křeslu" abych se zatajeným dechem mohla fandit Gavinovi ( vlastně Dazenovi), Karris, Kipovi a rozebírat to, co řekl Barevný princ. Jelikož autor na konci Dazenovi nic nedaroval, jdu hned na třetí díl. Vlastně ne......objednám napřed domů pizzu.

Anio742
30.05.2017 5 z 5

No to bylo neco.. Kniha celkove je dejove daleko napinavejsi nez jednicka, deje se tam toho vic, bezi to rychleji. Osudy a zvraty me neprestavalu prekvapovat. A ten konec? Nic nenavnadi na treti dil lepe. Jinak postavy se od jedničky nezmenily.. Dazen a Kip jsou proste skveli, Karris, Tea, Zimun, Zeleznak taky dobry, ale Liv porad nic.. Rozhodne doporucuju!

Lusa
10.01.2017 5 z 5

No musím říci, že mě Oslnivá čepel překvapila, určitě o něco napínavější než jednička, ale není to Noční Anděl hodl :D, ale konec velice zajímavý, no vzhůru do dalšího dílu.

Aaron Lewis
28.08.2016 4 z 5

Lepší než jednička. Na svět plný luxinu už jsem si zvykla:). Osudy Gavina nepřestávají překvapovat a v tomhle díle mě překvapil i osud původního Gavina. To bych nečekala:). Kipa (wtf Lamač?) jsem si už pořádně oblíbila, ale Liv mě pořád nebaví. Měl autor psát z pohledu Barevného prince, to by bylo zajímavější, i když mě taky trošku zklamal, mohl to být pořádný záporák, ale uvidíme, co se stane ve třetím díle. Zymun taky potěšil:). Na Androsse jsem teda zvědavá, ale přeju tomu hnusnýmu starýmu pavoukovi to nejhorší:). A Dělostřelec? No, nechám se překvapit.

Knihomlok2015
17.07.2016 4 z 5

Tak jo jsem nadšená (hodně nadšená) a nejen tím, že jsem si počkala, až budu mít víc dílu naráz a přečtu je všechny najednou - kdybych neměla po ruce teď ten třetí díl, tak by mě asi trefilo -. takže jediné co mě právě strašlivě děsí je, že nemám po ruce ten zatracený čtvrtý.

Catherine
01.04.2016 5 z 5

Super nemam co bych vic rekla :D

Atropa
29.06.2015 5 z 5

Oslnivá čepel mě doslova uhranula. Rozhodně nadchne všechny čtenáře, kteří oceňují propracované světy, dějové linky a komplikované postavy. Nerada bych spoilovala, ale i teď půl roku od doby, kdy jsem knihu četla, jsem nadšená a vzrušená při pomyšlení na osud Dazena/Gavina. Autor dokáže popsat situace a psychiku postav tak komplexně a věrně, že jsem byla na pokraji zdravotního a emočního kolapsu. Strach, nadšení, naprostá koncentrace na děj i konsternace z jeho vývoje, vnitřní frustrace ale hlavně znovu a znovu se objevující pocit překvapení, to vše provází četbu druhého dílu Světlonoše. Kdo si myslí (stejně jako já), že ve většině případů je v trilogiích prostřední díl vždy trochu slabší, protože se jedná pouze o jakousi spojku mezi komplotem z prvního dílu a vyvrcholením dílu třetího, bude zde velmi příjemně překvapen :)
Doufám, že nejsem jediná, kdo dostal chuť naučit se a zahrát si devět králů? Možná, v daleké budoucnosti, Weeks napíše kompletní pravidla nebo si je banda nadšenců napíše sama ;)

Štítky knihy

americké romány fantasy romány

Autorovy další knížky

Brent Weeks
americká, 1977
2010  82%Cesta stínů
2013  81%Černý arcimág
2010  88%Hranice stínů
2011  90%Za stíny
2014  88%Oslnivá čepel

Kniha Oslnivá čepel je v

Právě čtených3x
Přečtených113x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených8x
Knihotéce110x
Chystám se číst43x
Chci si koupit14x
dalších seznamech1x