Světlo pro duši

Světlo pro duši https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448491/bmid_svetlo-pro-dusi-Y65-448491.png 5 4 2

Jako myšlenka na tento den, večer před spaním, ráno před zahájením každodenního režimu, v rámci katechismu, v oratoři, s dětmi, ve chvílích smutku i radosti… Opět je tu Bruno Ferrero a jeho malé příběhy pro duši, schopné zahřát srdce, dát radu, posílit dobré rozhodnutí, vyvolat úsměv nebo dát výchozí bod pro meditaci. Svazeček příběhů, které vám při vší své jednoduchosti umožní znovu objevit smysl pro zázrak, údiv, lásku k druhým, bolest, krásu, úctu, soucit, odpuštění a mnoho dalších aspektů, které charakterizují život každého dne. Kniha malá formátem, ale velká obsahem, schopná otevřít mysl a ducha prostřednictvím 27 „pilířů moudrosti“, jež si lze snadno zapamatovat a využít pro osobní meditaci, katechezi, při programu s dětmi nebo pro dobré čtení v rodině Bruno Ferrero je italský salesián a autor populárních příběhů „pro duši“.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství , Příběhy

Vydáno: , Portál
Originální název:

Ultima foglia , 2019


více info...

Samsa
Samsa
12.01.2021 5 z 5

Ferrera dávám tatovi na Vánoce. Dycky vyjde v říjnu a člověk ho mosí kúpit hned, ináč utře. Letos sem mu teda dal zas Ferrera. A lopatu. Do knížky se tata začetl hned na Štěpána, s lopatú mě občas hóní po bytě. Ale s knížkú je tradičně moc spokojený a vyzařuje teď po Vánocách silnější duchovno než ostravský bišop Lobkowicz.

Kubamarš
Kubamarš
12.01.2021 5 z 5

Ferrero asi neuhne mimo "svůj obor", jako se např. "přepnul" psycholog Frank Tallis s detektivkou Smrt půvabného média. A tak se od něj rok co rok dočkáme nových jednoduchých duchovních příběhů, úvah ze života a modliteb. Ale není i v tom jeho síla? Není také tohle jeho přidaná hodnota, že podzim co podzim jdu na jistotu do krámu pro Ferrerovu novinku, kterou dám následně svým rodičům pod vánoční stromeček? A tak se modlím společně s autorem, jednoduše a jasně: " Děkuji ti, Bože, že mám střechu nad hlavou a můžu se umýt. Děkuji ti, Bože, za slunce a měsíc, protože bych mohl být slepý. Děkuji ti, Bože, za tvoje slova, protože bych mohl být hluchý. Děkuji ti, Bože, za svého otce a svoji matku, protože bych mohl být sám." Za sebe dodávám: děkuji ti, Portále, za nového Ferrera!