Světlíčka a Tmáni

Světlíčka a Tmáni https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65933/bmid_svetlicka-a-tmani-Rto-65933.jpg 5 6 4

Světlíčka a Tmáni - kdo se asi skrývá za tak osobitými jmény? To vám hned může prozradit devítiletá Marka, jestliže otevřete tuto knížku. Zábavnou hru rozlišovat lidi kolem sebe na Světlíčka a Tmány vymyslela právě ona společně s bráškou, prvňáčkem Vojtou. Kdo je kdo svým chováním a charakterem, napadne možná i vás samotné, nejlepší však bude přesvědčit se na vlastní oči. Získáte jistotu - navíc se dozvíte, co všechno se přihodilo dvěma sourozencům během jednoho jara. A pak už nezbývá, než blýsknout se před kamarády a naučit je prima hru. Vždyť Světlíčka a Tmáni nejsou jenom v knížkách!... celý text

Přidat komentář

Bonda
23.10.2023 5 z 5

Příběh z harmonické rodiny. Vypravěčkou je chytrá devítiletá dívka, pozorná pozorovatelka a hodnotitelka lidí a statečná příznivkyně svého bratra prvňáčka. Vojtovi se v životě nedaří: spolužáci ho nemají rádi a s paní učitelkou je na tom ještě hůř. Ale sestra s klidem a nadhledem zůstává po jeho boku. A světe div se, z neutěšeného února může být za pár měsíců radostný duben. A to i bez ohromujících napínavých zvratů. Jemné, přemýšlivé čtení bez velkých dějových událostí, spíše zaměřené na popis vztahů.

Laurinka1000
12.09.2020 3 z 5

Knížka se mi moc nelíbila, jenom trochu.


buccaneerka
25.01.2019 4 z 5

Pěkný příběh pro děti. Nejvíc na knize cením popis pěkného sourozeneckého vztahu, kdy starší sestra raději ztratí kamarádku, než by ublížila mladšímu bratrovi.

ChrisSparrow
02.02.2014

První kniha, kterou jsem dostala a přečetla :))