Světla na moři

Světla na moři https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416887/bmid_svetla-na-mori-EuP-416887.jpg 4 38 8

Někdy se musíme ztratit, abychom nalezli sami sebe... Postarší manželé Harold a Mary Rose Grapesovi celý život bydleli v domě na samém konci útesu v San Remo de Mar, na ostrově, ze kterého se nikdy nevzdálili. Znenadání však mají svůj domov vzhledem k nebezpečnému místu zanechat a být přemístěni do domova důchodců. Zoufalý pár, jehož sny před mnoha lety utnulo úmrtí jejich syna, prožívá v domě poslední dny. Manželé jsou si vědomi, že opustit svůj domov by pro ně znamenalo nechat za sebou jediné období, kdy byli v životě šťastní. Netuší, že noc před vyklizením domu se všechno změní, avšak nikoli tak, jak by si kdy dokázali představit. Od své minulosti se musí odpoutat a vydávají se na mimořádnou a dojemnou pouť. Svěží, poutavý a citlivě vyprávěný snový příběh Miquela Reiny je velmi inspirativní a zanechá ve vás silnou naději, že za své sny má smysl bojovat.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Luces en el mar , 2018


více info...

Přidat komentář

Kristenbooks
08.12.2021 4 z 5

Kniha byla hezká, ale člověk musí číst srdcem a nepřemýšlet nad tím, jestli je to možné nebo ne. Kniha se mi líbila.

Danago
09.08.2021 3 z 5

Vaše sny se mohou stát skutečností. To je pro mě krásné poselství této knihy.


Lemurka
27.07.2020 4 z 5

Mě se to líbilo. Zajímavé, neotřelé, zvláštní téma, zmrazivé prostředí. Zamyšlení nad životem...Mají můj obdiv, že tu drsnou cestu a zimu přežili. Krátké kapitoly zakončené tak, že chcete pokračovat ve čtení. Překvapilo mě zakončení příběhu. Knihu si v budoucnu někdy přečtu znova.

Allla9
17.07.2020 5 z 5

Temný příběh plný touhy, naděje, mnoha zkoušek a hlavně lásky a pochopení.

"Domov se buduje na našich zážitcích, na lidech, které cestou potkáme, a především na způsobu, jakým se rozhodneme ubírat životem."

"Výčitky a vina nás pouze uvězní a nedovolí nám, abychom se pohnuli kupředu."

knihovnička007
30.03.2020

Zaujal mne název, anotace, obálka a knihu jsem si půjčila z knihovny...
Kniha je temná, smutná. Sice nic pro mne, ale své čtenáře si určitě najde.

Gerbasin
19.02.2020 4 z 5

Velice zvláštní román, debut s hodně výrazným autorským podpisem. Nevím jak to jinak popsat - děj není nijak složitý, přesto je to psáno svým specifickým stylem, který čtenáře neustále nutí číst jak to bude s hlavními aktéry dál. Ale co by mě nikdy nenapadlo je, že autor je Španěl. Typoval bych to spíš na nějakého kanadského nebo skandinávského autora. Příběh plný zimy, studeného větru, ledu a chladu. Anotace na obálce je psaná tak obyčejně a srozumitelně, že mě po přečtení pár stránek překvapil opak. Nakonec se mi zdálo, že vůbec neodpovídá obsahu. Tento příběh bych se nebál nazvat mysteriózním.

alnahu
06.02.2020 3 z 5

Opravdu hodně zvláštní kniha- dojemný příběh manželů ,kteří měli opustit svůj domov ,kde se svým synem prožívali své nejšťastnější dny.Po nešťastné nehodě,kdy o syna přijdou ,hledají smyl života a odpoutání od minulosti,které není tak jednoduché.Nakonec se jim to podaří,znovu se cítili plni života -pochopili,že ať jim brázdí obličej sebevětší počet vrásek,tak si nakonec splnili svůj celoživotní sen.

iška
12.01.2020 3 z 5

Musela jsem se povznést nad reálno i logiku a číst jen srdcem.

Štítky knihy

španělská literatura

Autorovy knížky

Miquel Reina
španělská, 1986
2019  72%Světla na moři

Kniha Světla na moři je v

Právě čtených1x
Přečtených50x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce52x
Chystám se číst83x
Chci si koupit13x