Světem šumavské přírody

Světem šumavské přírody https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/323698/bmid_svetem-sumavske-prirody-gLy-323698.jpg 5 6 2

Kniha kolektivu autorů s ilustracemi Pavla Procházky, která vás v sedmi kapitolách zavede do šumavských lesů, luk, rašelinišť, okolí řek a ledovcových jezer.

Přidat komentář

Veggi
17.12.2021 5 z 5

Krásná kniha, vhodná již pro odrostlejší děti, která Vás seznámí s přírodním bohatstvím Šumavy.

mira.l
18.12.2020 5 z 5

Tohle je graficky tak neuvěřitelně krásně udělaná knížka, že když jsem ji letos na konci dovolené viděl v informačním centru v Srní, prostě jsem ji musel mít!
Přehledně, systematicky v 7 kapitolách, věnovaných typickým šumavským společenstvům (horské smrčiny, smíšené lesy, reliktní bory, louky a pastviny, rašeliniště, řeky, jezera) seznamuje čtenáře se šumavskou přírodou, jak se ten který typ krajiny utvářel, s její flórou i faunou, od bezobratlých živočichů, hmyzu, přes ptáky po savce malé i velké, to v případě fauny a od mechů, lišejníků, hub přes byliny, křoviny po velké stromy v případě flóry.

Ona ta knížka je asi tedy primárně určena spíš menším čtenářům - dětem, ale mě prostě její grafická úprava s množstvím krásných fotografií i ilustrací naprosto uchvátila. Nemluvě tedy o tom, že knihu provází texty, srozumitelné snad každému.
Jednoznačně za plný počet, už jen pro to grafické zpracování!!


Kniha Světem šumavské přírody je v

Právě čtených1x
Přečtených7x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce11x
Chystám se číst3x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x