Svět za světem

Svět za světem https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126819/svet-za-svetem-126819.jpg 4 36 16

Claire Adamsová je obyčejná mladá žena, žijící v Londýně s dětmi a manželem. Její život ubíhá jednotvárně až do chvíle, kdy v parku potká neznámého muže, který ji svými podivnými řečmi a tím, že ji zná, poněkud vyděsí. Aby se ho zbavila, kývne na jeho nabídku, že vstoupí do jejích snů. Tím začíná její strastiplná cesta ve druhém světě - paralelním s tím, který zná, ale zároveň naprosto odlišný tím, kdo v něm žije...... celý text

Přidat komentář

Buchtičkajani
04.06.2023 3 z 5

Zajímavý námět, jen chvilkami moc zdlouhavý. Ale konec jsem nečekala. Prostě, krásná pohádka pro dospělé.

Bakana
01.02.2022 1 z 5

Bohužel jdu proti většině hodnocení ostatních. Přečetla jsem 80 stránek a rozhodla se, že na toto je můj čas až příliš drahý. A to mám přitom fantasy ráda.
Příběh byl tak naivně napsaný, jako by autorka byla holka na prahu dospělosti a zapisovala si do deníčku své fantazie. Postavy byly povrchně rozpracované no a k nápadu, že se z nudného světa probudím do reality, kde jsem na vrcholu společenského žebříčku, nemám co dodat. Něco podobného najdeme i v Harrym Potterovi, ale tam to aspoň Rowlingová dobře maskuje dobře odvedenou spisovatelskou prací.


Lálin59
14.01.2022 5 z 5

V rámci Čtenářské výzvy jsem si knihu s gustem zopakoval (poprvé ihned po jejím vydání) a byla to čirá radost. Spojení reálného života a toho ve snech mě dostalo. Velice dobře a čtivě zpracovaný příběh.
Škoda že nás autorka neměla možnost potěšit nějakou další knihou.
Díky.

Termina
25.01.2019 2 z 5

Kdyby mě někdo předem připravil na to o co v této knize půjde nikdy bych to nečetla.. tím že jsem ale tuhle pohádku číst začala musela jsem ji také dočíst. Řeknu to upřímně kde se objeví upíři, skřítci a další havěť jsem unuděná zklamaná a podrážděná.. Knihu jsem ale nakonec jak už jsem jednou zmínila dočetla a tím že jsem do teď ještě nezapomněla děj ... tak to asi zas taková hrůza nebyla :D :)

YA-girl
27.04.2017 5 z 5

Hlavní hrdinka možná až MOC dokonalá ;), ale jinak kniha perfektní, hlavně hodnotím originální a skvěle propracovaný námět :). Román je napsán opravdu čtivě, velice snadno jsem při čtení zapomněla na reálný svět... :) A to, že autorka je Češka, mě příjemně překvapilo - já už myslela, že se další americký bestseller, který se každým dnem začne natáčet... ;)

Leena
03.04.2017 5 z 5

Krásná pohádka pro dospělé:-) Sice chvílemi rozvláčné, ale konec super:-)

Arianne
25.03.2017 3 z 5

Namet byl neskutecne zajimavy, tema sveta, ve kterem behem naseho sneni muzeme byt nekym vic, nez ve skutecnosti, byl uzasny. Tento svet ma sva pravidla a zakonitosti, neni to jen tak bohapusty vymysl, coz take stoji za to. Co mi ale kazilo celkovy dojem, byla linka "honby na zaporaka", diky ktere jsem si knihu nedokazala uzit. Jasne, je dobre kdyz je v knize nejake to napeti, udrzuje to ctenare vzhuru, ale tady to bylo popsano tak divne, naivne, ze mi to spis prekazelo.
Na druhou stranu to hledani sam sebe, sveho mista ve svete, kdy si clovek uvedomi svou vlastni cenu, to bylo zakomponovano brilantne a moc me to bavilo.

ElisR1
05.02.2016 4 z 5

Rozhodně zajímavá kniha, i když občas se najde poněkud zdlouhavější část.

okeey
13.04.2015 5 z 5

Napínavý, čtivý a zajímavý příběh. Kniha se mi vážně líbila. Milovníkům sci-fi, fantasy vřele doporučuji!

Teraslík
03.04.2015 5 z 5

Tak tuhle knížku jsem začala číst asi před dvěma lety. Dočetla jsem se do půlky a přestala jsem. Nechápu jak jsem to mohla udělat. Teď když jsem ji začala číst znovu, tak jsem nemohla uvěřit jak jsem mohla odložit tak napínavou knihu. Přečetla jsem ji doslova jedním dechem. I když mě přišel konec trochu smutný, ale alespoň je to v rámci možností realistické. Doporučuji.

petka-2007
10.06.2014 5 z 5

Mě se kniha moc líbila. Netušila jsem před četbou, že na mě v ní čekají vklodlaci, upíři a víly...., takže jsem byla na začátku překvapená (kdybych to bývala věděla předem, možná bych se do knihy ani nepustila - není to zrovna můj šálek kávy), ale musím uznat, že to bylo milé překvapení. Kniha se výborně čte, má spád, zaujme, mě prostě a jednoduše bavila. Za mě nemohu jinak než plný počet hvězdiček.

iveta.vaisova
24.06.2013 4 z 5

Svět snů je neprobádanou krajinou - o to poutavější je tato kniha. Ačkoli to není můj žánr, knihu jsem přečetla jedním dechem. A nevím, jak vy, ale já už během čtení začala kontrolovat členy své rodiny, jestli náhodou nespí v botách... :)

Dannielle
30.05.2013 2 z 5

Já jsem tak nadšená nebyla. Knihou jsem se prokousala a dočetla až do konce,ale už bych se k ní nevracela.

Jitulisko
03.01.2013 4 z 5

Kniha byla zajmavá , čtivá , Velice se mi libilo skloubeni dvou světů , aniž by jeden byl zanedbávaný. Přijemné osvěženi od upiřich slaďáků :) Doporočuji a můžete začit snit o světě za světem .....

Soptinka
01.01.2013 5 z 5

Neuvěřitelně napsaná kniha, která Vás svým dějem učaruje. Myslím že je to jedna z mála knih, kterou po čase opráším a znovu si ji přečtu.

skulenka
12.07.2012 4 z 5

Komu se líbila sága o upírech a Harry Potter, bude potěšen tématem této knihy. Z Harryho jsem v knížce našla neurputný boj s nepřítelem a z upírů popis jejich života... I když toto téma nevyhledávám, knížku jsem přečetla rychle, jelikož je velmi dobře napsaná. Žádné dlouhé pasáže, popisy, ale přímý děj. Doporučuji.

Autorovy knížky

Mary Poisson King
česká, 1986 - 2018
2012  71%Svět za světem

Kniha Svět za světem je v

Přečtených46x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených4x
Knihotéce22x
Chystám se číst12x
Chci si koupit1x