Bájná loď

Bájná loď https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180085/bajna-lod-180085.jpg 4 51 6

Svět Řeky série

< 2. díl >

Svět Řeky II. Ten, kdo četl Řeku zmrtvýchvstání, první knihu odehrávající se ve Světě řeky, ví, že může očekávat ledacos podivuhodného a šokujícího. Lidé, kteří se znovu zrodili a tak vlastně přežili svou smrt, se pokoušejí vyrovnat s neuvěřitelnou zkušeností a skutečností, že z mrtvých lze na této planetě vstávat znovu a znovu... A ti nejinteligentnější se bouří proti skutečnosti, že s nimi kdosi neustále manipuluje, a ptají se proč a kdo? Za tajemstvím pramenů Řeky se vydávají Mark Twain, Mozart, Cyrano z Bergeracu a Odysseus.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Winston Smith
Originální název:

The Fabulous Riverboat , 1971


více info...

Přidat komentář
Luigi1
Luigi1
20.01.2024 4 z 5

Moc dobře jsem si počet

MaxQ
MaxQ
15.07.2019 3 z 5

Taková Hra o trůny v kapesní verzi. Celou knihu sledujeme výrobu lodi, kolem které se točí intriky jednotlivých státečků a postav známých ještě z dob na Zemi. Pro mě zbytečně ukecané a tím natahované. Jak už jsem psal u prvního dílu - zajímavé téma, ale nejsem si jistý, jestli z něho autor vytěžil to nejlepší.


jesuswlasac
jesuswlasac
20.10.2017 4 z 5

Výborné pokračovanie prvého dielu - viac vojen, viac romantických príbehov, viac psychoanalýz ...
No a skvelý Joe Miler !

SONP
SONP
24.07.2017 3 z 5

Druhý díl ode mne dostává o hvězdičku nižší hodnocení než ten první, ale pořád je to kvalitní čtivo z řádu klasické sci-fi. Farmerův Sam Clemens (už zase Mark Twain ve scifárně!) byl tak posedlý postavením Riverworldsko-Missisipského parníku (poháněného elektřinou z výbojů grálových kamenů), až jsem dospěl k závěru, že P.J. Farmer už v 70. letech vynalezl steampunk! Jinak už se ale autor bohužel tak nevěnoval možnostem, které nabízí prozkoumávání tajemného světa, v němž nelze umřít (čili ani nikoho s úspěchem zabít - lze ho jen oddělit od jeho blízkých, co by to asi udělalo se společností?) a poté, co se zjevně spokojil s vlastním názorem, že až na pár jednotlivců zůstane lidstvo mocichtivé a krvežíznivé, popisuje půtky nově vzniklých ministátů o suroviny. Čili pro lidstvo nic lichotivého a nic nového pod sluncem a pro knihu samotnou nic zvláště objevného - ty primitivní společnosti z prvého dílu byly prostě zábavnější. No a "fiflající" titantrop Joe Miller mne tedy štval neskutečně, to by mě zajímalo, zda byl v angličtině taky tak otravný. 70%

Terva
Terva
19.04.2015 4 z 5

Tento příběh už je moc technický a někdy i nudný.
Jako celek však působí velmi dobrodružně a někdy má velmi zvláštní až pravdivé názory na lidskou inteligenci a schopnost jíti tvrdě za svým cílem.
Je to sice trošku odlišný příběh než ten první, ale vřele doporučuji.

adorjas
adorjas
29.03.2014 4 z 5

2. diel z cyklu Svet rieky. Po jednotke mi trošku chýbali staré postavy, ktoré sa v tomto diele objavujú sporadicky. Dejovo túto časť hodnotím štvorkou, kniha ešte vždy ukrýva zaujímavé spracovanie nápadu o oživení všetkých ľudí na novej planéte...Človek má pri týchto knihách pocit, že prečo ho tento nápad nenapadol skôr :)