Svět podle Koháka: Kůly v plotě 0,5

Svět podle Koháka: Kůly v plotě 0,5 https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421842/bmid_svet-podle-kohaka-kuly-v-plote-0-5-BHK-421842.jpg 3 13 6

Jakub Kohák přispívá do zlatého fondu české literatury knihou Kůly v plotě 0.5, která je prequelem sequelu Kůly v plotě. Jak je to možné? Tato kniha totiž vyšla v roce 2014 jako Svět podle Koháka, takže Kůly v plotě byly jejím sequelem. Nyní ovšem vychází v novém kabátku a úpravě jako Kůly v plotě 0.5, tedy prequel Kůlů v plotě. Jakub Kohák tímto bezprecedentním počinem zvedl rukavici vhozenou Georgem Lucasem a pozvedl možnosti umělecké tvorby na zcela novou, netušenou úroveň. Kniha obsahuje humorné příběhy a postřehy ze života, které vycházely jako fejetony v deníku Metro do roku 2014.... celý text

Přidat komentář

oblakaknih
17.08.2023 3 z 5

Další soubor autorových sloupků z deníku Metro. Z Kůlů v plotě, tedy předchozí knihy, jsem byla opravdu nadšená. V tomto případě mi nadšení z knihy nejspíše pokazila očekávání. Opět jsem byla připravená na pořádnou dávku humoru a možná pár dalších emocí, ale bohužel mě pořádně zaujalo jen pár sloupků.
Nechci tím nijak naznačit, že je kniha špatná nebo horší než první, jen mi zde primárně nesedlo téma - fotbal. Fanouškem fotbalu rozhodně nejsem a nikdy nebudu, navíc mu vysoce nerozumím. A zde je toto téma převládající.
Pozitivem je určitě čtivost. Ačkoli jsem se v knize nenašla, neznamená to, že se nečetla dobře. Je to čtení maximálně na dvě odpoledne, u kterého si skvěle odpočinete.
Stejně jako v případě Kůlů v plotě není vždy jasné, co autor myslí vážně. A to je na tom to nejzábavnější!
Vyzdvihuji Ódu na odpad a Na letnej, sloupky, které mě zaujaly nejvíce.
Pokud jste fanoušky fotbalu, tohle vás bude moc bavit! Pokud ne, Kůly v plotě to jistí. V obou případech ale knihy stojí za přečtení.

DuncanIdaho
06.08.2022 4 z 5

V tomto případě jde o soubor několika fejetonů. Nad některými jsem se i pousmál a některé příběhy zde popsané si dovedu živě přestavit. Přečtením této knihy rozhodně neprohloupíte.


chlo0opek
07.08.2020 2 z 5

Bohužel si ani nepamatuju, jestli jsem se aspoň jednou pořádně zasmál - spíš ani ne. Zklamání. Úplně nejhorší byly fejetony někde uprostřed, které nebyly dlouhé ani na jednu stránku a byly vlastně úplně o ničem (tím nemyslím o Spartě, ale vážně o ničem - i když ty sparťanské byly také slabé). Předchozí kniha byla zábavnější.
Celkově lepší 2*, přece jen tam byli i sloupky delší a s obsahem také lepším.

xxtom
05.07.2020 4 z 5

Kniha sloupků pana Koháka za posledních pár měsíců a let na různá (tehdy) aktuální témata. Jeho styl humoru mě baví, bavila mě tedy i knížka.

Massek
01.04.2020 3 z 5

Kniha je v podstatě souborem krátkých úvodních sloupků psaných původně pro noviny. S tím je potřeba k ní taky přistupovat. Pobavil mě autorův styl lehce přeháněné nadsázky a ironie, někdy chvástavý a jindy naopak trochu sebekritický, ale po chvilce se přeci jen okouká a opakuje. Tak jsem si tuto knihu ordinoval po malých kouscích, i když by se jistě dala přečíst za jeden večer.

kilometr
02.12.2019 odpad!

Tak tahle výjimečná kniha,ve které na vás autor pomrkává a nebere se vážně,tedy vůbec nepobaví a to nejvtipnější si nechává až na závěr,kde se autor řadí mezi slavné literatury-ha,ha,ha-tímhle skvostem tam nikdy patřit nebude.0%.

Autorovy další knížky

Jakub Kohák
česká, 1974
2019  71%Kůly v plotě
2014  58%Svět podle Koháka
2014  80%Objevy
2019  63%Svět podle Koháka: Kůly v plotě 0,5
2023  74%Perly v botě

Kniha Svět podle Koháka: Kůly v plotě 0,5 je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce9x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x