Svět plný svátků

Svět plný svátků https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439344/bmid_svet-plny-svatku-p33-439344.jpg 5 10 5

Nevšední encyklopedie o různých svátcích, festivalech a oslavách světa je určena všem cestovatelům od 9 let, ať už jezdí s opravdovým batohem na zádech, nebo jen prstem po mapě. Kniha odpovídá i na otázky proč lidé oslavují a z jakého důvodu jejich oslava vypadá právě tak, jak vypadá. Objevte spolu s cestovatelem Tomášem, jak nádherný, pestrý, pozitivní a barevný je náš svět a jaké neuvěřitelné věci lidé vymysleli, aby se mohli pobavit.... celý text

Josh
Josh
01.04.2021 5 z 5

Nevšední encyklopedie o různých svátcích, festivalech a oslavách – TO TEDY ANO!

Tato kniha je AKCE sama:o) Každé akci je věnována dvoustrana, forma deníku, barevnost, kresby a různé druhy písma jsou netradiční, ale poutavé. Výběr a detailnost informací co,kdy,kde,proč,jak je příjemná, k přehlednosti napomáhá také chronologické řazení. Díky kalendáři můžete procestovat celý svět za rok!

Děti budou z knižního průvodce Tomáše Svátka nadšené a rodiče s nimi mohou vyplnit k tomu určenou sekci jak vybrané akce oslaví doma…. Určitě k těm dosavadním Velikonocům, Vánocům, čarodějnicím, dýním přibude nějaká:o))

maminkoutek
maminkoutek
10.11.2020

V knize najdete spoustu známých i méně známých oslav z různých koutů naší planety. ????Není to přitom jen teorie, kniha je psaná v podstatě jako deník, takže dominují hlavně informace, jak oslava probíhá v praxi a k tomu je zmínka o tom, proč tomu tak je a jaké je historické pozadí. Vše je doprovázeno o barevné ilustrace.


Schamila
Schamila
29.09.2020 5 z 5

Nádhera, dozvědět se takovým úžasným způsobem, co se kde slaví, proč a jak. A navíc, jak si ten nezvyklý svátek - byť jiným způsobem, můžete slavit u vás spolu s dětmi, všem moc doporučuji...

bookcase
bookcase
15.08.2020 5 z 5

Kromě Vánoc a Velikonoc můžete oslavit téměř cokoliv. Nevěříte? Přečtěte si tuhle knížku, stojí to za to.

foxi_ii
foxi_ii
27.05.2020 4 z 5

Vždy mě baví dozvědět se něco víc!
V této knize mě nejvíce zaujalo: Vikingové, čarodejnice a strašidelná noc-Halloween, který je ..no mnohými lidmi nenáviděný. Častokrát jsem slyšela, jak ti “amíci” jsou pošahaní, co tam proboha vymýšlí za svátky.
HA!! Omyl.
Tenhle svátek ani zdaleka nevznikl v Americe, jen jsou tu lidé do tohoto svátku nejvíce zapálení. Tohle jsem teda sice už věděla, ale spoustu věcí pro mě byla novinkou.
Kniha se mi moc líbila. Ať už díky rozmanitosti výběru zemí, tak náboženským vysvětlivkám na začátku knihy a nádherným kresbám!
Co ale dodám.. někdy bych si přála stránky lépe uspořádané, ale to je ta moje povaha. Doporučuji všem, zvědavcům malým i velkým!!