Svět očima dítěte s autismem

Svět očima dítěte s autismem https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310024/bmid_svet-ocima-ditete-s-autismem-R5o-310024.jpg 3 17 4

Inspirativní, humorná, pravdivá kniha pro každého. Nechte se pozvat do světa, kde život funguje jako genetická operace, Putin má svou meditační místnost, kde vesmír končí v místnosti kde je úplně bílo, kde Evropská unie je nadační fond a slunce je jako lampička. Matyáš je dvanáctiletý kluk, který má autismus a jako jeden z mála je schopen mluvit o tom co vidí, slyší a prožívá v rámci jeho postižení. Formou interview se svojí mámou nás tak zve do světa, kam je běžně vstup nám, neautistickým, zakázán. Tato unikátní a svým charakterem jedinečná publikace je odborně komentována prim. MUDr. Markétou Havlovicovou a MUDr. Janou Schmidtovou. *** „Je ještě něco, co bys chtěl o sobě říct?“ „Že jsem jenom malej kluk. No, který by se chtěl dožít hodně let a taky by chtěl poznat něco novýho. A chtěl bysem objevovat zemi a hodně štěstí. Chtěl bysem dostat navíc IQ od tebe mami a od Boha a od spermie.“... celý text

Přidat komentář

kreira
19.11.2022 1 z 5

Čekala jsem od knihy víc. Těšila jsem se, že se posunu dál v problematice autistických dětí, bohužel se tak nestalo.

medvedice3
19.06.2018 5 z 5

Otázky a odpovědi... běžný dialog mezi matkou a synem. Dvanáctiletým autistickým synem. Velmi neotřelý způsob, jak zdravým přiblížit svět autistů.


Eorin
22.04.2017 4 z 5

Líbí se mi především nápad této knihy - jednoduše se zeptat autisty na názor k různým otázkám, které člověka mohou napadnout a se kterými se relativně běžně setkává. Podle mě to byl milý a zajímavý výlet do "jejich" světa.

Kirtans
26.02.2017 3 z 5

Od knihy jsem měla více očekávání. Bohužel mi přišlo, že na témata by podobně odpovídala většina dětí včetně zdravých (jen třeba mladších - díky chlapcově LMR) Jinak bylo v knize znát, co má rád, kdy se cítil už třeba unavenější a jak byli některé odpovědi zpracované v detailním postupu autistům vlastním.

Štítky knihy

autismus

Autoři knihy

Perchta Kazi Pátá
česká, 1980

Kniha Svět očima dítěte s autismem je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě6x
Knihotéce2x
Chystám se číst11x
Chci si koupit2x
dalších seznamech3x