Svět non toxic

Svět non toxic https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481666/bmid_svet-non-toxic-hop-481666.jpg 4 20 3

Zbavte se škodlivé chemie! Non toxic životní styl – způsob života, který hledá alternativy k průmyslově vyráběným produktům a co nejvíc využívá možností, jež nám nabízí příroda, získává mezi lidmi stále větší popularitu. Autorky knihy z organizace Svět non toxic nabízejí jak úvod do prvních krůčků netoxického životního stylu pro ty, kteří s non toxic teprve začínají, tak i informace pro „pokročilé“, kteří už metodu non toxic praktikují.... celý text

Přidat komentář

jitka_dankova
30.04.2022 5 z 5

Encyklopedický výcuc všeho, co se za ty roky nastřádalo v populární Facebookové skupince Svět non toxic. Kniha obsahuje ty základní informace o tom, čemu se vyhnout, když chcete eliminovat toxické látky ve svých životech. Stručně a věcně popisuje každou oblast od kosmetiky, praní, přes domov a vitamíny. Obsahuje některé praktické návody a tipy. Cituje zdroje, odkazuje, kde lze dál hledat informace, nepřesvědčuje, prostě konstatuje fakta.
Knížku jsem si zakoupila především proto, abych podpořila autorky, kterým fakt vděčím za svoje zdraví a nynější spokojený život bez ekzému, zdravotních problémů atd. To, co je v té knížce, znám už skoro nazpaměť (překrývá se to s obsahem webu Svět non toxic, souborů ve skupince a tak, částečně to shrnuje poznatky z jejich bomba YouTube kanálu), takže nedokážu posoudit, jak to bude působit na člověka, který o tématu ještě nic neví. Chci ji mít doma na poličce už jen pro to, abych si připomněla, kam v naší domácnosti směřuji. Pro mne je ta knížka o více věcech, než jen o tom textu.

Manifest blech
23.03.2022 2 z 5

Moc přínosná, jen mě osobně nesedl styl. Naopak od Eko průvodce, který je obecným a dá se říct dle mne, že nehaní vše ostatní. Možná jsem to jen četla ve špatné době.


Marta644
23.11.2021 5 z 5

Skvelá kniha, plná zaujímavostí. Určite odporúčam pre ľudí ktorí sa zamýšlajú nad tým ako žijú, čo môžu urobiť pre seba a prírodu. Jednotlivé časti sú tri : Domácnosť, Imunita a Zdravie a starosltivost o pokožku.
Myslím že domacnosť je hodne prehliadaná položka v slovenských rodinkách. Hľadí sa prímárne na účelnosť a cenu, pričom si málokto uvedomí, že práve v domácnosti platí že čím prírodnejšie tým lacnejšie a jednoduchšie. Knižka je napísaná podľa mňa veľmi pútavo. Pevná väzba by neuškodila nakoľko ju stále vyťahujem.