Dědic klanu

Dědic klanu https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31425/dedic-klanu-31425.jpg 4 32 9

Svět bez bohů série

< 2. díl >

Svět postihl úpadek. Válka mezi Pravými klany a Černou stezkou se rozšířila. Orisianovi, thanovi zničeného klanu Lannis, není dopřán čas k tomu, aby mohl truchlit nad ztrátou rodiny, surově zavražděné při vpádu nepřátelské armády. Černá stezka musí být zastavena. Zatímco je na bojištích prolévána krev, trpí obě strany konfliktu čím dál víc vnitřní nejednotností a neshodami. Uprostřed narůstajícího chaosu užívá na’kyrim Aeglyss svých nově nabytých schopností k tomu, aby podřídil všechno a všechny kolem sebe vlastním šíleným tužbám. Mezitím pomalu procitají k životu dlouho dřímající Anainové – a pokud se nejmocnější rasa, jakou kdy svět poznal, vrátí, krveprolití možná nikdy nebude mít konce.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Bloodheir , 2008


více info...

Přidat komentář

Predator3313
15.01.2024 3 z 5

No jo, bohužel žádné velké terno se neudálo.
Hodně se mi líbí ten svět, podle mě je dobře vymyšlený. Jsou tam velké možnosti.
Některé úseky se i četly dobře, ale bohužel většina knihy se prostě vleče. Ani sám nevím proč, ale je to tak. Těch 320 stran mi trvalo déle, než u jiných knih 600 stran.
poslední díl si přečtu, jsem zvědavý jak to dopadne.
Ale mezitím si dám i něco jiného protože 3 takové knihy za sebou bych asi nedal...

tomas5327
05.05.2019 3 z 5

Už to tu bylo vpodstatě zmíněno, hlavní kámen úrazu je nevyužití možností hlavních postav. Orisian je prostě slabá a necharismatická postava. Oproti tomu "míšenec" je jako záporák slušnej. Bavila mě vedlejší linka věnována tamní mafii.*spoiler* Oproti tomu Highfast si v mých očích snad i zasloužil svůj konec za tu nebetyčnou akceneschopnost a apatii. Poslední díl si přečtu, jsem zvědavý jak to dopadne, ale není to něco co si člověk bude po letech pamatovat.


Zelený_Drak
27.03.2019 1 z 5

Na úvod budu citovat nějakého Paula, uživatele Goodreads, který k této knize napsal: "If you read the first book, you'll want to read the second one, but if you read the second one you'll wish you hadn't touched either." Je to ten nejvíc druhý díl, jaký můžete dostat. Nestane se tam vůbec nic. Zvažovala jsem i odpad, ale nakonec jsem zůstala u * za styl – je to slušně napsané vůbec nic.

Souhlasím se Svářečem a s Jirkou92333 v tom, že autor nevěděl, co s hlavními postavami, takže je úplně vypoklonkoval z děje. Příběhové linky Orisiana a Anyary jsou v tomto díle úplně bezvýznamné. Na'kyrimové a kyrininové také pozbyli na zajímavosti. To už měl větší význam a zajímavější linku ten Ochanův syn.

Třetí díl vůbec číst nebudu – jestli se tady Rudla333 a Svářeč shodli na tom, že je to nejslabší díl, a i lanushinka byla závěrem zklamaná, tak já bych nejspíš nenašla na stupnici hodnocení nic dostatečně záporného.

Jirka92333
26.10.2018 3 z 5

Kniha má spoustu slepích míst. Dvě hlavní postavy z knihy neměli v knize nic moc na práci. Takže jednu z nic pošle pan spisovatel na nesmyslné dobrodružství a druhou nechá čekat na zajetí. Slabší kniha. Měl jsem co dělat abych tuhle knihu dočetl.

Rudla333
03.04.2018 4 z 5

Oproti prvnímu dílu velké zlepšení.

První knize jsem vyčítal hlavně absolutně šedé postavy, chybějící finále, poměrně jednoduchý a předvídatelný děj a místy amatérské psaní.

Všechno z toho je v tomto díle o třídu lepší. Postavy mají více prostoru, člověk si k nim dělá vztah a už nejsou jen jmény na papíře. To samozřejmě dodává i ději, který je oproti jedničce o dost komplikovanější a spletitější. A finále se tentokrát dostaví, konec se četl opravdu krásně a stejně jako konec prvního dílu člověka velmi naladil na pokračování.

Nejvíce bych vyzdvihl to, že děj byl stále velice reálný a surový - autor se s hrdiny nemaže a když prostě nemají na to, aby vyhráli, tak se nekonají žádné zázraky na poslední chvíli, ale prostě prohrají. Jen doufám, že se série v tomto duchu ponese až do konce, protože právě tohle ji v mých očích dělá originální.

Přesto mám ale pocit, že většina knihy je jen takové táhlé nic a i když se autor od jedničky zlepšil, přijde mi, že svůj svět a příběh stále nezvládá dostatečně dobře vykreslit. Ano, čte se to rychle, ale v člověku to prostě nic nezanechá.

Podtrženo sečteno, i když mě ani tento díl vyloženě neuchvátil, byl pro mě pozitivním překvapením. Na finále se těším, hned se do něj pustím.

Svářeč
02.01.2018 3 z 5

Autor má talent, píše čtivě a dokázal si poradit se "syndromem druhých dílu", nicméně mě štve, že vůbec neví co dělat s hlavní postavou, Orisianem, kterého na nesmyslnou cestu do Highfastu, která na příběh nemá téměř žádná vliv... Je to škoda, tu knihu to shazuje o třídu dolů...

Tax
16.12.2013 4 z 5

Dosť ťažká kniha čo sa čítania týka. Niektoré strany som čítala dva krát, hlavne pre pochopenie rodov a mien :-/ ...inak celkom zaujímavá kniha..

Eneo
28.06.2013 5 z 5

Daleko propracovanější než první díl, dokonce si i člověk zvykne na to, že se všichni jmenují od A nebo od K.

lanusinka
31.10.2012 3 z 5

Strašně zajímavý svět a zápletka, ale bohužel zpracování není nejlepší a kniha místy nudí

Autorovy další knížky

Brian Ruckley
britská, 1966
2009  72%Zrození zimy
2010  77%Dědic klanu
2011  74%Pád Thanů

Kniha Dědic klanu je v

Přečtených54x
Doporučených2x
Knihotéce77x
Chystám se číst12x
Chci si koupit3x