Svépomocná příručka sestry

Svépomocná příručka sestry https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/238947/mid_svepomocna-prirucka-sestry-238947.jpg 4 14 7

Vtipně psaná knížka oblíbeného autora nabízí jakéhosi průvodce pro přežití sestry v jejím náročném povolání. Text poskytuje rady a doporučení, jak - řečeno tenisovou hantýrkou -odvracet vyčerpávající „nudné údery“ a co nejúčinněji se bránit krizovým situacím a vlastnímu vyhoření.

Přidat komentář

Mrs.Depp
04.12.2022 5 z 5

Kniha, kterou by si měla přečíst a v průběhu let se k ní vracet každá sestřička, která se chce ve své práci dále vzdělávat a záleží jí na tom, aby ji dělala dobře. Poradí nejen jak komunikovat s problematickými pacienty, ale také jak si udržovat své duševní zdraví i přes psychicky náročné zaměstnání. Z knížky je vidět, jak si pan doktor sestřiček váží, což není vždycky samozřejmost. Věřím, že tako knížka by byla užitečná i pro nezdravotníky. Prostě kníha o tom, jak se psychicky cítit dobře a jak se o sebe starat.

Hanka_Bohmova
13.09.2022 4 z 5

Čteno z nouze, potřebovala jsem urgentně něco k psychohygieně pro pečující a nic lepšího v knihovně neměli. Když místo zdravotních sester dosadíme nejbližší příbuzné, část problémů se shoduje, jen je to všechno mnohem emocionálně zatíženější. Otázky zdrojů, hranic, komunikace, překonávání/akceptování nespolupráce... a také rozpoznání svých slabých míst a nereflektovaných přesvědčení, aby si člověk při tom všem slepě nezničil vlastní život.
Dobrá, užitečná a povzbudivě napsaná příručka.


jprst
17.03.2019 4 z 5

Soubor vtipně a moudře sepsaných praktických návodů, kterých by se zdravotní sestry měly držet, aby ustály zátěžové situace plynoucí z jejich profese.
Pozn.: Nenapadá mne rozumný důvod, proč byla tato kniha zařazena v antikvariátu v regálu "vše za 5 Kč".

Chesterton
20.02.2018 3 z 5

Kniha psaná z nadhledem, moudrostí, humorem. Praktická, přínosná, svěží a neskutečně optimistická:) Jak píše EvaEma - nejen pro zdravotníky. Svépomocná příručka pro životní pohodu. Každý si najde něco pro sebe.
HLAVNÍ VĚCÍ V ŽIVOTĚ JE ZVLÁDAT STRACH,
HLAVNÍ VĚC V MANŽELSTVÍ JE UČIT SE ZVLÁDAT NUDU :))

Proti trampotám života dal Bůh člověku tři věci -
naději, spánek a smích.
Immanuel Kant

EvaEma
19.11.2017 5 z 5

Příjemnou, lehkou a vtipnou formou sdělena spousta podstatných informací. Měla jsem tu čest zažít autora jako učitele na zdrávce a byl to nezapomenutelný zážitek! Totéž můžu říct o jeho knize. Doporučuji ji nejen zdravotnickému personálu.

markettH
01.09.2017 4 z 5

Zajímavá, poučná a oceňuji přirozený styl psaní. Rozhodně se nejedná o žádnou strohou učebnici. Nelituji své investice a k titulu se rozhodně ještě vrátím.

Kolejnicka
30.01.2016 5 z 5

Jak sám autor říká... v knize jou informace, které ke zkouškám nepotřebujete, ale pro praxi jsou přínosnější než kdejaká teorie. Texty nejsou v nicneříkajících definicích, jsou psané čtivou formou. Myslím, že tato kniha by se měla dostat do ruk každé sestře.