Švejk - komiks

Švejk - komiks https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79073/svejk-komiks-79073.jpg 4 22 6

Haškův román Osudy dobrého vojáka Švejka patří k nejvýraznějším dílům české literární tvorby dvacátého století. Důvodů, proč si příběhy dobromyslného filuty oblíbit, je mnoho, upoutá však zejména Švejkův osobitý humor, moudrý nadhled a svérázný přístup k životu. Ten je nyní nově podpořen komiksovým zpracováním, které připomene nejvýraznější situace a nejhumornější výroky, ilustrovaným Petrem Vyoralem.... celý text

Přidat komentář

lenkaabooks
31.03.2023 3 z 5

Komiks. Švejka jsem nikdy nečetla, zato filmového pana Hrušínského mám nakoukáno až až. A to je zřejmě ten problém. Mám svou představu a tu mi komiks ani v textu ani v kresbě nesplnil. Proto řadím mezi nedočteno.

Knihotyna
25.01.2023 4 z 5

(SPOILER) Švejk v komiksové podobě!

Pokud chcete zjistit, kdo že je to Švejk a co na něm bylo výjimečného, můžete se pustit i do tohoto komiksu!

Komiks je stejně jako původní knihy Jaroslava Haška protnut satirou a fraškou. Náladou, která v Rakousku-Uhersku panovala po vypuknutí 1. světové války.
Jak samotnou válku vnímal právě Švejk (s humorem a upřímností sobě vlastní) se dozvíte v této "odlehčenější" verzi.
Komiks převypráví 1. část románu - "V zázemí" - vězení, blázinec, nemocnice pro simulanty a různé služby, do kterých se Švejk dostává.

Za mě super volba! Miluji komiksové zpracování různých knih, natož klasik! Dle mého se tato publikace vyvedla krásně :). Doporučuji :).


lassse
18.02.2021 3 z 5

Ono to je těžké, když filmového Švejka má "najetýho" skoro každý a knižního také. Autoři se tak pustili na tenký led, ale dle mě nezklamali. Holt tam není všechno a i přes občasné chybky je to obstojný komiks.

SedllY
26.01.2018 2 z 5

Naprosto zbytečný komiks.. Obšlehlý film/kniha na papír. Jen pro opravdové fanoušky Švejka, jinak asi radši šáhněte jinam.

B-artX
23.10.2017 2 z 5

Příšerná kresba..

Peter.Melon
21.07.2014 3 z 5

Dobrý komiks a je i zábavný!