Svého psa nestřílejte!

Svého psa nestřílejte! https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73132/sveho-psa-nestrilejte-73132.jpg 5 53 14

Zakladatelka klikr tréninku Karen Pryorová napsala knihu Svého psa nestřílejte!, která přináší zcela nový přístup k učení a trénování psa, ale nejen jeho. Tato úžasná, jasně srozumitelná a nesmírně užitečná kniha je určena každému, kdo by rád porozuměl nebo změnil chování nějakého živého organismu - ať už jde o štěkajícího psa, hlučného souseda, nepřátelskou kočku nebo vaše vlastní zlozvyky. Světově uznávaná klasika Jako průkopnice na poli výzkumu chování je Karen Pryorová významným zastáncem principů a praktického využití pozitivního upevňování při učení nového chování. Tohle jsou tajemství změny chování vašich domácích mazlíčků, dětí a dokonce i vás samotných: Principy revoluční metody klikr tréninku, která za svůj fenomenální úspěch vděčí okamžitému účinku. Osm metod, jak se zbavit už existujícího nežádoucího chování - od koček, které drápou po nábytku, po nepořádného spolubydlícího. Deset pravidel tvarování chování - k výsledkům se dostanete bez násilí a bez bolesti. Tipy na trénink vašeho psa, ale také třeba jak se vypořádat s potomkem, se kterým cloumá puberta.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Příroda, zvířata

Vydáno: , Práh
Originální název:

Don't shoot the dog!: the new art of teaching and training


více info...

Přidat komentář

Niriel
03.06.2023 5 z 5

Pokud hledáte knihu s přesnými pokyny krok po kroku, co dělat při problémech, tak sáhněte po jiné knize. Pokud ale hledáte knihu, která vám vysvětlí principy, abyste dokázali v podstatě cokoliv, tak je to kniha pro vás.

Mě ale kniha nadchnula. Jedná se o knihu založenou na principech metod tréninku a učení. Souhlasím s autorkou, že když člověk pochopí principy tréninku, že si dokáže poradit se spoustou problémů sám.
Líbí se mi, že kniha ač je určená pro trénink psů. že se neomezuje jen tím, ale najdete v ní principy, které platí na všechna zvířata a dokonce i na lidi! Její metody totiž můžete využít stejně dobře při tréninku se psem, jako při práci s kolegou nebo šéfem.

Kdo by rád trénoval psy jinak než tradičními metodami a rád by opravdu pochopil principy učení a trénování, tak sáhněte po téhle knize. Dá vám velmi dobrý základ, na kterém můžete dál a dál stavět. Možná při ní zažijete i pár AHA momentů.

Kampal
22.01.2022 2 z 5

Knihu jsem dočetl, kdybych ji nečetl, nic by se nestalo. Autorka je možná dobrá v tréninku zvířat, jako spisovatelka mě moc nezaujala. Překvapuje mě - v době psaní komentáře - 94%.


Snoopi
02.09.2021 5 z 5

Oceňuji, že autorka se snaží o hluboké porozumění principů chování nejen psů, ale i jiných zvířat. Zajímavý je způsob oslovení: čtenářům převážně vyká, ale do textu vkládá i své zajímavé zkušenosti a poznatky. Nenásilnou formou se jí povedlo propojit "nudnou" teorii s praxí a o svých poznatcích následně čtivě referovat.
Skvělá kniha pro ty, kteří chtějí pochopit vzorce chování svého čtyřnohého miláčka, mohu jen doporučit.

Verka13
27.01.2021 5 z 5

Skvělá kniha o principech tréninku (nejen) zvířat. Vřele doporučuji.

Sirina
04.11.2020 5 z 5

Výborná kniha, ať už chcete trénovat cokoliv. Rozhodně doporučuji si přečíst.

KaroM
27.10.2020 5 z 5

Kniha, která by neměla chybět v žádné domácí knihovně bez ohledu na to, zda vlastníte nějaké zvíře.

martina1505
13.06.2019 5 z 5

Bible pro všechny pejskaře. Pro mě nejhodnotnější kniha co se výcviku psa, ale vlastně čehokoliv ( :D ) týče :D

Anet-Nety
09.05.2019 5 z 5

Rozhodně doporučuji

Ajinka126
30.07.2017 5 z 5

Tahle kniha až ohromující. Není to naučná literatura jen pro komunikaci, výchovu a výcvik zvířat, ale je to naučné pro mezilidské vztahy. Nahlodalo to změnu špatných zvyků i ke mě samé. Je mi líto, že to trochu nedoceněná kniha. Pokud by se vydala bez ohledu na psi, tak by se dostala do rukou více lidem. Více lidem by mohla pomoct.

ondrej0877
10.09.2016 5 z 5

Naprostá povinnost pro každého chovatele. Ač vypadá kniha podle obálky lacině, její obsah má pro každého majitele psa (a ne jen pro něj) cenu zlata. Autorka je trenérka delfínů, kteří se nedají ovládnout silou a jsou mnohem chytřejší než psi (tedy i vyčůranější). Srozumitelnou formou se zde naučíte co je to operantní podmiňování (psychologie podle B.F. Skinnera) a jak ho lze použít k úpravě chování jakéhokoliv zvířete případně i člověka.
PS: klikr není potřeba :)

alcaaja
02.06.2016 5 z 5

vyborna kniha jedna z mala ktera se da cist a je i uzitecna

Scathia
24.01.2015 5 z 5

Základní knížka, kterou doporučuju všem pejskařům, kteří chtějí začít se svým psem pracovat.

Hellou
31.01.2014 4 z 5

už se těším, až začnu klikat ;)

nemeckovatereza
06.10.2012 5 z 5

Suprová knížka pro lidi, kteří se zajímají o výcvik psa. Každý takový by jsi ji měl přečíst. Pro mě osobně byla na čtení a porozumění náročnější takže jsem ji četla už 2 krát a rozhodně jsi ji opět přečtu

Štítky knihy

psi kynologie psi - chování, etologie

Autorovy další knížky

Karen Pryor
americká, 1932
2011  94%Svého psa nestřílejte!
2022  100%S klikrem do zvířecího nitra

Kniha Svého psa nestřílejte! je v

Právě čtených8x
Přečtených64x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených11x
Knihotéce38x
Chystám se číst33x
Chci si koupit26x