Křest

Křest https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74489/krest-74489.jpg 4 5 1

Svátosti série

V sérii knih Svátosti autor živě a přístupně popisuje a vysvětluje vznik, symboliku a smysl svátostí a zamýšlí se nad otázkou, jak můžeme svátosti slavit a jak z nich v našich konkrétních životních situacích můžeme žít a být požehnáním pro druhé. V pojednání o svátosti křtu čtenáři najdou všechny podstatné informace křestní liturgii a symbolech spojených s touto svátostí. Otec Anselm Grün se zamýšlí nad otázkami, jako: Co křest původně znamenal, jak ho můžeme chápat v dnešní době? Jak prožívat hloubku jeho obsahu? Jak můžeme ve svém každodenním životě čerpat ze svého křtu? Svátost křtu byla pro křesťany zlomem v jejich dosavadním životě. Představovala pro ně alternativu k způsobu života, který nabízela pozdní antika. Pokřtění přijali nabídku, aby v Kristu objevili svou novou identitu. Po naplnění svého života osvobozeni od očekávání a nároků tohoto světa touží lidé i dnes. Co se týká křtu dětí: Z dítěte má být smyto vše, co by mohlo zastínit jeho pravé já. Nepatří rodičům, ale Bohu. A půjde svou vlastní cestou, kterou mu z lásky připravil Bůh. Kniha je určena rodičům a kmotrům křtěných dětí, ale i dospělým katechumenům. Uvítají ji však všichni, kdo chtějí hlouběji poznat tuto základní křesťanskou svátost. ... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství

Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Sakrament der Taufe


více info...

Přidat komentář

Jana512
12.01.2023 5 z 5

Doba vánoční končí svátkem Křtu Páně. Tehdy, jak čteme v evangeliu, se otevřelo nebe a byl slyšet hlas: "To je můj milovaný Syn!" Také křesťané přijetím svátost křtu se stávají Božími dětmi. Bůh člověka provází tímto životem a chrání jej. V tom spočívá naše bohatství a svou vděčnost Bohu projevujeme tím, že se snažíme dobře žít a dělat mu radost.
Publikace přehledně a srozumitelně seznamuje adepty křtu o významu a průběhu přijetí této svátosti. Doporučuji jim i rodičům dětí, které chtějí dát pokřtít.

Štítky knihy

svátosti

Autorovy další knížky

Anselm Grün
německá, 1945
2009  85%Deprese jako šance
2000  90%Každý má svého anděla
2005  83%O mlčení
2002  98%Poselství shůry
2017  79%Svět bez Boha

Kniha Křest je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce2x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x