Svatodušní novéna

Svatodušní novéna https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116193/bmid_svatodusni-novena-g8i-116193.jpg 5 10 9

Novéna může sloužit jako inspirace k osobní i spolčené modlitbě, zvláště před slavností Seslání Ducha svatého, dále před biřmováním, v rámci duchovní obnovy či před důležitými životními rozhodnutími.Před slavností Seslání Ducha svatého se novéna začíná modlit v pátek po Nanebevstoupení Páně a končí o vigilii slavnosti Seslání Ducha svatého. Při společné modlitbě je možné vložit novénu do širšího rámce modlitebního večera či společné adorace... celý text

Přidat komentář

lukas5373
27.05.2023 5 z 5

Inspirativní a zajímavé. Jednou z částí novény je zamyšlení a zde oceňuji, že bylo tak akorát, ani dlouhé ani krátké. Páter Kodet je inteligentní kněz a je mi radostí, když mohu poslouchat jeho přednášky nebo číst knihu.

Kopretina
25.05.2021 5 z 5

Devítidenní průvodce k otevření se Duchu svatému zaujal i mé děti. Kupodivu se nenudily při modlitbě jako jindy, ale ztichly a zapojily se. Díky za tak hluboké dílko.


Jana512
21.05.2021 5 z 5

Využila jsem tuto novénu k zamyšlení a k přípravě na slavnost Seslání Ducha Svatého. Nejedná se o knížku, ale o menší publikaci, obsahující nejdůležitější texty na dané téma, které jsou uspořádány na devět dní a svým obsahem vedou k systematickému zamyšlení nad texty Písma svatého o Duchu svatém a tak je možno lépe se disponovat pro prožití slavnosti seslání Ducha Svatého, kterou prožíváme každoročně 50. den po Velikonocích.

mirektrubak
02.01.2019 4 z 5

Přestože se jedná o letniční téma, nechtěl jsem čekat na slova otce Vojtěcha až do konce jara. A mohu dosvědčit, že se jedná o podnětné a užitečné čtení v libovolném období roku. Já jsem záměrně volil čas Vánoc, od Štědrého dne k Novému roku je to právě devět dní, a taky je to období, kdy si oslava Božího zrození dost konkuruje se shonem a neklidem světských událostí. „Duchovní sedativum“, které nabízí v této knížečce otec Vojtěch na mě fungovalo velmi dobře a bylo mi cennou posilou v ten správný čas.

Jediná výhrada. Pokud si budu čtení této novény opakovat před Letnicemi (a jsem přesvědčen, že na to nezapomenu), tak si upravím seznam modliteb. Zejména ty rýmované z novény můj vkus míjely, dvojverší jako „člověk bez tvé pomoci / slábne a je bez moci“ nejsou mým šálkem. Ale to je drobnost, důležitější jsou ty pasáže vybízející k zamyšlení – tam otec Vojtěch dokáže být silnou inspirací.

pucii
27.03.2018 5 z 5

Poměrně hodně lidí mi říkalo, že to je strašně mocná modlitba. A já nevím :-) . Přijde mi, že to takto posuzovat nejde. Člověk z ní nemusí mít nic, když ji čte bezhlavě takřka v mikrospánku, jen aby neporušil jeden den. Nebo pokud pochybuje o víře. Ale naopak může být obohacující, když se nad ní člověk zamyslí. Alespoň tak k tomu přistupuju já.

Petrstik
12.07.2016 5 z 5

Krásně zpracovaná novéna.

TaLu
21.07.2015 5 z 5

Podle mne je velmi problematické, pokud je to vůbec možné, komentovat novénu. Ta slova jsou určena k inspiraci, rozjímání, nasměrování. Novény nejsou beletrií. Jsou to po sobě jdoucí dny, ve kterých se necháváme zasáhnout slovem, případně v těch dnech intenzivně myslíme na něco nebo někoho u čeho ( koho) bychom toužili zažít proměnu. Jde o duchovní cestu, ne o "přečtení knihy" .
Tato konkrétní novéna je určená pro dny před Letnicemi, ale nejen pro ně.

Faustynka
09.02.2014

Velmi pěkně zpracované texty novény k Duchu Svatému + inspirativní modlitby na závěr knížečky. Co dodat, kdo ještě neví, jak prožít přípravu na Letnice, pak doporučuji tento titul.

anthea
10.06.2012 5 z 5

Už jen ten krásný obrázek na titulní straně, kterého je autorem sám Vojtěch Kodet! Krásně zpracovaná knížečka, na každý den krátký úryvek z Písma, krátký textík k zamyšlení a modlitba. Na konci jsou navíc hezké modlitby k Duchu Svatému a Panně Marii.