Svatí na Karlově mostě

Svatí na Karlově mostě https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/150630/svati-na-karlove-moste-150630.jpg 1 2 2

Karlův most zná v naší zemi každý. Málokdo však ví, koho znázorňují sochy, kterými je most po obou stranách lemován. V průvodci po Karlově mostě se dozvíte nejen jména všech svatých, s nimiž se zde můžete setkat, ale i jména umělců, kteří sochy vytvořili. Kniha objasňuje smysl symbolů a význam nápisů na sochách a sousoších, seznamuje s jednotlivými světci, patrony České země, biblickými postavami. Každá socha má v knize svou fotografii, na niž navazuje vysvětlující text. Kromě toho obsahuje některé biblické příběhy, legendy a pověsti.... celý text

Přidat komentář

drakamena
07.07.2020 1 z 5

Celkově zklamání. U velké části soch nebyla uvedena žádná fotka. Formátování jednou tak, podruhé jinak. Spousta pravopisných chyb. A i po obsahové stránce zklamání. U některých světců uvedena spousta informací, u jiných velice málo, navíc stránky nadháněny zmínkami o jiných uměleckých dílech s těmito světci jinde ve světě, opět bez fotografií.

Jako ten nejzákladnější průvodce asi dobrá věc, celkově jsem ale měla pocit... neučesanosti. Kniha by potřebovala opravdu dobrého redaktora, který by autora udržel v jistých mantinelech.

Alice1803
22.11.2017 1 z 5

Je mi líto, že musím psát takovouto recenzi, ale kniha je opravdu špatná. Když pominu příšerný styl, obsahuje také faktické chyby, což by se u podobných publikací opravdu stávat nemělo. Autor by si měl například zjistit, která Sv. Alžběta je na mostě znázorněna, než se pustí do jejího popisu.