Pokořená nevěsta

Pokořená nevěsta https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20074/pokorena-nevesta-20074.jpg 4 47 5

Svatební série série

< 2. díl

Viktoriánská Anglie. Romantický milostný příběh se špionážní zápletkou se odehrává v historickém rámci Anglie poloviny 19. století. Mladá Angličanka se v dětství setkala s okouzlujícím mužem za poněkud pikantních okolností a výměnou za diskrétnost získala jeho slib, že se na něho může kdykoliv v nouzi obrátit. Po letech dívka, která mezitím převzala svatební agenturu své příbuzné, skutečně potřebuje jeho pomoc a obrátí se na něho poněkud nekonvenčním způsobem. Nemá ovšem ani tušení o tom, že muž vede dvojí život a skrytě pracuje pro tajnou službu. Při společném pobytu na venkovském sídle se do něj zamiluje, je však příliš hrdá, aby své city dala najevo. Mužova špionážní činnost a dívčina zvědavost jsou příčinou mnoha komických i dramatických zápletek, které hrdinům poskytnou dostatek příležitostí k tomu, aby si ověřili své city. ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Bridal favors , 2002


více info...

Přidat komentář

Kudík
07.03.2021 4 z 5

Podobné a přitom tak jiné oproti přechozímu dílu. Vlastně jediné spojení je lady Agatha, která je tetou hlavní hrdinky Evelyn. Jejím protějškem je Justin Powell, nadšený to ornitolog a jeho nově objevený druh "Bubo formosa plurimus... minor“. :) Že to Evelyn trvalo a já ani neumím rozlišit, kdo z hlavních hrdinů byl více trhlý. :) Opakuje se zde situace z předchozího dílu, a to vměšování se personálu, ale knihovna, piknik a svatební hon v závěru stojí za těch pár hodin nenáročné četby.

mikika
29.07.2017 4 z 5

Naprosto nesmyslný název, ale obsah rozkošný a vtipný.


PomněnkaPrvní
23.10.2014

Jedná se o druhý díl série (a současně je to druhá kniha, kterou jsem od autorky četla) a hodnotím ho jako sladký. Podobně jako první díl, i toto bylo sladké, místy až moc. A humorné opravdu hodně. Evelyn (pro Justina Evie) byla bezvadná. Inteligentní, podivínská, roztomile naivní. A Justin prostě sympaťák, který svůj charakter a šarm musí skrývat za rolí nekonvenčního milovníka ptáků. Jeho objevená bubo minor byla moc milá. Jako oddechovku doporučuji, ačkoliv pro sebe hodnotím jako knížku, která dlouho v paměti nezůstane.

modranka
12.05.2014 5 z 5

Ak máte dobrú obrazovú predstavivosť pri niektorých scénach sa skutočne zasmejete. Hlavní hrdinovia boli takí milí, že sa mi s nimi nechcelo vôbec rozlúčiť. Síce záver príbehu so špiónmi trochu kolísal v logike a chvíľami bol pritiahnutý za vlasy, ale bolo to napísané priam komediálne, a to myslím, dalo celému príbehu tú správnu iskru.

Paithe
18.08.2013 4 z 5

To je šílené – mé první myšlenky vedly k tomuto názoru. Zpočátku se zdálo, že se jedná o zcela jednoduchý a běžný příběh bez pořádného návdavku akce či zajímavé zápletky, ale po otočení několika dalších stránek jsem svůj názor začala pozvolna měnit. Dle mého gusta se sice stále nejednalo o příběh, který bych si normálně s radostí přečetla, přesto se tu a tam objevilo něco, co stálo za zasmání nebo za kladné zhodnocení.
Tak nějak nevím, co si myslet o hlavních postavách. Byly chvíle, kdy se mi líbily a jindy se mi zase zdály nudné, že jsem měla takovou chuť knihu zaklapnout a zahodit jak nejdál to šlo.
Oba, ač docela normální se mi pořád nepozdávali. Asi to bylo tím chlapem. Jsem zvyklá, že jsou to vždycky takový tvrďáci nebo prostopášníci, proto jsem se divila, co se to tu vyrojilo za individuum. Na chlapa zachovával docela klidný přístup, když našel na zemi ve své knihovně docela cizí ženskou, která se tam válela a vykřikovala, že se tu válí v kaluži krve, a přitom se jen lehce škrábla. -_- A navíc, když ještě zjistil, že se tam vkradla oknem, které neváhala rozbít, aby dokonala svou dalekou pouť za záchranou. No, plus pro něj. :))
Já osobně, kdybych našla u sebe doma cizího člověka, buďto bych začala vřískat nebo se zatraceně rychle chtěla dobrat odpovědi, proč se tu vyvaluje na koberci a udržovala bych od něj patřičný odstup s nějakou zbraní v ruce, kdyby se náhodou dotyčný chystal něco podniknout ve svůj prospěch. Nikdy nevíte… :D
S tím dobráním k důvodu, proč má ve své knihovně dočista pološílenou ženskou (jak ho na chvíli napadne), se to nijak rychle nehne. Ona dotyčná totiž polovinu času stráví tím, že blábolí o úplných nesmyslech, co se týče její tety, něco kolem svateb a nějaké paní Vander...kdo-ví-jaké. Z toho by se asi jeden zcvokl,…. ale pan Justin si zase udržoval klidný postoj a trpělivě naslouchal. Takže nějaká ta kladná vlastnost by se připsat k dobru dala.
No a samotná Evelyn Whyteová? To je jednoduché: šílená ženská (jak už byla několikrát nazvaná), která stůj co stůj chce zachránit svatební agenturu své tety, která zdrhla do Paříže se svým manželem či kdo to vlastně byl. Avšak podstatné je to, že vzala vítr a agenturu nechala napospas svému osudu. A tak se na scéně objevila Evelyn a jala se zachraňovat krachující, ale u zákazníků vážený a hojně vyhledávaný podnik. Nedbala na to, že její poslední zorganizované svatby se staly fiaskem, ať to bylo ledovou labutí, která se stačila roztéct, než přišli první hosté nebo nevydařeným jídlem. Možná si udělala u společnosti velkou ostudu, ale nehodlala vzdát poslední šanci na záchranu podniku, při příležitosti uspořádání svatby pro dříve řečenou paní Vander.. a-tak-dále, která si vyžádadla, aby se oslava uskutečnila na panství Justina Powella.
A tak se vydá za Justinem, o kterém se díky malé příhodě před deseti lety mylně domnívá, že je to nenapravitelný svůdník… ale skutečnost je kapku jiná.
Nooo, dál už není co popisovat, každý si asi domyslí, co se mohlo a dít a jak to skončí… snad až na menší rozmíšku s dalším tajným agentem, kterého Evelyn nakonec honí s nožem v ruce – tady se naplno projeví její ujetost.:D
Každopádně, jestli si chcete užit trochu humoru, tak to stojí za přečtení… :))

Autorovy další knížky

Connie Brockway
americká, 1954
2003  76%Nevěstin závoj
2004  76%Pokořená nevěsta
2008  70%Ohnivý květ
2002  76%Pod závojem noci
2002  79%Rusovlasá grácie

Kniha Pokořená nevěsta je v

Právě čtených1x
Přečtených71x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce63x
Chystám se číst13x
Chci si koupit1x