Úklady královského dvora

Úklady královského dvora https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136929/bmid_uklady-kralovskeho-dvora-mYh-136929.jpg 4 46 19

Tudorovská Anglie přála intrikám a vášni. Přála i lásce? Mladá vlámská umělkyně Susanna Horenboutová přijíždí do Anglie na pozvání samotného krále Jindřicha VIII., aby se stala jeho dvorní malířkou. Je plná očekávání a nadějí, které rázem zmaří jediná děsivá událost: kdosi se ji pokusí zabít. Susanna nemá nejmenší tušení, proč jí někdo usiluje o život, a tak vděčně přivítá královo rozhodnutí, že ji od nynějška bude na každém kroku doprovázet osobní ochránce. John Parker je králův oddaný služebník a neúprosný muž. Společně se Susannou se ocitá ve víru tajemného spiknutí, jehož strůjci mají v úmyslu sesadit krále z trůnu. Je odhodlán nalézt zrádce a zároveň splnit vladařův rozkaz, aby půvabné malířce nikdo nezkřivil jediný vlásek. Stopy spiknutí je zavedou do nejvyšších kruhů královského dvora i temných zákoutí přístavních doků a všude se jim do cesty staví intriky a zlá vůle. Zároveň však mezi nimi narůstá důvěra a náklonnost, která pozvolna přerůstá v hluboký cit. Nemilosrdný Parker se po Susannině boku mění v milujícího muže plného touhy, to však nemůže nic změnit na skutečnosti, že dámě jeho srdce kdosi usiluje o život. Chce-li dát lásce šanci, musí zjistit, kdo za vším stojí. A na tudorovském dvoře není o rozmanité úklady věru nouze…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

In a Treacherous Court , 2011


více info...

Přidat komentář

Atara16
11.06.2022 5 z 5

Takova pěkná oddechovka.Romantika,boj, intriky královského dvora.

Veve131
17.03.2019 5 z 5

Kniha se mi líbila, takové příjemné čtení.


Silmarien
18.07.2017 3 z 5

Oddychovka s historickým nádychom tudorovského Anglicka (ale priveľa historických faktov nečakajte), ktorá neublíži, ale pravdepodobne si ju človek o pár týždňov už nebude pamätať. Nebol čas na vykreslenie postáv a od začiatku bolo skoro jasné, ako to skončí, len nebolo úplne zrejmé, koľkokrát hlavní hrdinovia uniknú smrti. Myslím, že obe hlavné postavy by si zaslúžili viac ako len chabý opis. Ale čítalo sa to dobre a rýchlo.

Mark2000
22.04.2017 3 z 5

Pokud hledáte něco historicky autentického, pak pravděpodobně saháte vedle. I když postavy jsou historicky doložené, děj je zcela dílem autorčiny fantazie. Je pravda, že její vypravěčské schopnosti jsou mimořádné a na to, že je toto její první knížka, tak mi asi dáte za pravdu že velice povedená.
SPOILER
Knížka má ale dvě věci, které mi zde neseděly.
1) Neustále se opakující děj
Přišlo mi, že se děj pořád otáčí v kruhu - Parker brání Susannu - někdo se jí pokusí zabít - Parker ji utěší .... a zase znovu a znovu, výjimkou je konec.
2)Chování postav
Nemůžu říct, že by mi byly postavy nějak nesympatické, ale musíte uznat, že se nechovaly na svou dobu. Pohybujeme se v Anglii za vlády Tudorovců. V době, kdy by bylo nemyslitelné, že by žena sama bez doprovodu cestovala do Anglie, aby zde pracovala jako malířka. Jako další bych jmenovala vztah mezi Johnem Parkrem a Susannou. Jejich vztah by byl pravděpodobně jen formou dvoření, ale určitě by nezašel tak daleko, jak to bylo popisované v knížce...
Jinak, pokud hledáte nějakou "slaďárnu" s historickým podtextem, určitě vás tato knížka nezklame.

Blančitos
28.10.2016 3 z 5

Oddechová historická romance s prvky detektivky. Milé, ale ničím nevyčnívající. :)

BooksWorm
07.06.2016 3 z 5

Oddechová čtivá knížka

lapej
29.05.2016 3 z 5

Nečetlo se to špatně,zajímavý příběh, jenom se mi to zdálo dost strohé a stručné. Zkusím, ale i druhý díl.

pagac17
14.02.2016

Napínavý román z období vlády aniglického krále Jindřicha VIII. Autor ukazuje dobře období této Tudorovské Anglie, život lidu kolem královského dvora a intriky, které panovaly.Hlavní osoby, které prolínají celý děj jsou John Parker, oddaný služebník krále a půvabná maliřka Sussana z Nizozemí. V té době panovalo spiknutí proti králi, protože o jeho trůn se zajímal francouzský král. Ten měl mezi nejbližšími dvořany zrádce. Děj velmi napínavý, který končí až na konce šťastně. Přestože byl odhalen hlavní intrikář, nebyl potrestán, protože shodou okolností francouzský král zemřel. Dojatě končí román sňatkem Parkera se Sussanou.

Kamiliana
09.11.2015 3 z 5

Nejprve se mi dostal do ruky druhý díl, ten se mi líbil moc. Tato kniha má sice spád, ale přijde mi, že jde o to, co nejvíce poranit/zranit/zubožit/týrat Susannu, aby byla vyvolána lítost u čtenáře nebo Parkera(?). Děj je navíc hodně přímočarý, jediný silný vedlejší motiv je pomoc malým klukům z ulice.

tereza94
20.09.2015 4 z 5

zajímavá knížka :-)

moudivlacek
03.09.2015 4 z 5

Víc jak romantika, je tu odkrývání intrik u královského dvora a plno prvků detektivky vsazené do historie, přesto hodnotím tuto knihu kladně a těším se na další díl.

Jindřich osmý
20.08.2015 4 z 5

Opět nezklamala.

Brambram
26.05.2014 3 z 5

Číst se to určitě dalo. Jen to bylo nedotažené. Romantika popsaná povrchně jak z rychlíku, detektivní zápletka přesycena postavami a množstvím jmen a díky zvolení historicky profláknutých padouchů se musela autorka držet historických událostí a tím byl i předvídatelný konec. Za odpoledne přečteno, odpočinula jsem si, doporučím dál, jen mě to prostě neohromilo.

alnahu
19.05.2014 4 z 5

Historická romance s detektivní zápletkou,příjemné čtení.

Lestate
17.04.2014 3 z 5

Co se týká románku hlavních postav, tam je vývoj naprosto předvídatelný, trochu mě i zklamalo rozklíčování zápletky, zde možná autorka ne zcela šťastně zvolila ústřední postavy - s jejich všeobecně historicky známými jmény se pak autorka musí držet jejich skutečného historického osudu, těžko je může nechat popravit - což by si zasloužily. Ale jinak knihu hodnotím kladně, nebyly zde žádné zbytečné pasáže o ničem či se zdlouhavými popisy, četla se dobře, jedná se o klasickou oddechovku.

La Fiera
01.11.2013 2 z 5

Na tuhle knížku jsem se hodně těšila. Očekávala jsem převážně detektivku s romantickými prvky na pozadí Tudorovské Anglie. Nedá se říct, že bych to úplně nedostala. Ale přišlo mi, jako by autorka měla romantický příběh a detektivní příběh zvlášť, a pak se je rozhodla slepit a ne všechny hrany k sobě patřily. Prostě dohromady mi to příliš nesedlo.
Z celého příběhu jsem dost rozčarovaná a asi proto jej hodnotím pouze dvěma hvězdičkami.

Markett
30.07.2013 5 z 5

Úžasná a hlavně napínavá kniha. Hrozně moc mě bavila a dokázala mě vtáhnout do děje. :)

Ereniss
19.06.2013 3 z 5

Tahle kniha mi přinesla trošku zklamání. Zápletka taková tuctová, už toho asi bylo napsáno z doby Jindřicha VIII. dost...

Majulinek
03.02.2013 5 z 5

Příběh plný intrik a dobrodružství. Po všech těch zamilovaných románkách, to byla příjemná změna. A už se těším na druhý díl :)

Štítky knihy

Anglie 16. století Jindřich VIII. Tudor, král, 1491-1547 malířky romance nizozemské malířství

Autorovy další knížky

Michelle Diener
jihoafrická
2012  72%Úklady královského dvora
2013  76%Strážkyně králových tajemství

Kniha Úklady královského dvora je v

Přečtených66x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených5x
Knihotéce92x
Chystám se číst22x
Chci si koupit7x
dalších seznamech3x