Surovost z něžnosti a jiné soudničky

Surovost z něžnosti a jiné soudničky https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171535/bmid_surovost-z-neznosti-a-jine-soudnick-CYE-171535.jpg 3 7 1

Výbor z Těsnohlídkových nejlepších soudniček zahrnuje až na malé výjimky texty z let 1922-1928. Kniha, vycházející k stému výročí autorova narození, je uváděna a uzavírána dvěma reflexívními soudničkářskými prózami, které přibližují atmosféru soudních procesů v obecnější a zároveň autorsky zpovědní poloze.

Přidat komentář

Sněžková
29.06.2017 2 z 5

Od knížky jem čekala víc. Jedná se o soubor více než šedesáti miniaturních dílek - soudniček, které vznikaly za doby autorova působení coby referenta u brněnského soudu. Asi bylo občas zajímavé zaposlouchat se do příběhu, který do soudní síně přinesli jak svědkové, tak i obžalovaní, ale mně osobně knížka nebavila. Přišlo mi, že se jedná o násilně sestavenou knihu, která byla vydána pouze proto, že ji autor prostě chtěl vydat. Nemá kreativní nápad, vidím ji jako pouhé převyprávění soudních případů, které autorovi poskytly možnost prezentovat se v literárním světě. Ne, kniha mě nebavila, určitě se k ní nebudu vracet a další soudničky páně Těsnohlídka také číst nechci. Pardon.

Štítky knihy

soudničky

Kniha Surovost z něžnosti a jiné soudničky je v

Právě čtených1x
Přečtených11x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst2x