S Vinetuom v Mexiku

S Vinetuom v Mexiku https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409782/bmid_s-vinetuom-v-mexiku-jEE-409782.jpg 4 39 6

Supové Mexika série

< 1. díl >

Majiteľ populárneho časopisu vychádzajúceho v San Franciscu vyšle Old Shatterhanda do Mexika ako vojnového spravodaja. Povstanie generála Jargasa však čoskoro ukončí jeho poprava, a tak sa bez koňa a prostriedkov ocitne v mexickom zapadákove. Chce sa vrátiť do USA, preto sa nalodí na parník prevážajúci veľkú skupinu vysťahovalcov z Nemecka. Musí však zmeniť plány – zistí, že krajanom, ktorí smerujú do mexickej haciendy del Arroyo, hrozí osud horší ako smrť...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , Epos (SK)
Originální název:

Satan und Ischariot , 1893


více info...

danny_21
danny_21
19.11.2022 3 z 5

Další z románů reprezentující klasické prvky Mayovek - padouši, rudoši a chrabrý Old Shatterhand, který se nechal naverbovat vydavatelem časopisu, aby šmejdil kolem povstání mexického generála Jargasa jako zpravodaj. Jenže Jargas byl zastřelen a Šárlí se chce vrátit zpět do Ameriky. Přijde ale na stopu indiánsko-bělošského spiknutí a zjistí . že přistěhovalci z Evropy jsou ve smrtelném nebezpečí. Když se k jeho skupince Mimbreňů přidá Vinnetou, je na úspěch zaděláno - 60 %

Pert
Pert
23.06.2022 5 z 5

Dobrý příběh, nejvíce mě zaujali Player, Melton a Judith Silberstein.


Kakho-Oto
Kakho-Oto
03.02.2019 4 z 5

V roce 2019 přečteno již počtvrté, kniha je poutavá, napínavá a zajímavá. Uděluji jí velmi silné čtyři hvězdičky (těch zajetí jednotlivých yumských hlídek je v příběhu až příliš mnoho, proto nemohu dát pět hvězdiček). Padoušská rodina Meltonů a Judith Silbersteinová patří k nejvýraznějším záporným postavám Mayových děl. Zajímavou postavu představuje i podvodník zvaný Player. Jedná se zřejmě o nejjižněji situovaný příběh Vinnetoua a Old Shatterhanda, čtenář se ocitá v mexickém státě Sonora. Tamější město Guaymas označil autor jako nejnudnější místo na světě - tímto sdělením načal jeden z mnoha poutavých příběhů. Třísvazkový cyklus pojmenoval "Satan a Jidáš", zatímco čeští nakladatelé jej většinou pojmenovali "Supové Mexika".

MosKat
MosKat
12.06.2017 5 z 5

Super příběh

Sauerkraut
Sauerkraut
18.12.2014 3 z 5

Old Shatterhand v souboji s neuvěřitelně krutými yankeei, neschopnými mexickými úřady a místními indiány. Většinu z nich převyšuje svými fyzickými i intelektuálními schopnostmi, ale i tak bude honba za spravedlností dlouhá a bez pomoci bráchu Vinnetoua se neobejde. Navíc ve skupině Poláků, které musí zachránit ze rtuťových dolů, je jedna mimořádně zlá osoba, kterou se fakt nevyplatí zachraňovat - kupodivu je to ženská. Krásná, lstivá lasička Judith, nad jejíž prohnaností vrtí hlavou i jinak klidný Vinnetou.

Alix
Alix
29.08.2014 3 z 5

Old Shatterhand je pověřen vydavatelem známého amerického časopisu, aby prozkoumal situaci kolem povstání mexického generála Jargasa jako zpravodaj. Jenže Jargas byl zastřelen a Old Shatterhand má v úmyslu vrátit se do Států. Zjistí ale, že početná skupina přistěhovalců z Polska byla zřejmě oklamána a hrozí jim všem nejen nebezpečí, ale i brzká smrt. Brzy se po jeho boku objeví Vinnetou a boj o záchranu přistěhovalců začíná.

Autorovy další knížky

Karel May
německá, 1842 - 1912
1969  87%Syn lovce medvědů
1965  92%Vinnetou 1
1971  85%Divokým Kurdistánem
1970  85%Pouští
1973  86%Žut

Kniha S Vinetuom v Mexiku je v

Přečtených66x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce39x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x