Supi v hotelu Continental a další zápisky ředitele zoo

Supi v hotelu Continental a další zápisky ředitele zoo https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452146/bmid_supi-v-hotelu-continental-a-dalsi-z-ILP-452146.png 5 73 20

Ředitel pražské zoo Miroslav Bobek pravidelně píše fejetony o nejzajímavějších událostech, co se ve světě exotických zvířat odehrávají. Máte tak možnost dozvědět se, jak to chodí v zákulisí zoo, jaká vejce jsou nejcennější, jaké druhy zvířat se podařilo zachránit, do jakých zemí a kontinentů se odchovaná mláďata vypouštějí. Pražská zoo patří mezi nejoceňovanější na světě a její ředitel si získal popularitu díky své lásce ke zvířatům a nadstandardnímu přístupu k nim. Příběhy mají výstižná a leckdy i vtipná vyústění a doprovázejí je unikátní barevné fotografie.... celý text

Přidat komentář

Janadvorackova
09.12.2023 5 z 5

Krátké náhledy do životů zviřátek a tvorečků ubytovaných v pražské ZOO. O nejrůznějších zapeklitostech jejich chovů a historických zkazcích o jejich existenci. Také o době pandemie.
Nechybí humor a krásná volnost vyprávění.
Stejně tak mě zaujala "zahradní mimozemská věc" a život v rybníce :).
Po přečtení vás možná napadne, jestli by nestálo za to nějaké zviřátko podpořit, či adoptovat.

n.ezn.amy
02.08.2023 3 z 5

Krátké fejetony nynějšího ředitele pražské ZOO o zvířatech v trójské zahradě, radosti i strasti jejich chovu, o koních Převalského v Mongolsku či rezervací Dja v Kamerunu, kde provozují Toulavý autobus, ale i tragédie typu obrovského požáru v Austrálii a mnohé další. Kniha je doplněna krásnými barevnými fotografiemi. Kniha je zajímavě napsaná, ovšem nevím proč jsem se s ní dlouho trápil a nebyl schopen dočíst. Některé kapitoly mi vyloženě do knihy nesedly.


vojteska70
08.02.2023 5 z 5

Moc hezké povídání. Taky jsem byla smutná z osudu Amalee.

misaC
04.02.2023 4 z 5

Pěkné fejetony, které mi přinesly i spoustu nových informací a které jsou doplněny pěknými fotografiemi.
Na konci knihy, při popisování výběru jmen pro sloní princezny, jsem posmutněla v souvislosti s nedávným smutným osudem malé Amalee.

Aaloha
29.09.2022 4 z 5

Střípky z pražské ZOO. Dočetla jsem se pár zajímavostí, které doplňují krásné fotografie.

vladislav6610
08.08.2022 4 z 5

Krátká nahlédnutí do života ředitele ZOO, jeho kolegů a hlavně zvířat. Nejde o román, ale o zápisky a s tím by měl čtenář počítat.

IHT
24.07.2022 3 z 5

Osobne jsem byl z knihy zaskocen. Nejsem uplne fanouskem fejetonu, obcas si nejaky prectu, ale systematicky je nevyhledavam. Tato kniha je jejich souborem a to je podle me hlavni slabina - fejeton je kratky uderny text k zamysleni. Dovedu si predstavit, ze bych si precetl dva tri tydne... to ale s knihou neumim - ctu ji intenzivneji a to fejetonum neprospiva. (No, vlastne fejetony Vojty Novotneho se mohou cist jednich dechem celou noc. :))
Autobiografickych knih z pera zoologu jsem precetl nespocetne - kratke povidky z jejich zivotu jsou obvykle vtipne, dojemne, prekvapive.
Fejetony Miroslava Bobka jsou zajimave, ale vtipnych jich je opravdu jen hrstka. Hodne casto se mi stalo, ze jsem po precteni byl zklaman, ze byl text tak kratky a povsechny - tema mi prislo zajimave (prakticky vzdy), ale zpracovani prilis strucne a obecne.

Gurtha
20.05.2022 3 z 5

Série krátkých poučných příběhů ze života Zoo a jejího ředitele. Bavili mě především ty obsahující zajímavosti o místních druzích. Jinak se, celkem logicky, jednotlivé články věnují především (ne)úspěchům chovu a záchraným misím organizovaných po celém světě.
Kniha se pěkně četla a obsahuje krásné fotografie, které tvoří dobrou půlku objemu knihy.

LenkaV.1
24.04.2022 4 z 5

Krásná knížka krátkých příběhů (nejen) ze ZOO a spousta nádherných fotek.

JSmerda
19.01.2022 5 z 5

Jedná se o krátké příběhy většinou ze života ZOO nebo spjatých se ZOO. Příběhy jsou velmi čtivě napsané a vždy mají svou pointu. Bohužel tyto příhody píše sám život a tak ne vždy mají šťastný konec. Proto mi po dočtení knihy Miroslav Bobek připadal jako český Hans Christian Andersen.

Alexxxka
28.12.2021 5 z 5

Moc povedené... Spousta zajímavých věcí, které jsem netušila. A krásné fotky ️ Moc doufám, že se do ZOO brzy dostanu a podívám se i na nové expozice :-)

Vesper001
01.11.2021 5 z 5

Zoosloupky mám ráda. Jsou psané lehkou rukou, bohužel se stejnou lehkostí většinu zajímavostí hned zapomínám a to mě mrzí.

Ticiana
16.09.2021 5 z 5

Skvělá kniha. Pribehy jsou moc zajímavé. Je videt ze pan ředitel je člověk na správným místě. Tesim se na další knihy, které mam v planu si poridit.

kristyna0578
12.09.2021 5 z 5

Velmi příjemné oddychové čtení pro všechny příznivce zoologických zahrad.

katka.oo
12.09.2021 5 z 5

Další příjemné povídání ze života pražské zoo z pera pana ředitele Bobka, i tato kniha se mi moc líbila, pěkné fotky, pěkné čtení.

Hoshi
05.06.2021 5 z 5

Další z řady knih pana ředitele pražské zoo a opět nabitá zajímavými informacemi nejen ze zoo doplněné o nádherné fotografie. Jeden mu hned závidí toto okouzlující povolání, ale pak se zamyslí, kolik těžké práce za tím vším stojí. Jediné co mě mrzí je, že knihy nemají stejný formát, tak vedle sebe vypadají podivně. Přesto se těším na další knihu.

LadyCotton
20.04.2021 4 z 5

Mám moc ráda texty pana ředitele, takže jsem věděla co od knihy očekávat - krátké, výstižné texty o zajímavých zvířatech či zákulisních info z pražsk zoo doplněné o nádherné fotografie. Těším se na další knihu.

pagac17
20.04.2021

Vynikající podání pana ředitele pražské ZOO, přečetl jsem jeho publikaci jedním dechem, je to podle mně bible zvířat a všech tvorů, mnoho jsem se dověděl o zvířatech a jím podobným druhům, je to velmi cenná kniha, doprovázená skvělými fotografiemi, takže jsem velmi spokojen.

maryska09
19.02.2021 5 z 5

Pan Bobek je muž na svém místě, je skvělé, když někdo dělá smysluplnou práci která ho baví a pro kterou žije. Na jeho knížce je znát láska a pokora, se kterou přistupuje ke zvířatům a přírodě. Krásné čtení

Denny456
02.01.2021 5 z 5

Četl jsem všechny zápisky pana ředitele a mám to prostě rád. Krátké texty převzaté z novin a skvělé fotky.