Legenda o nekonečnu

Legenda o nekonečnu https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420884/bmid_super-spellsword-saga-7kf-420884.jpg 4 97 28

Super Spellsword Sága série

1. díl

Konverzační komiksová komedie z fantasy prostředí, kde je kouzelnický řád konfrontován s nebezpečnou Magickou koblihou nekonečna. Dva vybraní čarodějové, Klerenc a Eliot, jsou vysláni najít tzv. časomága, který jako jediný může koblihu sníst, aniž by způsobila konec světa. Jejich cesta je však dlouhá a komplikovaná. Při svém pátrání navštíví elfí hipsterskou kavárnu, hřbitov uprostřed temných hvozdů, prastaré bitevní pláně či kouzelnickou akademii pro čarodějky. V průběhu děje se seznámí se spoustou charakterů, mezi které patří hrdá princezna barbarů Noria, nekromant Funus či velitel stráží jménem Cedrik. Příběh je prošpikován vtipem, narážkami a odkazy na dnešní popkulturu.... celý text

Přidat komentář

fvalek
07.10.2023 4 z 5

Tohle je jedno z takových těch děl, co se mermomocí snaží parodovat vše, co se objevuje v podobném žánru konvenčně, ale hrozí, že se z toho stane tupá parodie beze smyslu. V této knize je to tak jako na hraně, ale stále ještě funkční. Hodně z prvků tohohle fantasy světa a jeho fungování se mi líbilo a bylo vtipné, ale některé už mi přišly navíc, k ničemu nebo až jako trapně využité ve snaze o komično. Takže částečně originální a vtipné, částečně trošku trapné, ale tak nějak to funguje po kopě.

Hlavní postava je sympaťák a stejně tak i ostatní postavy. Noria byla taky skvělá podpůrná postava. Zbytek už byl celkem navíc, ale svou funkci měli. Samotná zápletka je... podivná, ale to asi nejlépe podporuje tu komickou složku. Musím říct, že mi výjimečně ani nevadilo kýčovité téma cestování časem a tak podobně. K celkovému žánru a vizi se hodí i kresba, která je taková jednodušší, ale pěkná a zajímavá. Celková úprava knihy je luxusní a trošku napodobuje Argo komiksy, takže se aspoň hodí do knihovny.

Majrek
03.03.2023 5 z 5

Moc pěkný počin. Hubert a Hugo také vůbec nejsou špatní, ale tady se autor vyřádil, popustil uzdu fantazii a výsledek stojí za to!


lyriq
27.02.2023 5 z 5

Tohle je velká paráda. Vtipný jemný humor, zajímavý námět a krásná kresba.

Atlantis
16.01.2023 4 z 5

Dobré, hodně dobré. Ještě ale chyběl malinkatý kousek, aby šlo o opravdu skvělé dílo. Bavily mě vtipy, líbily se mi narážky a skryté easter eggy, fascinovala mne kresba větších panelů. Ale... je to celé lehce na sílu. Vtipy jsou často viděné už jinde a vypadají jen jako přeložené z angliny. A příběh je v pohodě, ale taky nic světoborného. Nechci ale, aby tohle hodnocení vyznělo negativně, já se opravdu bavil, ale zároveň jsem si celou dobu říkal, že by to mohlo být ještě lepší.

GoodGames
06.12.2022 5 z 5

Dokonalá fantasy zábava a jeden z najlepších Českých (ale aj Slovenských) komiksov, ktorý by sa nestratil ani v zahraničí. Vo všetkých smeroch lepšie ako oceňovaný zahraničný komiks z rovnakého žánru Nimona. Nikkarin na komikse pracoval dva a pol roka a vidno to, prepracoval totiž všetko do najmenších detailov a ja som sa perfektne bavil. Sympatické postavy, skvelé vtípky, príjemná kresba a fungujú tu aj vážne scény. Pevne dúfam, že sa Nikkarin ešte k týmto hrdinom dakedy vráti a keby aj nie, jeho tvorbu už budem detailne sledovať.

Criosphinxx
01.09.2022 4 z 5

V době vydání Spellsword Ságy o tom mluvil snad každý nerdí YouTube kanál, tak jsem samozřejmě byl zvědavý, jeslli je to vážně tak vtipné, dobrodružné, plné narážek na popkulturu, roztomile a barevně nakreslené a ano, opravdu je tomu tak.

Doporučuji v momentech, kdy je tam dán název písničky, si ji opravdu pustit, je to takovým doplňujícím detailem dokreslující atmosféru situace.

Klerenc je vůl a doufám, že v dalších dílech (pokud někdy budou) bude furt stejným volem:D

ArkAngel
26.08.2022 4 z 5

Dokonalá fantasy parodie s magickými koblihami a hipsterskými elfy. Příběh stojí na klasickém tropu, kdy máme hrdinu, který sklízí zásluhy za činy svého asistenta a přitom sám nic nedělá. Klerenc a Eliot dostanou v tomhle komiksu za úkol najít časomága, ale nakonec celá tíha úkolu padne na Eliota, ke kterému se připojí ještě barbarka Noria. Na skoro každé stránce najdete nějaký easter egg nebo povedený vtip a Nikkarin se nebojí kopnou i sám do sebe, že neumí malovat koně. Doufám, že někdy bude pokračování!

Tomas@S
20.06.2022 4 z 5

Jelikož se mi líbila autorova série 130, nemohl jsem tento komiks nechat v knihovně jen tak čekat. Je to taková legrácka, kterou jsem si musel přečíst či prolistovat hned dvakrát, jelikož jsem na některé nenápadné drobnosti, které se na konci příběhu ukáží jako podstatné, už dávno zapomněl nebo si jich ani nevšiml. Lehce jsem se ztrácel v dějové linii, je to celé trochu dadaistické. Možná by se to dalo přirovnat k adventurové hře, kde souvislosti často nedávají moc smysl, ale jsou tam vloženy jelikož to někomu přišlo jako vtipné.
Oceňuji celkové zpracování, je to velká a barevná kniha, kresby krásně čisté a originální, hezké na pohled. Dále spoustu odkazů na jiné známé příběhy, filmy či počítačové hry. Bohužel asi z toho velkou část ani neznám, tady by se hodil nějaký vysvětlující popis co a kde je odkazováno.

_Tess_
08.05.2022 5 z 5

Pokud je jedno slovo, které tento komiks vystihuje, je to “geniální”. Geniální postavy, příběh a svět, ve kterém se vše odehrává. Elfí hipsteři, co si nejdřív vyfotí svoje flat white než vám přeloží texty ze staroelfštiny, automaty na lektvary nebo Google křišťálové koule. Podobnými věcmi je příběh přímo narvaný a já to naprosto zbožňuju. Kromě toho je tu spousta easter egů na současnou popkulturu. Pro mě jako milovníka her je tu jedna celá stránka jen s videoherními referencemi. Za chvilku u každého panelu strávíte přeci jen o pár sekund déle, aby vám nějaké skryté překvapení neuteklo.
Postavy jsou zábavné, se spoustou kvalitních hlášek a rychle si s nimi padnete do noty.
Velký plus dávám za zmínky písniček k určitým scénám v komiksu. Skvělá maličkost, která hodně přidá.
Kresba je úžasná, hodně barevná a celkově lahodí oku.
Jak jsem již psala na začátku, tenhle komiks je prostě GENIÁLNÍ. Přečetla jsem ho za jedno odpoledne a bavila se u každé stránky. Je to boží a rozhodně se pustím i do dalších komiksů od Nikkarina.

Pítrs85
28.04.2022 3 z 5

Hrozně fajn feel good komiks, při jehož čtení mi bylo dobře po těle. Nijak originální (to se ani nesnaží být), ale prostě svérázný, s pomrknutím na současnou pop kulturu. Zkrátka komiks stejně pohodový jako jeho autor.

Štěpinambura
25.04.2022 5 z 5

Super krásný komix! Dávám za pravdu. Skutečně super sága.

simon9946
24.04.2022 5 z 5

Skvělé.

kate9326
13.01.2022 5 z 5

Bylo to vtipné, ne zrovna pro dětičky pod dvanáct- takže zařazení mezi dětské nebude asi nejpřesnější. /v knihovně/..úplně malé děti by nemusely něco pochopit.
Originální bylo doplnění songy- trochu ala Wattpad...:-) ačkoliv jsou to oldies hitovky, takže člověk musí hledat na yt.. Přečteno za hodinku, super.

Nelíísek
27.11.2021 4 z 5

super jednohubka která se čte jedním dechem, jediné co mi nesedlo tak je kresba těch gumových rukou která mě úplně praštila do obličeje.

MCGinger
25.10.2021 5 z 5

Vtipná jízda se spoustou narážek.

BUBO26
02.10.2021 5 z 5

Nestáva sa mi často, aby som sa nahlas smial pri knihách, ale pri tomto komikse to bolo v jednom kuse. Komiks je krásne nakreslený, naplnený easter eggmi, ktoré po chvíli hľadáte v každom okienku a naozaj zábavný. Príbeh ma bavil, hoci plynul veľmi rýchlo. Nedá sa povedať, že by bol nejako originálny, ale toto mi nejak nevadilo. Samotné vykreslenie "fantasy settings" mi stačilo. A síce som dal 5 hviezd, neodpustím si kritiku.
Z príbehu som nepochopil, čo by sa stalo, keby niekto koblihu Nekonečna zjedol, alebo keby ju nechali niekde uloženú. Tým pádom mi nie je jasné tá prvotná príčina, prečo boli vyslaný na túto výpravu. Taktiež príbehu vadí absencia záporáka. Kto koblihu vytvoril? Za akým účelom? Kto je tá temná postava ťahajúca za nitky? Toto sa dozvieme až na konci knihy a zase sa tým vytráca napätie v príbehu. Samotné uzavretie príbehu mi tiež prišlo akoby "spíchnuté na koleně" a trochu nedostatočné.

uzivatel04658
28.04.2021 5 z 5

Spellsword sága je snad ten nejlepší komiks, který jsem kdy četl. Komiks obsahuje solidní dávku humoru, dobrodružství a nádherné kresby. Je zde hodně narážek, jak na hry, jako třeba god of war, Warioland 3 atd. , ale také i na známé filmy jako třeba star wars. Hlavní postavy jsem si hned zamiloval. Asi úplně všechny postavy to příběhu pasují. Za mě je to opravdu skvělý komiks a mrzí mě, že to má jenom 88%. Hlavně mě teda mrzí, že v Česku nejsou komiksy nějak extrémě rozšířené. Je to škoda, v Česku jsou opravdu krásné komiksy, jako třeba asi všechny komiksy od Nikkarina, nebo třeba Pérák a nebo Brána světů. Knize jsem dal všech šest hvězd.

svarnyp
27.12.2020 5 z 5

Komiksova lahoda se zajimavym dejem, vtipem a hromadou skrytych pomrkavani na ctenare.

Rawen616
19.09.2020 4 z 5

Tak zase pro změnu příjemné překvapení na české komiksové scéně. I když tady jsem to čekal, protože tak nějak znám autorovi názory na českou komiksovou scénu:-D Vlastně dvojité překvapení, protože jsem očekával vyloženě komiks pro děti ale ono je to spíš pro puberťáky a o nějakou tu jemnou sprosťárnu tam není nouze. Nemluvě o snahu dát na každou stránku nějaký odkaz, který pochopí jen ostřílenější geek. Příběhově je to jinak jednohubka, která prakticky od začátku do konce nepoleví v tempu a je možná až na škodu, že řadou míst a kolem řady postav doslova prosvištíte. Nejvíc bych to asi přirovnal k hodně naspeedovanému Pratchettovi. Rozhodně jde ale o krok správným směrem od série 130, která mi zpočátku přišla zajímavá dokud to byly jen takové tajemné střípky ale jako ucelený příběh mě ten svět nakonec moc neoslovil. Nikkarinově současnému stylu kresby daleko víc sedí tahle pohádková ztřeštěnost.

valinka222
24.05.2020 5 z 5

Komiksy čtu zřídka a s tímto jsem velmi spokojená. Skvěle nakreslený, vtipný, narážky na dnešní kulturu a děj odsýpá.

Štítky knihy

komiksy pro chlapce české komiksy

Autorovy další knížky

Nikkarin (p)
česká, 1987
2019  88%Legenda o nekonečnu
2010  87%130: Hodní, zlí a oškliví
2021  91%Hubert & Hugo
2015  85%130: Odysea
2012  92%Spellsword Saga VII

Kniha Legenda o nekonečnu je v

Právě čtených1x
Přečtených113x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených11x
Knihotéce35x
Chystám se číst13x
Chci si koupit12x
dalších seznamech5x