Dokonalé léto

Dokonalé léto https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491265/bmid_dokonale-leto-O5I-491265.jpg 4 166 36

Avery vždycky hudbu využívala jako únik. Ale po tom, co ji její nejlepší kamarádka zradí, dokonce ani dokonale sestavený playlist nestačí na to, aby zapomněla, co se stalo. A co hůř, rodiče ji spolu s její sestrou závislou na sociálních sítích odvezli do odlehlého rodinného tábora, aby si tam užili dva měsíce „zábavy“. Když už to chce Avery s tímhle létem úplně vzdát, potká Brookse, záhadného a k naštvání okouzlujícího kluka, který ale na táboře pracuje – a tím pádem je zakázané zboží. To, co začalo jako katastrofa, se promění v… něco jiného. Okolní svět zmizí a Avery se vydává na cestu sebepoznání. A když jí Brooks nabídne příležitost, jaká se v životě moc často neopakuje, musí přijít na to, jak daleko je odhodlaná zajít, aby zjistila, co chce a kým se touží stát.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Sunkissed , 2021


více info...

Přidat komentář

Karin94
21.03.2024 3 z 5

„Ty jsi tam měl, že ,láska je jen dětská hra pro hlupáky a snílky. A na to jsem navázala: ,Chceš po mne celou skládačku a nedáš mi dílky.

Vždy keď mám chuť na nejaký YA žáner, je jasnou voľbou buď Kasie West, Miroslava Varáčková alebo od našich susedov Petra Martišková. Toto sú pre mňa naozaj vynikajúce spisovateľky tohto žánru.

Kniha Dokonalé léto nie je moja prvá, už mám od Kasie prečítaných niekoľko a žiaľ musím povedať, že táto bola zatiaľ najslabšia.

V podstate ani neviem čo mi vadilo, pretože rozumové zmýšľanie a konanie hlavných postáv bolo zodpovedajúce ich veku. Ale chýbalo mi tam niečo, čo neviem presne definovať. Celé to bolo stále o tom istom a vlastne o ničom. Hlavná postava Avery ide s rodičmi a sestrou na dva mesiace do kempu, aby zistila čo v živote chce a kým sa chce stať.

Bolo to také nejaké nezáživné, ale ako letná oddychovka niekde pri mori, prečo nie?

Googies
14.03.2024 4 z 5

Takovy novodoby Hrisny tanec zamereny na zpev, takze spis Hrisny zpev? Nejvic me dodelalo, kdyz si tam chteli zazpivat i nejakou pisnicku z Hrisneho tance :D
Ale jinak takova pohodova knizka k odreagovani.


monika0181
04.01.2024 4 z 5

Od autorky jsem již četla některé knihy a další mám v plánu. Tohle bylo příjemné letní čtení.
Víc to asi bude bavit YA, je to taková návrat k Hříšnému tanci v podání teenagerů.
Jednoduché, bez vážných komplikací. Jako jednohubku si příběh jistě užijete.

Lokina
03.01.2024 4 z 5

Na začátek roku jsem chtěla něco nenáročného a knihy od Kasie West jsou jasnou volbou. U jejích knih se krásně relaxuje. Knížka je odpočinkové čtení, sice příběh je naivní a předvídatelný, ale zato velmi čtivý a chytlavý.
Hlavní hrdinové jsou typičtí, sympatičtí teenageři, kteří řeší jako obvykle první lásky a problémy s rodiči.
Pokud hledáte jednoduchou, příjemnou četbu, tak doporučuji.

Kaja1
30.08.2023 4 z 5

Je to tak trochu Hříšný tanec v knize. Je pravda, že číst tuto knihu, kdyby mi bylo sladkých náct by bylo lepší, ale co už, bylo pěkné si zavzpomínat na první lásky. Jen na okraj, nedovedu si představit dovolenou v takovém kempu, to bych asi nedala, ale Američané to mají zřejmě rádi:))

Drahuska12
08.08.2023 4 z 5

Kniha se mi velmi líbila , ale ještě maličko něco chybělo proto dávám 4* . Jinak doporučuji všem , kteří mají rádi nenáročnou a zamilovanou četbu :-) .

Erika017
05.08.2023 5 z 5

Tato kniha byla dokonalá, ostatně tak to má i v názvu:) Myslela jsem si, že jsem na podobný žánr už trochu stará a nebude mě to bavit, ale bylo to skvělé. Opravdu velice čtivé. Hlavní hrdinka byla taky moc fajn a v mnoha ohledech jsem se v ní i viděla. V knize bylo kamarádství, láska, vztahy, nedorozumění, sny, touhy, hudba,... opravdu moc hezky zpracované. Řešilo se tam tolik věci, že jsem se ani chvilku nenudila a opravdu mě to moc bavilo. Taky se mi líbil vývoj postav a vedlejší postavy, které jsem si velmi oblíbila. Mohu jen doporučit 5*/5*

Bětuu
04.07.2023 5 z 5

Knížku jsem zhltla za tři dny, protože mě neuvěřitelně bavila, děj plynul rychle, postavy (hlavně hlavní hrdinové) byly skvělé a ačkoliv to bylo celé neuvěřitelne klišé, knihu jsem si zamilovala! Doporučuju, pokud potřebujete vypnout. Kniha mě doslova vytáhla ze čtecí krize.

Terii_K
17.04.2023 5 z 5

V první řadě: obal knihy. Nádhera, nádhera, nádhera!
Doteď nechápu že Kasie nepatří mezi nejznámější autorky tohoto století.
Nádherná ukázka YA literatury, v hlavní postavě jsem se opravdu někdy viděla. Avery mi byla sympatická už od začátku. Nádherná oddechovka (nejen) na léto na tábor, na dovolenou k moři či k táboráku :)

Ann98
21.03.2023 5 z 5

Odpočinková kniha někam na léto k vodě, perfektní. Je fajn od knihy neočekávat nic velkého. Není to totiž nic náročného, ani nic překvapivého.
Primárně určeno pro náctileté dívky. Ale já si to užila. Kniha je docela čtivá, to rozhodně. Avery byla fajn, takový blázen do hudby. Zase jiná hrdinka a to se mi líbí. Brooks si mě nezískal, byl takový nijaký. Na druhou stranu, bylo tam plno různých charakterů a zajímavých osobností. Nejvíc jsem si z nich asi oblíbila Mari.
Chemie mezi hrdiny byla pozvolná, nebyla to žádná láska na první pohled, což je rozhodně plus této knihy.
Letní atmosféra byla velmi příjemná, ještě že i u nás už to sluníčko vystrkuje růžky.
Na dvě rychlá odpoledne rozhodně fajn čtení.

Blanka29
24.02.2023 2 z 5

Jak jiz bylo zmineno, u cteni teto knihy se ocitnete jako kdyby v Hrisnem tanci, akorat pro nactilete :) Bohuzel se mi pribeh moc nelibil, neoblibila jsem si ani jednu osobu.....

Lidska_ctecka
16.01.2023 3 z 5

Klasická Westová. Myslím, že většina tuto autorku již zná. Pokud je však kniha Dokonalé léto vaše prvotina, jedná se o super oddechové čtení se spoustou romantiky a klišé. Za mě se tedy tato neřadí k těm nejlepším a nejoblíbenějším. Nesedla mi hlavní hrdinka, její nejistota a její druhá polovička to o moc nevylepšila. (Ale záleží na každém, kdo mu sedne. Například moje maminka si hlavního hrdinu velmi oblíbila).
Je pravda, že se s obavami a nejistotou potýkáme občas všichni a toto téma je v knize pěkně zachycené. Navíc oceňuji Averynu rodinu a nepohrdla bych třeba volným pokračováním o mladší sestře... ; )

Any26
11.01.2023 5 z 5

Zhruba před půlkou knížky jsem si říkala, že to vypadá jako takový "Hříšný tanec" a o cca 20 stránek později, věta: "Co jsme přijeli do kempu, připomíná mi to Hříšný tanec". :DDD
A jelikož mám Hříšný tanec ráda, tak pro mě tahle knížka byla naprosto skvělá.
Škoda jen mého "geniálního" nápadu číst letní knížku (která to dokonce má v názvu) v zimě :DD
Každopádně pro oddych je ta nejvhodnější knížka!

LillyM.
07.01.2023 5 z 5

Kniha si mě opět získala.
Je tedy pravda, že zápletka nebyla kdoví jak originální a čtenář hned od začátku tušil jak příběh skončí, ale co, něco takového jsem přesně potřebovala a Kasie West opět nezklamala!

janka2000
31.12.2022 4 z 5

Další z westovek je opět skvělá feel good kniha. Vypráví příběh o dívce, která se musí rozhodnout, co vlastně chce.

PetraBery
31.12.2022 3 z 5

Pěkná letní oddechová četba o hledání sebe sama, kdy nechybí láska a přátelství. Podobnost s Hříšným tancem je patrná, ale nevadilo mi to. Hlavní hrdinka je sympatická holka, která řeší obyčejné problémy mladých. Po předchozí čtené knize jsem přesně takovou odpočinkovou změnu potřebovala.

Karola050716
14.11.2022 3 z 5

Hezke, milé, úplně se vidím za x let až budu dceři doporučovat knížku a budu chtít něco normálního, kde je cit a zároveň nevybuchují orgasmy na každé stránce, že Kasie bude jasná volba. Ano, je to jako Hříšný tanec, ano, četla jsem od autorky lepší, ale její knížky, to je můj balzám na mateřskou dovolenou těžce zkoušené nervy.

Petra-1
27.10.2022 4 z 5

Příjemná a hezká oddechovka, které nechyběly sympatické postavy. Ano, opravdu mi to připomínalo Hříšný tanec pro mladé.

MishRarach
22.10.2022 5 z 5

Dokonalé léto se vyšvihlo mezi mé oblíbené knihy od Kasie West. Věřím, že se k ní budu vracet, protože Avery mi byla neskutečně sympatická a v některých ohledech mi připomínala mě samotnou. Budu si z toho muset něco vzít k srdci. I když vlastně já už to vím a jsem rozhodnutá ze své komfortní zóny vystoupit.

petulkapeta
09.10.2022 5 z 5

„Někdy je jednodušší zůstávat ve škatulce, kterou jsme si pro sebe vytvořili. Je to tam pohodlné a známé. A lidi kolem nás často taky chtějí, abychom tam zůstávali, protože tak nás vždycky znali. V té škatulce." Máma poplácala tátu po rameni, jako by v tu chvíli mluvila o něm. „Jenomže někdy se začneme měnit a růst, takže je v té malé škatulce těsno. A stejně se snažíme zůstat uvnitř, protože ty stěny jsou tak vysoké a vylézt ven vypadá jako víc práce než zůstat tam."
Jo mámy občas fakt maji pravdu a reknu vam i když takovou dovolenou jsem holkam nenáviděla, tak příběh jsem si stopro užila. Řadím ho mezi jeden z nej od Kasie aspoň pro mě