Šumná města

Šumná města https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13692/sumna-mesta-v5j-13692.jpg 5 4 2

Hlavním tématem mimořádně úspěšného dokumentárního seriálu dvojice Lipus – Vávra je oblast v naší televizní kultuře spíše opomíjená — moderní architektura. Autorům se podařilo najít natolik strhující a svižný pohled a způsob interpretace, že k televizním obrazovkám přitáhli i diváky, kteří podobné pořady nesledují. Knižní podoba nebude pouze převodem scénářů, ale využívá všech možností tištěného média. Proto v knize najdete také mapky vybraných českých, moravských a slezských měst, dobové i aktuální fotografie, zasvěcené komentáře místních historiků umění a medailony jednotlivých architektů. Publikace chce být podrobným a přitom zábavným průvodcem českou moderní architekturou. Města v knize zastoupená: Ostrava, Opava, Olomouc, Krnov, Nový Jičín, Prostějov, Hradec Králové, Orlice, Náchod, Zlín, Pardubice, Kolín, Jablonec nad Nisou, Liberec a Nymburk. Prohlédněte si www.sumnamesta.cz... celý text

Přidat komentář

martineden
18.03.2021 5 z 5

Miluju ten pořad, knihy jsem si také zakoupila a úplně mi kdysi otevřely oči ve vnímání architektury, urbanizace, umění... Děkuji!

Michaello
06.05.2017 4 z 5

Šumná města jako seriál, to je geniální záležitost! Jako kniha je to slabší jen proto, že člověku chybí ty "pohyblivé obrázky", fotek je v knize dost, ale pro mne pořád ještě málo (nejraději bych viděl každé zákoutí každého domu, o kterém se mluví - uznávám, že to není v moci žádné knihy), jsou malé a nejsou příliš kvalitní. Je pravda, že díky těmto "nedostatkům" je kniha dostupná cenově.


Autoři knihy

Radovan Lipus
česká, 1966
David Vávra
česká, 1957

Kniha Šumná města je v

Přečtených5x
Knihotéce15x
Chystám se číst6x
Chci si koupit4x