Šumavský upír

Šumavský upír https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345429/bmid_sumavsky-upir-4qD-345429.jpg 4 28 11

3x 100 hororů série

1. díl >

3 x 100 hororů - kniha I. Projekt 3x 100 hororů přináší čtenářům ve třech svazcích kompletní soubor všech povídek, které na téma hrůzy, mystiky, záhrobí a nevysvětlitelných záhad napsal Miloslav Švandrlík. Autorův vynalézavý způsob, jak čtenáře vyděsit či alespoň postrašit, a přitom ho vtipně pobavit, si konzumenti příběhů o upírech, krvelačných monstrech nebo vlkodlacích oblíbili už dávno. Důkazem je mimo jiné i umístění Švandrlíkovy knihy „100 nejlepších hororů“ v první desítce knih, které si mládež zapsala do čtenářských deníků žáků 9. tříd základních škol. První svazek obsahuje z velké části nejstarší povídky, zveřejněné v knihách Draculův švagr a Rakev do domu, které vzbudily nebývalý ohlas u čtenářů i televizních diváků.... celý text

Přidat komentář

niki-chan
04.03.2023 3 z 5

Některé povídky se mi líbily hodně, ale některé vůbec. Celkově průměr co do nápadů tak témat, velké plus je čtivost.

maryzka
14.02.2022 5 z 5

Co dodat ,, Švanderlík je prostě Švanderlík. Humor pro špatnou náladu.


Kontryhelka
01.05.2021 5 z 5

Vynikající, čtivé a vtipné povídky výborného humoristy. Některé povídky se sice opakují v dalších jeho dílech, ale to ničemu nevadí a kdo chce, tak přeskočí a kdo ne, rád si již po několikáté danou povídku s chutí přečte.

3001
23.08.2020 5 z 5

Ještě před několika lety jsem neměl ani ponětí, že Švandrlík psal i horory. A když jsem v knihkupectví uviděl tuhle knihu tak jsem si ji koupil a musím říct, že autor nezklamal. Pravda, některé povídky jsou takové nijaké ale u dalších jsem se opravdu pobavil, jako příklad uvedu: Jak jsem kupoval mlejn nebo Domek v údolí.

Veruci
18.09.2019 2 z 5

Najdeme zde povídky duchařské, drobné krimi příběhy a také povídky úplně "obyčejné".
Některé jsou celkem povedené, jiné méně, bohužel těch skvělých je jako šafránu. Jako e-kniha v telefonu k ukrácení cesty v MHD je to však dostačující.

Karnager
19.03.2018 4 z 5

Tajemno mne vždy lákalo a knihy Miloslava Švandrlíka se mi dobře čtou. Nedávám plný počet hvězd, protože v takovém rozsahu se vždy najdou povídky, které člověku úplně nesednou. Doporučuji nečíst najednou, ale třeba dvě tři povídky vždy před spaním...škoda že chybí ilustrace, ale s nimi by to byly nejméně 4 knihy místo tří :)

petrarka72
29.01.2018 2 z 5

Příjemné připomenout si, co člověk na přelomu dětství a dospívání hltal (chápejte, nebyl Pratchett, Gaiman ani Kopřiva) - ale všeho moc škodí, ta záměrná anekdotičnost se rychle vyčerpá a pak už jen listujete a doufáte, že narazíte na povídku, jejíž konec nepochopíte už podle expozice...

ruza07
24.12.2017 5 z 5

Výborné povídky, ale velice, velice mi chybí ilustrace......

gordon13
14.12.2017 5 z 5

Excelentní.... opravdu se mi velice líbí styl humoru a psaní pana Švandrlíka, myslím, že to musel být i úžasný člověk...

Hezy
31.08.2017

Zavítal jsem do vzpomínek mého dětství v prvních třídách na základní škole, kdy jsem tyto příběhy četl hrozně rád. Se Švandrlíkem jsem začal poznávati svět literatury. Příběhy plné hypochondrů, podivínů, kriminálních činů, nebožtíků a obyčejných lidí spolu s jejich nečekanými či někdy lehce předvídatelnými osudovými zvraty, často geniálně ukončenými humorem, či děje s humorem celkově propletené díky hláškám, které Miloslav Švandrlík uměl podávati znamenitě. Příběhy jsou zasazené do českých měst, městeček či vesnic a jména lidí jsou ryze česká. Stejně tak Švandrlíkův humor. Atmosféra příběhů se stále nese v onom duchu té převážně porevoluční doby a v některých povídkách je atmosféra i před revolucí. V některých povídkách se autor lehce strefuje do komunistů, takže o to více je tam znát doba, ve které byly některé příběhy sepsány. Ovšem znalý člověk v knihách pozná, že Miloslav Švandrlík byl velikým zájemcem o záhady ať už z tajů našich pověstí, či z moderního folkloru, který je v některých povídkách pozornému oku k vidění spolu s jeho obrovskou láskou ke všemu, co jest tajemné. Povídky jsou velice příjemné pro odpočinek s chutí se od srdce zasmát. Ovšem, ne každému může tento humor sedět. Mne se ovšem líbí na sto procent. Ocenil jsem tuto vzpomínkovou edici. Samozřejmě se neubráním dojmu ohledně zhoršování se naší doby, jelikož když vedle Švandrlíkových povídek už nejsou ilustrace Jiřího Wintera Neprakty, pak už to jest dosti zlé!

mr.Zdenek
29.07.2017

Lehké, odpočinkové čtení k vodě, nebo když je špatné počasí. Některé povídky již byly knižně vydány dříve a mám dojem, že i zfilmovány.