Sůl země 2

Sůl země 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151409/bmid_sul-zeme-2-151409.jpg 4 6 4

Přidat komentář

Katka2382
02.07.2020 4 z 5

Pokračování příběhů obyčejných lidí,ale oproti prvnímu dílu je tu více politiky,včetně prvního sjezdu strany.

milan3144
17.02.2019 4 z 5

Druhý díl nás po skončení války zavede do časů, kdy se rodilo Československo. Ačkoliv je zde znát dobová poplatnost, kdy se tato doba prezentuje tak trochu jako promarnění příležitosti v nastolení zcela nového, v Rusku se inspirujícího řádu, jsou tu předkládány i jiné aspekty, které hrály roli v dnes často poněkud zidealizované době. Čekal jsem ovšem, že ta masáž bude mít větší prostor a toto mé očekávání se částečně plnilo jen v první půli knihy.
V tomto, tak jako v předchozím díle, se postupně hlavními postavami stávají opět děti, tentokrát již vnuci a vnučky původních dvojic. Dostáváme se tak o generaci dál a i okruh postav se rozšíří. Příběh rodin dál ukazuje dva odlišné světy, které se každý po svém snaží vyrovnat s dobou, přinášející hospodářskou krizi a následně i vzedmutí nacionalismu a fašismu v Německu, Itálii a i v jiných státech. V druhé půli se dostává v rámci událostí v pohraničí ke slovu i akčnější rovina příběhu.
První díl končí na sklonku Velké války. Druhý díl opouštíme ve chvíli, kdy svět již nezadržitelně spěje k válce ještě mnohem šílenější, fanatičtější a krvavější...
A to si říkáme Homo sapiens sapiens...


Pajina68
07.07.2017 4 z 5

Těžký život obyčejných lidí mezi světovými válkami. Pokračování prvního dílu, příběh jedné rodiny, která to v životě opravdu neměla lehké. Na tyhle knihy by se také nemělo zapomínat.

maryzka
15.07.2015 3 z 5

Pokračování knihy líčící život po I.světové válce až k počátku 30.let, kdy vstoupil německý kancléř Adolf Hitler do dějin, které změnili tragicky život lidí v tehdejším Československu.

Kniha Sůl země 2 je v

Přečtených6x
Knihotéce5x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x