Succubus

Succubus https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136393/succubus-136393.jpg 4 52 10

aneb Běs sviňavý ženský. Mistrovské vyprávění o historii odsouzení krásné saracénské dívky má sociálně historické pozadí a skvěle charakterizuje paradigma středověku. Strašidelná historie napsaná k příkladné výstraze proti hříšným tělesným choutkám o bujné mouřenínce, která byla v patnácti letech pokřtěna, dána do kláštera, odkud uprchla po čase v mnišském převlečení. Její zachránce ji štědře zasvětil do tajů a blažeností Kupidových...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Novely , Erotika

Vydáno: , Rudolf Škeřík
Originální název:

Le Succube , 1937


více info...

Přidat komentář

Politre
25.03.2024 5 z 5

Mistrně vtipné mrazivé přelíčení s běsem sviňavým ženským, převyprávěný jazykem páně Balzacem a zachovávajíc punc středověké mluvy a výraziv, tak aby zachován byl dojem co nejvěrnější doby minulé. Ukazuje, že lidi baží po bohatství a skutků hrozných se na nevinných pro groše budou dopouštěti a dopouštějí dodnes. To a ještě více je řečeno ve spisu tomto páně Honoré de Balzac.

Afilada
21.05.2021 4 z 5

Jediný Balzac, kterého jsem přečetl od začátku až do konce.


Kerberos
18.11.2020 4 z 5

Poslouchala jsem audioknihu -ne čtenou,ale namluvenou jako rozhlasovou hru.Pěkný zážitek,oslava krásy,lásky a také zabedněnosti lidí .

Atanone
04.11.2020 4 z 5

Knihu jsem četla skoro už pradávno, úplně mi vypadla z hlavy (děkuji čtenářce 666Jitka, která mi ji na svém profilu připomněla). Byla jsem tehdy asi proti podobným tématům odolnější, nebo tomu mohl pomoct i zastaralý jazyk, každopádně ač bych svým způsobem ráda, znovu ji číst nebudu, protože jsem odolná čím dál míň.
Už tehdy mi bylo děvčete líto a teď bych to už asi nedala.

666Jitka
01.03.2020 4 z 5

Kniha se mi líbila, čtivé, místy zábavné, avšak také vypovídající o tehdejší společnosti a o absurditě církevní moci, která mohla člověka mučit a poslat ho na hranici, kdy se jí zlíbilo ...

Phyl
17.04.2018 5 z 5

Pjekná toť ukázka jest toho, jak člověk člověku škodil, škodí... neb závist lidské mysli nedá spát povětšinou. Namíchat do toho ještě náboženství, toť se vždy rovná s průserem bezmezným. Jak možno jest vyčíst z historie dlouhé, jenž křesťanství vskutku již má, hlavy pomazané a vychcaně vychytralé dokázali odsoudit koho si zamanuli. Dokázali zničit životů a lidství, koliko se této verbeži zachtělo. Vykonstruované a vynucené, pomocí násilných prostředků, procesy a slova vložená do úst za nekonečně trvajících tortur, a mnohotýdeních pobytů v temnicích. Toť poselství boha, jenž bylo sdělováno jeho největšími služebníky.

Co se děje tyče, abych svou nasranost, kterou posílám ke každé podobné zvrácenosti směřoval k ději. Nymfomanka, jenž si svou touhu uvědomuje, díky przniteli, jenž nosí háb jednoho z představitelů onoho jediného možného smýšlení, si užívá života a svou promiskuitou se nějak netají. Stačí pár frigidně závistivě zapšklých ptic a na svět vypluje neuvěřitelné množství ověřených příběhů, jenž se opírají o náhlá úmrtí po kopulaci s onou nymfomankou. Dejte tuto záležitost řešit církvi a ona si nějak toho smyšleného ďábla, lucipera a podobně dokáže dostat do opravdové podoby.

Opravdu skvěle popisujíce dobu, jenž byla obdobím, kdy měl člověk strach být bohatý, mít štěstí, vypadat spokojen a nechodit do kostela, který byl postaven z jeho desatků.

tsal
26.03.2018 2 z 5

Být novelka ještě o něco kratší, možná se pocit nudy nestihne dostavit. Ale i těch 128 stran bylo moc a zprvu zábavná hra se brzy změnila úmornou repetici. Tématicky je to lehce zajímavé a občas jsem se i pousmála. Pokud máte kvůli zastaralosti jazyka problém s Babičkou, tohle rovnou vzdejte. Všechny ostatní by mohl archaický jazyk okouzlit.

de_baques
19.06.2017 5 z 5

Naprosto vynikající překlad!!! Knížka čtivá a velmi vtipná, přečtená opravdu jedním dechem. Ve své době jistě skandální záležitost.

roussie
08.06.2015 odpad!

Mohla by to být velmi zajímavá kniha, ale překlad je naprosto mizerný

MKrat
23.05.2015 2 z 5

Klasický Balzac.. čtivé lepší je audio book