Suburra

Suburra https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328795/bmid_suburra-Gl8-328795.jpg 3 21 5

Řím je město moci, kde zločin hledá co nejpřímější cestu, jak všem vnutit svůj vlastní zákon. Suburra je příběhem o velkých penězích roztočených kolem plánované výstavby, která má pobřeží v Ostii proměnit v italské Las Vegas. Tento projekt mají pomoci prosadit zkorumpovaný politik Filippo Malgradi, zapletený až po krk s podsvětím; mafián známý jako Číslo 8, který je hlavou mocné rodiny ovládající území Ostie, a především Samuraj, nejobávanější představitel římského podsvětí a zástupce mafie z jihu. Mechanismus dokonalého plánu se ale začíná rozpadat kvůli lidem, kteří žijí na okraji těchto mocenských her. Příběh o zločinu se odehrává ve velmi krátkém časovém úseku sedmi dní, během nichž se rozpoutá brutální válka, která nakonec do svého mlýnku na maso vtáhne vinné i nevinné, zločince, obyčejné lidi, zaprodané politiky i chamtivé kardinály. Poslední den pak nastává Apokalypsa.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Omega
Originální název:

Suburra , 2013


více info...

Přidat komentář

zeros
03.08.2021 2 z 5

Tohle se opravdu moc nepovedlo. I když se někde vyskytuje hodně postav, tak se většinou časem člověk zorientuje. Tady zmatenost trvá v podstatě až do konce. Navíc je tam hodně římských reálií, které by jindy nevadily, ale tady jen umocňují zmatek. Postavy zůstanou všechny jen na povrchu, není prostor se s nimi sžít. Dočítal jsem spíš ze setrvačnosti.

orinka3
06.05.2020 1 z 5

Jednu hvězdičku nechávám, protože by nebylo sportovní hodit do odpadu nedočtenou knížku. Je to strašný galimatyáš, člověk neví, komu má fandit a kdo je naopak padouch. Autor se strašně dopodrobna rozkecává a to drobí příběh - pokud tam teda nějaký vůbec je. Hromady mrtvol a násilí hned na začátku a nezdá se, že by to další stránky mohly měnit. Za mě tedy VELKÝ ŠPATNÝ!!


Andrea_I_Am
04.09.2019 2 z 5

Jedna z mála knih, kterou hodnotím hůř, než film ... bylo to zmatené, bylo to neutříděné a bylo toho tam strašně moc.

markinho962
28.04.2019 3 z 5

Nejdřív jsem viděl film, který mě dostal, ale kniha je bohužel horší, což nebývá

putpuda
28.03.2017 3 z 5

Jelikož mám ráda knížky z"mafiánského prostředí", tak jsem se těšila. Ze začátku jsem se tedy absolutně neorientovala ve všech těch mafiánech, jejich příbuzných, poskoků....a musela se vracet, nevěděla jsem kdo je kdo. Potom se to rozjelo...no poměrně brutální kniha plná násilí a sexu ;) (kam se hrabe Martina Cole :D). Koukla jsem ze zvědavosti i na film a ten se mi tedy líbil mnohem víc.