Hlídaná

Hlídaná https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401531/bmid_hlidana-gvf-401531.jpg 4 57 12

Stvoření Riley Paige série

1. díl >

22letá studentka psychologie – a začínající agentka FBI – Riley Paigeová, se ocitá v boji o svůj život, když jsou její nejbližší přátelé z kolejí uneseni a zabiti sériový vrahem. Cítí, že ona sama je také cílem – a že pokud má přežít, musí využít svou brilantní mysl a sama vraha zastavit. Když se FBI dostane do slepé uličky, je ohromeno Rileyným nadšeným zájem nahlédnout do mysli vraha, aby mohla pomoci. Ale vrahova mysl je temné, pokřivené místo, příliš ďábelské, než aby dávalo smysl, a hrozí, že Rileynu křehkou psychiku zničí. Přežije v této smrtící hře na kočku a myš Riley bez následků?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: ekniha , Blake Pierce
Originální název:

Watching , 2018


více info...

Přidat komentář

Pulp_catastroph
14.01.2024 5 z 5

Zamilovala jsem se do téhle série na první písmenko. Jen ten Ryan... () Crivaro a Riley jsou skvělá dvojice. Příběh je občas předvídatelný, ale odsýpá. Pro milovníky detektivek nutnost.

petulik330
18.12.2023

Čteno jako e-kniha. Kniha mě mile překvapila. Bylo to čtivé, postavy dobře vykreslené a žádná hluchá nebo nudná místa v knize.
Co se týče hlavní postavy : typická studentka, která se však potýká s traumaty z dětství, ke kterému se přidají další. Riley byla hodná a milá dívka, která měla vzácný talent vzít se do mysli vraha, díky čemuž pomohla dopadnou vraha.
Bylo to napínavé a konečné odhalení vraha bylo překvapivé. Jak pro nás tak i pro hlavní hrdinku.


Lenama18
19.01.2023 4 z 5

Knížku jsem četla jako e-knihu a mile mě překvapila. Děj mě bavil, sice jsem si v půlce knížky správě tipla vraha, ale i tak byla kniha dobrá a určitě pořídím další díly neboť jsem zvědavá jak to bude s Rylei pokračovat.

ArwenAragorn
06.12.2022 3 z 5

50%

Pokud nejsem zraněná, odkud pochází ta krev?
Pak se jí začaly vracet vzpomínky.
Vzpomněla si, jak někdo křičí - velmi hlasitě a dlouhou dobu.
Byla jsem to já, pomyslela si. Křičela jsem.
Celá kolej musela slyšet její křik.
Stále křičící se vyděšeně krčila u krvácejícího těla na podlaze.
_________________________________________________________________________________________________________
Hádám (použila jsem slovo, které se v knížce užívá vždy místo slovesa myslím si, domnívám se, tuším atd.), že detektivky od autora budou podle mého hodnocení většinou průměrné. Další slovo zásadně používané je polda, zase nikdy ne policista, policajt, detektiv apod. K tomu patří i některé pochybné dialogy, nelogičnosti a chyby v textu.
Doporučuji těm, kteří nemají žádná přehnaná očekávání - možná, že budou nakonec příjemně překvapeni.

VeruMalfoy
20.01.2021 4 z 5

Tohle byla už má druhá kniha od autorky. Četla se dobře, když pominu chyby, které obsahuje. Škoda chyb (převážně gramatických), jinak bych jí dala všech 5 hvězdiček. Styl vyprávění se mi líbí a i příběh samotný, i když byl chvílemi trochu předvídatelný. I tak si ráda přečtu další díly.

MalejTucnak
14.09.2020 5 z 5

Kniha se mi líbila. Zajímavé čtení, u kterého jsem se nenudila. Těším se na pokračování, do kterého se právě vrhám. :) Jen je v e-knize opět plno chyb.

hana1039
09.08.2020 5 z 5

Je to moje první kniha od tohoto autora, byla jsem opravdu hodně zvědavá a námět mě nezklamal,a postupně s dalšími díly, myslím, že to bude jen lepší a lepší... ale co mě opravdu dostalo, byl ten překlad :-(((, nejraději bych jednu * dala pryč, ale tento problém není v autorovi, a to by nebylo fér... moc mě mrzí, že tak skvělou knížku,, przní,, nedokonalý překlad, on říká ona a naopak, no doufám, že ostatní knihy budou tohoto nešváru ušetřeny...

Misshell1
10.07.2020 5 z 5

Já prostě Riley zbožňuji a dozvědět se, jak postava byla stvořena je bezva. :)

Nikusha
21.06.2020 3 z 5

Chvílemi mě to bavilo, potom mi to přišlo docela utahané a takové nezáživné. V polovině mi bylo jasné kdo je vrah, díky citaci Trudy.

kazatell
06.03.2020 3 z 5

Kniha, jak už název napovídá, je vstup do Paegina života a předurčuje jaká bude její budoucnost. Příběh samotný je čtivý, ne příliš náročný a jako odpočinková krimi, dává čtenáři přesně co potřebuje. Pokud se ale na obsah zaměříme pozorněji, zůstává v mysli nejistota jestli to že tam není nic navíc je záměr pro budoucí knihy a pokus získání tajemna, nebo to autor napsal skutečně tak jednoduše. Zároveň se dá v knize najít spousta chyb, která se při čtení nezdají chybami, ale vodítkem a dál už pak nejsou uvažovány a tak se skutečně jedná jen o chybu. Jako by knihu autor psal déle a na konci zapomněl, že chtěl přidat ještě nějaké vodítko

Fzuzik
07.12.2019 5 z 5

Jako předchozí knihy měl děj spád. Poutavé a čtivé. Jediné negativum je překlad a jeho chyby, ale bylo jich méně než v jiných knihách. :)

Kačaba79
25.06.2019 3 z 5

Na knihu jsem narazila náhodou a mohu říct, že jsem ji zhltla během dne. Děj má spád. Bohužel mi při čtení vadil překlad, kdy bylo jedno jestli je to žena nebo muž apod.