Štvanice na vílu

Štvanice na vílu https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/170612/stvanice-na-vilu-170612.jpg 4 23 7

Jak blahodárné bylo ticho pod vodou. Jako kdyby člověk byl na jiné planetě. Možná na jasné hvězdě přímo nad ní. Když se jí něco ovinulo kolem těla, Katrin se příšerně vylekala. Její výkřik se však doslova utopil. Polykala vodu. Zoufale se snažila vykroutit se z železného sevření. Kopala kolem sebe nohama, zatínala ruce do paží, které jí pevně držely za krk a hrudník. Ale nedotýkala se lidské kůže. Nezadržitelně ji cosi stahovalo do hlubiny, tam, kde byla voda ledová… Při půlnočním koupání party spolužáků v jezeře se bujná nálada náhle vytratí, když zjistí, že jeden z nich chybí. Katrin plavala dál od břehu a už se nevrátila. Její kamarádka Franciska nemůže uvěřit, že to byla obyčejná nehoda, navíc mají všichni z party docela slušný motiv k vraždě. Ale při pátrání po vysvětlení se sama ocitá v nebezpečí a brzy zjišťuje, že nemůže nikomu důvěřovat – ani sobě ne… ... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Víkend
Originální název:

Nixenjagd , 2007


více info...

Přidat komentář

broskev28
01.07.2023 4 z 5

Podtitul krimithriller pro dívky mě trochu odrazoval, ale nenechala jsem se zmást a v Levných knihách jsem knížku pro naši knihovnu koupila.
Nelituju - pátrání jako takové určitě není špatné a může z náctiletých vychovat budoucí čtenáře detektivních příběhů. Ale ještě víc se mi líbil popis dospívání - nadšení hlavní hrdinky pro knihy, její rodinné vazby (včetně tety Lydie a Bruna!). Odvaha racionálně probrat a řešit vztah na dálku, tím spíš, jedná-li se o první zamilování. Tak jen doufám, že naše náctileté čtenářky budou spokojeny alespoň tak jako já.

"Neteř je milá, chytrá a rozumná dívka, bohužel ne natolik rozumná, aby při jízdě na kole nosila helmu. Ale má-li být Lydie spravedlivá, ona si ji také před jízdou nenasazuje."

medlovice
06.08.2022 4 z 5

Tak tohle mi hodně připomělo knížky, které jsem četla před dvaceti lety. Byly to Stopy hrůzy od R: L Stine a ty jsou dodnes populární a dají se číst znovu. Partička spolužáků a záhadno kolem jednoho hezkého nového kluka .Nádherná obálka.


Twinny
27.12.2018 3 z 5

Můj první detektivní příběh. Dobře napsaný s překvapivým koncem, který jsem špatně odhadla. Doporučuji pro čtenáře okolo čtrnácti let. Ideální kniha pro začátek ve světě detektivek a thrillerů.

Daenerys
27.10.2016 4 z 5

Super jednohubka, nekomplikovaná, s jednoduchým dějem a přitom dokáže celkem dobře skrývat "zlouna" a i nějakého toho napětí se čtenář (tedy spíš čtenářka, opravdu cílené spíše na ženy) dočká. Za mě spokojenost, přesně něco takového jsem teď potřebovala slupnout.

zuzanagelnarova
09.05.2015 5 z 5

Náhodou sem na ni narazila v knihovně a řeknu rovnou na rovinou vůbec nebyla chyba si jí přečíst. Opravdu mně mile překvapila díky ní si začnu asi zase číst trailery.

Půca4
24.09.2014 5 z 5

Tak tahle kniha mě mile překvapila.
Přinesla mi jí mamka z knihovny, že by mě mohla bavit a rozhodně se nespletla!
Kniha byla zajímavá a rychle ubývala.
Od začátku jsem byla přesvědčená o vrahovi, ale konec mě překvapil! :))

tinka99
21.05.2014 5 z 5

Tak tohle byla mooooc pěkná knížečka...:-)byla jsem přesvědčená o vrahovi, ale ten konec mě vážně překvapil...vůbec jsem to nečekala...rozhodně doporučuji!

Autorovy knížky

Susanne Mischke
německá, 1960
2013  83%Štvanice na vílu

Kniha Štvanice na vílu je v

Přečtených26x
Doporučených3x
Knihotéce3x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x