Štvaná zvěř

Štvaná zvěř https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503714/bmid_stvana-zver-ltD-503714.png 3 49 19

Když Greer McDonaldová získala stipendium na STAGS, nejstarší, nejprestižnější a s přehledem nejsnobštější střední škole v Anglii, netušila, že ji čeká peklo. Její bohatí, urození spolužáci jí totiž od prvního dne dávali najevo, že mezi ně nepatří. Teď ale přišel zvrat, který vše změní. Henry de Warlencourt, nejhezčí a nejoblíbenější kluk na škole, ji totiž pozval, aby spolu s jeho dokonalými přáteli strávila podzimní prázdniny. Program? Tři dny krvavých šlechtických radovánek: honu, střelby a rybolovu. Ona ani ostatní pozvaní outsideři však zatím netuší jednu věc: Že štvanou zvěří budou oni... celý text

Romány Thrillery Pro děti a mládež
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

S.T.A.G.S. , 2017


více info...

Přidat komentář

Fortuna7
04.09.2023 4 z 5

Kniha, která mě neskutečně zaujala svou anotací, ale příběh samotný mě vlastně trochu zklamal. Čekala jsem akční thriller, ale dostala jsem spíš velmi atmosferické a napínavé drama. Nebýt zavádějící anotace, tak mě kniha bude vlastně bavit daleko víc. I tak jsem si ale užila výbornou atmosféru, skvělé postavy a zábavnou zápletku. Příběh měl určitě větší potenciál, ale pointa na konci byla skvělá :-). Největším přesahem knihy je ale určitě její pohled na moderní technologie. To se mi neskutečně líbilo a myslím, že pro dnešní svět to je i velmi důležité.

Knižnítoulky
30.08.2023 3 z 5

Bohužel trochu zklamání, málo napětí, žádné překvapení. Škoda.


Rosse
22.08.2023 4 z 5

Pro zaryté fanoušky klasických thrillerů bude po přečtení knihy anotace malinko zavádějící.

Kniha se ale četla sama a jsem ráda, že jsem měla možnost si ji přečíst. Chyběla mi zde větší akce, která by podle mého knize nijak neuškodila (nemyslím tím přímo mega vraždy) - právě naopak. Přijde mi, že autorka v určitých situacích plně nevyužila potenciálu, které toto téma nabízelo.

Nicméně, akcí a tomu, co se v knize odehrávalo odpovídá žánru young adult thriller. Rozhodně se nebojím, že by si kniha čtenáře nenašla. Věřím, že je mezi námi i skupina čtenářů, která má ráda soft thrillery a kniha se jim bude líbit. Pokud mezi ně patříte, troufám si říct, že vás zaujme. :-)

Wajny
08.08.2023 4 z 5

Na Štvanou zvěř jsem narazila v knihovně, po zkontrolování hodnocení jsem zjistila, že kniha má spíše průměrné hodnocení. Nakonec jsem ji ale donesla doma a jsem za to ráda, protože kniha mě příjemně překvapila.
Chvíli mi trvalo začíst se a v průběhu čtení jsem narazila na pasáže, které byly zbytečné a opakující se. Líbilo se mi, že je kniha rozdělena do několika částí, sledujete její gradaci a postupné odhalování fungování školy a Středověkých. Zjistíte, jaké jsou jejich cíle a proč tolik nenávidí vše moderní.
Středověká atmosféra na vás dýchá na každém kroku a s jejími postavami, který tolik lpí na tradicích, se občas opravdu ocitnete v hodně dávné minulosti. Celková atmosféra knihy je tajemná, ale nečekejte žádný dechberoucí a napínavý
thriller.
Vše kazí postavy, hlavně hlavní postava Greer, která je neuvěřitelně naivní, zmanipulovaná a místy až hloupá. Její odkazy na filmy byly ze začátku hezkým zpestřením, ale postupně mě už štvali, působilo to jako kdyby nic jiného v hlavě neměla. Ani ostatní postavy nebyly o poznání lepší, všechny byly příliš ploché a bez většího vývoje, takže není překvapením, že jsem si nenašla žádného oblíbence.
Ocenila jsem však koncept víkendového lovu, který mě zaujal (očekávala jsem něco úplně jiného). Jen mi chybělo trochu více zvrácenosti a brutality, až na konečné dramatické momenty, ke to takové poklidné.
V knize se setkáváme také se zajímavými tématy, jako je šikana, moderní technologie a závislost na sociálních sítích.
Po přečtení jsem zjistila, že se jedná o první díl pětidílné série. Doufám, že u nás budou vydány i další díly, protože i když je první díl vcelku uzavřený, věřím, že nás čeká ještě mnoho zajímavého. Chci se totiž dozvědět více o tom, co se skrývá za touto staletou tradicí a kam nás to v dalších dílech zavede.
Štvaná zvěř je skvělým čtením, pokud si chcete odpočinout od náročnějších thrilleru. Námět knihy je zajímavý, ale bohužel samotné provedení je spíše odpočinkového rázu, ale i tak se zde setkáme se spoustou originálních momentů a tří dnů krvavých šlechtických radovánek: honu střelby a rybolovu.

Instagram - Nikmakbooks

KnihománieN
02.07.2023 4 z 5

Já se považuji za čtenářku, která už to pravé ořechové našla v historických a romantických románech, popřípadě v biografiích. Ale nikdy přece není na škodu zkusit něco nového, otestovat si, jestli nás to náhodou nebude bavit. Takto jsem také přistupovala k thrilleru Štvaná zvěř.
Detektivky, vraždy, horory a thrillery kdepak, to není nic pro mě. ALE. To jsem ještě nečetla Štvanou zvěř. S obavami krvavých scén jsem přistupovala k první kapitole.
Internátní škola STAGS je cítit středověkou atmosférou, a kupodivu zde opravdu vládnou Středověcí. Začátek je hlavně o zorientování se v propracované historii školy. Autorka si pohrála s dávnými legendami, a tak máte pocit, že stačí jen krůček a jste v Bradavicích. Jeden zásadní detail je ale jiný. Hlavní hrdinka Greer je naprosto obyčejná. Jako stipendistka je ve škole hotový outsider, stejně tak Shafeen tmavé pleti a Chanel z rodiny zbohatlíka. A právě této trojici, kterou spojí ne zrovna dobré události, je zaslána pozvánka na šlechtické radovánky.
Greer rozhodně nemá v plánu odmítnou, když ji zve ten nejhezčí kluk ze školy, tedy Henry. Nastává tak návrat do dob středověkých, které stráví v temném sídle, kde se jediný scénář odehrává už po staletí. Hon střelba rybolov. Hosté ale netuší, že to oni jsou lovná zvěř. Po pomalejším začátku jsem očekávala to nejhorší a nejzvrácenější, tedy spoustu krve a násilí. Naštěstí se ale autorka zaměřila více na realistické myšlenky a pocity dospívající Greer, a tak nemá cenu se bát. Více napětí by opravdu neškodilo, ale pro mladší čtenáře naprosto vyhovující kniha. Tajemno postupně roste a roste a pak přijde zápletka, která mě upřímně vůbec nenapadla.
Navíc spisovatelka prokázala také své znalosti filmů, jelikož na jednotlivé scény velmi často odkazuje. Ty co jsem znala hodně pomohly mé představivosti nebo mě pobavily, a ty co ne, na ty se mám určitě v plánu podívat.
A v neposlední řadě musím také smeknout, že se z hlavních postav nestali hrdinové, kteří musí zachránit svět, ale autorka to drží na uzdě a k tomu otvírá téma vztahů a šikana.
3,5/5*

Jaehyun
20.05.2023 3 z 5

Fajn knížka s nádechem dark academy. Od thrilleru má ale podle mě daleko a to jsem jich zas tolik nepřečetla. Nicméně se jedná o docela zajímavý příběh, škola zbohatlíků, kteří si vytvoří kult, kde srazí na kolena každého, kdo není na úrovni... to zní dobře. A dobré by to bylo, kdyby to nekazila hloupost hlavních postav. Greer byla stejně jako její kamarádi tak naivní, až to kolikrát bilo do očí.

Vadilo mi taky, že má hlavní hrdinka tendence si určité situace srovnávat s filmy/knihami. Ze začátku to bylo ok, proč ne, ale postupně mě to začalo rušit a někdy se to objevilo i 3x na jedné stránce a to už bylo prostě moc.

Podle obálky jsem čekala víc napětí a to i co se 'lovu' týče, ale tady toho napětí moc nebylo (hlavní hrdinka vám všechno dopředu vykecá a pak už vás prostě nic nepřekvapí).

Taky jsem myslela, že se jedná o standalone a nakonec z toho má být pětidílná série.
Ještě si umím představit, že to má druhý díl, jelikož to má otevřený konec (podle mě se to ale dá číst i jako standalone) ale co dál? I tak jsem si to ale užila a pokud od toho nebudete čekat nějaký krvák, tak nebudete zklamání.

ladyfromskye
28.04.2023 5 z 5

Tedy, mohlo mě to napadnout, nicméně ke knize jsem přistupovala s tím, že je to jen samostatný román a ejhle: on je to první díl série. No ale je to naprosto luxusně započatá série! Vážně nerozumím tomu, proč je hodnocení tak moc nízké. Za mě je v knížce vše, co mladý čtenář hledá. Napětí, tajemství, vztahy, akce... Prostě fakt všechno. Navíc je to opravdu velice dobře napsaný příběh. Opravdu moc, moc doufám, že u nás vyjdou i další díly, prostě MUSÍM vědět, jak to bylo dál!

Fallenyard
16.04.2023 5 z 5

Moc pěkná jednohubka s nádechem dark academia. Kdo nevyhledává thrillery, nemusí se bát, je to celkem na pohodu - dramatická scéna je tam až jedna. Za mě skvělé oddechové čtení YA/ mystery.

Roseblood
21.02.2023 4 z 5

Příběhy ze školního prostředí, kde se tvoří různé party mě vždycky moc bavily. Když se do toho zamíchá ještě starý kult, kde se toho účastní celé staré vysoce postavené rody o to je to lepší.
Štvaná zvěř je YA thriller s dobrou zápletkou. Úvod nám představí hlavní hrdinku a důležité vedlejší postavy a poté už se vydáváme na sídlo, kde se pořádně rozjedou této krvavé sporty - hon, střelba a rybolov.
Zajímavým zpestřením jsou různé odkazy na scény z filmů, spoutu z nich jsem znala.
Příběh mě bavil, postupné odhalování také i to, jak se outsideři dali dohromady i pěkně otevřený závěr, protože se jedná o první díl. Postavy se postupně pěkně vyvíjejí, líbily se mi rozdělení kast na tzv "Středověké" kteří se za každou cenu drželi starých tradic a na "Divoké".
Napětí je v knize budováno postupně poznenáhlu, setkáme se tady i se zajímavými tématy jako je šikana, moderní technika, závislost na sociálních sítích apod.

I když nejsem cílovka, kniha se mi líbila, bavila mě a byla pro mě skvělou oddechovkou.
Doufám že zbylé čtyři díly vyjdou, ráda si je přečtu.

Local_Bunny
09.02.2023 3 z 5

Štvaná zvěř má velmi zajímavý námět, ale ya thrillerem bych tuto knihu úplně nenazvala. Možná napětí by se zde hodilo víc.
V první řadě musím přiznat, že mi vůbec nesedly postavy. Nedokázala jsem si zde najít svého oblíbence, jednoduše mi na každém něco vadilo, minimálně zpočátku. Později hlavní trojice projde vývojem, kdy mi byli více sympatičtí, ale zpočátku jsem s nimi měla velké problémy. Což je blbý, když ve vás naopak mají vzbudit soucit
Samotná linka s lovem mě velmi bavila, jelikož to pro mě bylo příjemným zpestřením. Líbilo se mi, jak autorka pracuje s různými detaily a pomocí vedlejších postav nás zasvěcuje do tajů zábavy pro společenskou smetánku. Stejně tak problematika segregace a technologií zde dobře fungovala a do světa STAGS skvěle zapadla.
Věc, která se mi zpočátku líbila, ale později mě při čtení už jen vyrušovala, byla autorčina potřeba neustále narážet na jiné filmy či knihy. Hlavní hrdinka si každou situaci srovnala s nějakým fiktivním dílem, což zpočátku je super, ale slyšet to v každé kapitole? To vážně ne.
Bohužel mě zklamala i naivita ústřední trojice. Jako čtenáře vás určitě napadne, že takhle jednoduše z toho nevyváznou. Konec pro mě tedy nebyl příliš velké překvapení.
Jestliže snížíte svá očekávání, kniha může nabídnout vskutku zajímavý příběh, minimálně skrze své téma.
-
za knihu děkuji @cosmopolis_cz #spoluprace

okeey
08.02.2023 5 z 5

Thriller, který vás nenechá chladnými!
Přesně tato slova se hodí pro Štvanou zvěř, která nám ukazuje, jak naivní dokážeme být, když si nasadíme růžové brýle a jak sami sebe dokážeme přesvědčit o tom, co chceme vidět.
Strhující příběh, který nás zavede do Anglie na internátní střední školu a do společnosti ,,Středověkých", což je elitní skupinka posledního ročníku, která každoročně pořádá víkendový hon, střelbu, rybolov a pozve jen pár ,,vyvolených" z předposledního ročníku, jež by mohli nastoupit v příštím roce na jejich místo, nebo si to alespoň myslí. Ale co když je to všechno trochu jinak a štvanou zvěří jste najednou vy?
Skvělý příběh, který (když budete mít čas) s přehledem dáte na jeden zátah. S každou další stranou dýcháte míň a míň.
To si nenechte ujít!

knihomolkajanca
31.01.2023 3 z 5

Máme tady další YA thriller, který se odehrává ve školním prostředí. Tentokrát se jedná o velmi starou a velmi snobskou internátní školu STAGS v Anglii. Pokud nepatříte mezi smetánku a nemáte dobrý rodokmen, připravte se na to, že tady si ani neškrtnete. Peníze totiž nestačí, když patříte mezi obyčejný plebs. A přesně tohle velice rychle zjišťuje i hrdinka Greer, která se sem dostala jen díky stipendiu.

Na škole vládne jasná hierarchie, a zároveň se tu a tam vynořují více než podivné signály, že tady není vše úplně v pořádku. Ještě podivnější ale je, s jakou lehkostí dokáže některé z nich Greer úplně přejít. Naivita? Možná, ale přesto nad některými jejími kroky budete kroutit hlavou. Takže když Greer přijde pozvánka víkendovou akci pro “vyvolené”, samozřejmě dlouho neváhá, i přestože o ni dříve nikdo téměř ani pohledem nezavadil…

Hon, střelba, rybolov. Víkend plný lovu a aktivit pro vyšší společenské vrstvy. To zní jako událost, na níž by žádný teenager, který chce zapadnout do školního kolektivu, nechtěl chybět. Jenže co když se ukáže, že lovená nebude zvěř, ale lidé?
Zní to děsivě, že ano… Přesně na tohle mě taky kniha nalákala. Přestože do knihy autorka zvládla zabudovat hned několik poměrně zvrácených nápadu, tak nějak zapomněla přitlačit na pilu. Na nějaké větší drama si tak počkáte až do samotného konce a čekejte spíše oddechovější četbu.

Vzhledem k tomu, že se jedná o první díl pentalogie, bych čekala propracovanější charaktery. U postav nedojde k žádnému vývoji a místy jednají opravdu jako s páskou přes oči. A to včetně závěru, kdy člověk očekává, že se trochu poučí. I tak mi ale žádná z postav vyloženě nevadila a přes všechny výtky jsem si čtení docela užila.

Štvanou zvěř tak můžu doporučit hlavně mladším čtenářům, popřípadě těm, kteří v žánru začínají a chtějí sáhnout po něčem odpočinkovějším. Pro ostřílené milovníky thrilleru to úplně nebude.

Hodnocení: 60%

Za knihu k recenzi moc děkuji nakladatelství Cosmopolis a Gradě.

vandalindakova
24.01.2023 2 z 5

Hned na začátek začnu jedním doporučením. Pokud se chystáte tuto knihu číst, tak nejlépe vynechejte anotaci a žánrové zařazení.

Krásná obálka nám totiž slibuje thriller, a tohle za mě thriller nevidělo ani z rychlíku. Moje očekávání se díky tomu změnilo v celkem dost značné zklamání.
Oceňuji nakousnutou tematiku sociálních sítí a celkově technologií, a rozebírání řešení, jestli je to lepší bez nich nebo s. Příběh byl naštěstí napsaný čtivým způsobem.
Tu ale moje chvála končí. Celý je to vlastně o tom, že hlavní hrdinka je s prominutím až přecitlivělá (já jako čtenář fantasy jsem prostě zvyklá na lovy atd., sorry not sorry). Nejprve ji nepřijde vůbec nic divný, i to že její spolužáci z ničeho nic otočí z nuly na sto, a pak zas vidí všechno ve všem. V rámci děje vymyslí nějaký plán, který byl ve výsledku vlastně úplně k ničemu, protože tam nic není dotažené.
Největším překvapením pro mě ale bylo to, že ta kniha není o napětí, přežití nějakého lovu z pohledu oběti, boj o život, ale je to vlastně o luxusních večeřích, šatech a pubertálních problémcích. Tahle kniha nabízí tak neskutečně obrovský potenciáál! A když už můžeme mít nějakou napínavou scénu, tak je odseknutá tak, že to napínavé sem nedáme, a dáme sem až celkem nudnej závěr. Jasně že to těm postavám pak nebudu věřit! A to je můj největší problém, já jsem mnohem víc věřila těm ,,záporákům”, protože celý problém neměl vůbec žádné základy a budil dojem toho, že si to postavy vymyslely. Pokud tohle není napsáno cíleně, tak je to problém.

Rušivě na mě působilo taky milion zmínek na různé filmy, které hlavní hrdinka přirovnávala k ději. Za prvé jsem většinu neznala, takže jsem nevěděla, která bije. A za druhé jestli se v některých filmech opravdu stalo to, co popisovala, tak díky za spoilery no :D

spencer
20.12.2022 2 z 5

Devět studentů, tři sporty a jeden smrtící víkend. Takto by se dal ve zkratce shrnout tento titul, který bohužel úplně nenaplnil svůj potenciál.

Hlavní hrdinka Greer má stipendium na škole, kam chodí hlavně děti bohatých rodičů. Je všemi ignorovaná, až do momentu, kdy obdrží pozvánku na prázdninový víkend od nejhezčího a nejpopulárnějšího kluka na škole. Programem onoho prázdninového víkendu má být lukostřelba, hon a rybolov. Klasická zábava privilegovaných dětiček. Z počátku je k celému pozvání skeptická, ale poté, co zjistí, že jsou pozvaní i další "outsideři", přece jen nabídku přijme.

Námět zní velmi zajímavě, že? Háček spočívá v samotném stylu vyprávění. Z počátku vás možná oslní, že je vše vyprávěno v minulém čase. Ke ztrátě onoho kouzla dojde v momentě, kdy se začnete až moc událostí dozvídat dopředu a přijdete tak o moment překvapení.

Co se týče postav, přestože oceníte autorčin pokus o jejich charakteristiku, nedojde u nich k žádnému dalšímu posunu. O jejich povaze se přímo dozvídáte z textu a nepoznáte ji z jejich jednání. Osobně nejsem tohoto stylu vyprávění fanoušek, protože takto jsou pro mě postavy jen jmény na papíře a jen těžko se mi k nim hledá nějaký vztah.

Zarazit by vás taktéž mohly neustálé odkazy na různé filmy a knihy v průběhu příběhu. Skutečně se nevyskytla kapitola, kde by nebyl nějaký jiný počin zmíněn a časem se to stalo otravné. Ne každý jednotlivé snímky či knihy zná a může na vás takto vykouknout několik spoilerů.

Přestože námět považuju za velmi zajímavý, samotné provedení za ním krapet zaostává. Štvanou zvěř bych tedy doporučila především těm, kteří se do žánru YA thrillerů teprve pouští. Pokud jste jedním z těchto čtenářů*čtenářek, bude pro vás čtení určitě zajímavější a originálnější. Jestliže máte tento žánr načten, možná se poohlédněte po něčem zajímavějším.

_Brunetka_
20.12.2022 4 z 5

Pro upřesnění, hodnotím 4,25*.

Tak tenhle thriller mě velmi mile překvapil. Autorka píše jednoduchým a čtivým stylem, díky kterému knížka svištěla jako o závod. Nenašla jsem snad žádná hluchá místa, kde bych se nudila. Příběh mě moc bavil a ponořila jsem se do něj s naprostou samozřejmostí. Autorce se opravdu skvěle podařilo budovat postupné napětí a tíživou atmosféru. Musím ocenit i jistou originalitu a velkou promyšlenost námětu, stojí za ním určitě dost práce a vidím značnou snahu vystoupit z té řady YA thrillerů vydávaných v dnešní době. S postavami jsem neměla problém, i když teda nebyly nijak charakterově výrazné – u thrillerů mi ale spíše stejně záleží na unášení se na vlně příběhu. Líbily se mi postupné zvraty, překvapení a odhalení. Kniha ve mně probudila emoce. Chci tu také ještě vyzdvihnout to, že i když nepřímo, tak se tohle dílko zabývá problematikou šikany na školách (jak může být těžké zapadnout, jakousi hierarchií) a moderními technologiemi. Konec mě šokoval, musela jsem si ho přečíst víckrát a nějakou dobu ho zpracovávala. Jednoduše doporučuju – i když se jedná o YA thriller, neurazí dle mého žádného čtenáře.

mikika
05.12.2022 4 z 5

i když propagace tvrdí, že jde o kombinaci "Superdrbny a Hunger games", samozřejmě trochu kecá a nadsazuje. příběh není tak přímočarý a brutální, spíš rafinovanější, psychologičtější. líbilo se mi prostředí "moderních Bradavic" a skvělé popisy panského sídla, obzvlášť očima holčiny, posedlé filmem. i když jsem čekala děsivější scény, nakonec jsem se nemohla odtrhnout.

Kizuizi
19.11.2022 4 z 5

Zábavné čtení a řekla bych, že pro mládež i celkem netradiční. Líbí se mi i myšlenka, která „maže“ existenci moderních vymožeností, ale zároveň se jejich využití snaží ospravedlnit. Pro mne, jakožto staršího čtenáře, byla kniha velmi příjemnou oddechovkou, a jsem docela hodně zvědavá na další díly.

Kni-holka
14.11.2022 5 z 5

Teda. Až mi běhal mráz po zádech, když jsem to četla. A ten Henry? Takový ďábel skrytý za andělskou tvářičkou. A zbytek Středověkých? Partička zbohatlých, rozmazlených spratků, kteří si myslí, že jsou něco lepšího a že mají právo určovat osudy ostatních.

Štvaná zvěř, YA thriller a první díl od M. A. Bennettové, která rozhodně nešetří zvrácenými nápady. Čtenář se úplně vžije do rolí obětí. A kdo naopak do rolí vrahů, tak máme problém. Střední škola, chcete zapadnout, ale stáváte se vyvrhelem. Kdo si pamatuje, že by za kousek pozornosti udělal cokoli?

Brilantně vystavěný příběh je vyprávěn hlavní hrdinkou Greer, která vlastně na celou událost vzpomíná, takže vyprávění je občas protkané jejími názory, domněnkami, omluvami čtenářům, že se někdy zachovala tak, jak se zachovala. Text je ale vtipně doplněn různými názvy filmů. To byla její hra s otcem. Při jakékoli příležitosti můžete říct název filmu, kterým byste nejlépe popsali danou situaci. A tahle kniha je rozhodně Hunger Games.

Laxik
31.10.2022 5 z 5

Člověk je ta nejnebezpečnější kořist.
Pro příběhy, ve kterých lidi loví lidi, mám slabost. Je na tom něco primálního, něco tak neskutečně pobuřujícího, ale svým způsobem realistického, že to ihned rozproudí moji představivost. Co bych dělal? Utíkal bych, nebo bojoval? Kam bych se schoval, jaké zbraně bych využil?

Nenechte se ale zmýlit – přestože si nakonec Greer zaběhá i zabojuje, Štvaná zvěř mrazí hlavně díky psychologické hře boháčů s chůdými, hvězd s outsidery, lovců s kořistí. Protože co kdyby vše ukazovalo na to, že vás ti mizerní spratci jednoho po druhém loví, ale vy byste pro to neměli jediný reálný důkaz? Nehody se stávají, a vy přece strašně moc potřebujete, aby vás tihle skvělí, všemi oblíbení spolužáci přijali mezi sebe! Opravdu si to pokazíte tím, že je nařknete z něčeho tak absurdního, jako je lov na lidi?

Štvaná zvěř je oddychovka. Jednohubka s přesahem. Má skvěle vybudovaný svět, zajímavou nosnou myšlenku (komentář k tyranii moci a dobrovolné slepotě plebsu) a poměrně sympatické postavy, které jsou ale zároveň – i přes to, že všechny navštěvují výběrovou školu –, vydlabané jak dýně. Občas máte chuť na Greer křičet, proč je tak pitomá, ale pak si vzpomenete, že nějaká míra blbosti k žánru thriller/horror prostě patří. Navíc v rámci příběhu dává váhání protagonistů smysl.

Korunu celému příběhu nasazuje twist na konec, který slibuje pokračování. No, a vzhledem k tomu, že STAGS mají být pentalogie, nemůžu se dočkat, co přijde v dalším díle.