Strýček Skrblík: Legendární kačeří dobrodružství - Pasti plné zlata

Carl Barks

Úprk před obří kamennou koulí, zběsilou jízdu důlními vozíky či smrtící nástrahy v chodbách dávno ztracených chrámů neomylně spojuje jméno Indiana Jonese. Slavný archeolog v klobouku však pouze kráčí v kačeřích stopách. Tohle všechno už totiž dávno před ním zakusili Strýček Skrblík, kačer Donald a jejich synovci Kulík, Bubík a Dulík. Seznamte se se třemi zásadními příběhy z pera legendárního kreslíře, scenáristy a tvůrce Kačerova Carla Barkse, které významně ovlivnily George Lucase a Stevena Spielberga při vytváření prvních tří fi lmů s Indiana Jonesem a nyní u nás vycházejí poprvé.... celý text

Komentáře knihy Strýček Skrblík: Legendární kačeří dobrodružství - Pasti plné zlata

Hotovson
26.11.2025

No tak tohle je absolutní paráda!!! Jako návrat do dětství! Doufam, že postupně vyjde všechno možný i nemožný, okamžitě kupuju! Neskutečná zábava. Ještě pořád mam ty původní Mickey Mouse a Kačery Donaldy schovaný, protože tohle se prostě nevyhazuje, i kdybych se nevešel do bytu! Hrozně moc mi to potěšilo :)

knizninadsenec
19.11.2025

(SPOILER) Tento komiks je prvním českým vydáním těchto příběhů, které jsou tři a hlavními postavami jsou Strýček Skrblík, kačer Donald a jeho synovci Kulík, Bubík a Dulík. Kromě nich se v příběhu objevují i vynálezce Šikula, Rafani a další.

Strýček Skrblík hledá nový způsob jak poctivě vydělat peníze. Nové vzrušení z rozjíždějícího se podniku. Místo toho se vydává na tři výpravy.

Všechny tři příběhy byly skvělé, plné dobrodružství, překvapení, pastí a nálezů. V prvním příběhu se setkali s Rafany a Strýček Skrblík hledal se synovci sedm ztracených měst a poklad. Najdou ho, ale...

V druhém se vydávají do podzemí, kde je čeká nejedno překvapení, zajímavé bytosti, ale musí zabránit katastrofě. Strýček se bojí o svůj trezor...

Třetí příběh se mě osobně líbil nejvíce. Strýček najde na staré francouzské lodi dopis kapitána a tím dobrodružství kačerů začíná, ale je plné překvapení, nástrah, výšlapů, sestupů a v pozadí lidí, kteří se snaží je odradit od hledání. Na konci najdou poklad, ale zase je tu ale...

Celkově se mi příběhy moc líbily. Bylo to dobrodružné, trochu historické, překvapení... Bylo krásné se vrátit do Kačerova, ze kterého jsem příběhy jako dítě milovala.

Vjeerus
16.11.2025

Tak tohle je nostalgie jak blázen. I když jsem kačerům nikdy úplně nepropadla, v dětství jsem je četla a hlavně koukala na seriál. A pane bože, neřekla bych, jak mi vlastně chyběli.
Všechny tři příběhy spojují nejen postavy, ale i jasné dobrodružství pří honbě za pokladem. Hrdinové jsou prostě takoví, jaké je známe. Pokud by se ale našel někdo, kdo je Kačery nepolíben, nebude mít rozhodně problém jednotlivé charaktery zmapovat napříč příběhy, jelikož jsou konzistentní a ve všech případech jednají dle stejných vzorců.
Já si asi nejvíc užila hned ten první, jelikož byl jasnější závěr a i když došlo k hromadné ztrátě paměti, čtenář ví. Druhá mě tolik neoslovila, i když co do postavy strýčka Skrblíka je asi nejdetailnější. Třetí zase považuji asi za nejvtipnější. Při hodně situacích jsem si připadal jak když sleduji děti, protože z mého pohledu je nemožné, aby něco udělali. Bohužel ony to nevědí, tak to udělají. A tak vznikne spoustu podobně vtipných, možná až absurdních situací, jaké si zažili Kačeři při své výpravě.
Jsem ráda, že u nás tyto příběhy konečně vyšli, člověk se mohl konečně podívat na předlohu pro Indiana Jonese.

GoodGames
10.11.2025

Good Games22:40Strýček Skrblík – Legendární kačeří dobrodružství: Pasti plné zlata
A máme tu klasické príbehy so Strýkom Držgrošom, Káčerom Donaldom a troma krpatými synovcami od legendy s menom Carl Barks. Za tie roky, čo tu príbehy z Káčerova vychádzajú hlavne v časopisoch Káčer Donald, sme tu už pár príbehov od Carla Barksa mali, ale tieto tu ešte ani raz nevyšli. Jedná sa o tri dobrodružne ladené príbehy, v ktorých sa Strýko Držgroš a ostatné spomenuté postavy snažia nájsť rôzne poklady. Natrafia na rôzne pasce a máme tu aj viacero scén, ktoré výrazným spôsobom ovplyvnili Georgea Lucasa a Stevena Spielberga pri tvorbe kultovej pôvodnej trilógie Indiana Jones. Síce už na týchto príbehoch vidieť staršiu kresbu a farby, no stále je to príjemné a zábavné čítanie aj v dnešnej dobe.

hroubek
04.11.2025

Sedm zlatých měst - Moc příjemný návrat do dětských let. Hned z počátku na mě dýchla atmosféra šestákových dobrodružství, které miluji. Příběh byl zábavný a hezky ubíhal. Několikrát jsem se přistihl, jak mám úsměv od ucha k uchu, a užívám si dialogy a dané situace. Místy jsem si všiml, že se scénárista Carl Barks nezdržuje s detaily a prostě vypraví svůj příběh, tak jak je třeba. Na druhou stranu to skoro vůbec nerušilo a navíc jde o příběh, který je primárně věnovaný mladším čtenářům. Takže z mé strany spokojenost a dostal jsem víceméně to, co jsem chtěl dostat. 7/10

Země pod zemí - Spokojenost. Cítil jsem, že v tomto příběhu je scénárista Carl Barks vypsanější a zkušenější. Tento příběh působí mnohem vtipněji a také o dost více vynikne povaha samotného strýčka Skrblíka. Samotná zápletka je správně přepálená a zábavná. Líbilo se mi, jaký to má spád a mnohem více prostoru dostane jak Donald, tak i Kulík, Dulík a Bubík. Velmi mi sedla pointa, která mě rozesmála. Hodně dobrá práce. 7,5/10

Pizzarovo zlato - Tohle byla lahůdka. Třetí příběh mi moc sedl a já si opravdu hodně užil. Parádní příběh, výborné dialogy a hlášky, skvěle vypointované situace, a ke všemu to má perfektní dobrodružnou atmosféru. Je to vtipné, je to zábavné, a čte se to jedním dechem. Carl Barks si to s naprostou elegancí odvyprávěl, a největší nedostatek tohoto příběhu je ten, že je krátký. Tady bych si přál, aby to bylo o dost delší. Krásný příběh. 8,5/10

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Carl Barks také napsal(a)

Carl Barks
americká, 1901 - 2000