Týden u strýčka Bena

Týden u strýčka Bena https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/271386/bmid_tyden-u-strycka-bena-3J3-271386.jpg 5 13 5

Strýček Ben série

1. díl >

Chcete se mile pobavit? Přečtěte si příběh o malém Ondrovi a jeho prázdninovém dobrodružství u strýčka. O týdnu, plném bláznivých nápadů, zvláštních překvapení, humoru a lásky. Kniha je první z nezávislé řady příběhů o něm a jeho strýčkovi Benovi. Je určena dětem od 5 let ( a jejich strýčkům ). Věra Krpálková je původním povoláním učitelka a vychovatelka. V současné době se kromě obchodní činnosti dál věnuje vzdělávání a výchově dětí i dospělých.... celý text

Přidat komentář

IrenH
26.03.2023 5 z 5

Trilogie vypráví o malém chlapci Ondrovi, o jeho dětských starostech, přáních a malých dobrodružstvích, které prožívá se svým strýčkem. Autorka se umí vžít do dětské duše.
Je to nejen zábavné čtení pro děti předškolního věku i pro malé žáky základních škol, ale zároveň s poučným koncem v každém příběhu. Doporučuji pro všechny malé děti.
IrenH

Luky110812
23.01.2023 5 z 5

Krásné čtení, klukům chybí mužské vzory a je fajn, že tato knížka je schopná je malinko nahradit. Syn jí miloval.


vera21
07.01.2018 5 z 5

Novoroční přání: Chci vám moc pogratulovat k elektronickému vydání vašich knížek!!! Čtení vašich knížek je milým pohlazením nejen pro dětskou, ale i pro dospělou duši. I když, vlastně, v každém dospělém je jeho vnitřní dítě..
Přeji vám mnoho dalších tvůrčích úspěchů,
Jelen:)a

V.e.r.u.
06.05.2017 4 z 5

Námět knihy je zajímavý a originální. Také dětem, kterým jsem příběh četla se líbil. Vždy byly napjaté, jaký zážitek přinese nový den a jak vše skončí. Smály se vtipným situacím, které spolu Ondra a strýček Ben prožívají.
Mě osobně se trošku hůře četla delší souvětí, která se v textu objevují. A ještě jedna věc: velice často jsou v knize prezentovány Ondrovy myšlenky, které jsou vizuálně odlišeny kurzívou. Podle mého názoru to, ale pro posluchače může být matečné, protože tyto části zpravidla nejsou ukončeny slovy "myslel jsem si, nebo napadlo mě apod." a děti to tak mohly zaměnit za přímou řeč postavy.

vera21
16.07.2016 5 z 5

Přikládám nejzajímavější uživatelské recenze z prvních 6 měsíců po vydání a přeji krásné čtení:

Dobrý den, četli jsme v pěti školkách, 120 dětí, 10 dospěláků. Všichni se shodli na tom, že chtějí pokračování, vymýšleli, co asi zajímavého a tajemného může Ondra se strýčkem zažít. Těšíme se, až si budeme moci knihu koupit a dočíst. Knih s dětským hrdinou je málo. Myslíme si, že bude mít úspěch. Přeji krásné léto, Evža
Bc. Eugenie Hamplová
ředitelka

Věruško, tvojí knížku jsem přečetl jedním dechem. Je úžasné, jak rozumíš dětem. Málokterý kluk potká svého strýčka Bena. Já jsem takovou kliku neměl. Díky. Je to paráda. Jarda.

Dobrý den, konečně zasíláme slíbené hodnocení. Bohužel jsme dříve nezvládli. Příběh vyslechly děti z 1. a 2. tříd. Obě skupiny hodnotí příběh jako zajímavý, napínavý, legrační . Byly zvědavé, co strýček Ondru naučí. Zaujaly je některé popisované situace - hra Člověče nezlob se, nervozita tatínka, zmínka o vylitém oleji. Strýčkova komunikace jim připadala vtipná. Velmi se jim líbil popis strýčka, jeho "hmm..", Ondrův popis žádosti o zmrzlinu, lezení na strom atd… Často vše předváděly.
Osobně se mi kniha velmi líbila a stejně jako děti, mám zájem o pokračování.
S pozdravem a přáním pěkného dne Lada Kvapilová

Týden u strýčka Bena mě velice překvapil. Pobavili jsme se oba, dítě i já. Opravdu rodinná kniha. Splávča

Autorovy další knížky

2016  98%Týden u strýčka Bena
2020  91%Nejvzácnější vzpomínky
2016  93%Vyprávění strýčka Bena
2022  94%Den koloběžky
2018  91%Příběhy strýčka Bena

Kniha Týden u strýčka Bena je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x