Strom života

Strom života https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/261936/bmid_strom-zivota-261936.jpg 4 32 13

Když král keltského kmene Volků sjedná mír se svým protivníkem a pozve ho na své hradiště v Eburonu, všichni věří, že pro zemi nadešel čas pokoje a blahobytu. Slavnostní hostina ale končí zradou a dýkou, a králův mladý syn Allecnos si jen v poslední chvíli zachrání život dramatickým útěkem z hradiště. Prozíravý druid Aios pošle Allecna až do dalekého Říma, aby ho dostal z dosahu nepřátel, kteří po něm pátrají. Za několik let se Allecnos rozhodne přidat k Caesarovu vojsku, které táhne do Galie, aby se střetlo s Germány. Musí vědět o římském způsobu boje co nejvíce, protože po ničem netouží víc než se dostat zpátky k Volkům, pomstít smrt svého otce a navrátit jejich rodu královský trůn. Výpravný román popisuje dramatické boje o moc, stejně jako běžný život keltské doby v 1. století př. n. l.... celý text

Přidat komentář

veverkaVv
18.09.2021 5 z 5

Velmi objemná kniha české autorky byla na mém nočním stolku skoro půl roku, než jsem měla pocit, že se na ni těším. A vůbec jsem nebyla zklamaná. Historické popisy událostí byly někdy velmi podrobné, ale jen tak bylo možno se na dávné události navázat a pokusit se je pochopit. Základní linie děje - nenávist, láska, hrdost, vlastenectví, kamarádství, víra, pocity a motivy hlavních hrdinů, dějinné souvislosti a pod. se různě prolínají a jako celek pomáhají pochopit i tak vzdálenou historii.
Velmi dobrá četba s ucelenou dějovou linkou. Doporučuji

Shardlake
18.01.2020 4 z 5

Tento výpravný román se mi během čtení zalíbil, i když tam zpočátku byly trochu nezáživná místa. Popisovat období 1. století před naším letopočtem tak, aby čtenář vydržel s napětím číst až do konce jistě pro autorku nebylo snadné. Ke konci knihy jsem zjistila, že fandím více Lanicovi než Allecnovi, který byl v pozici krále časem zaslepen mocí a zničil tak přátelství, které bylo mezi nimi od dětských let. Lanicos mu přesto dokázal odpustit a jsem ráda, že se na konci příběhu zachránil, i když v knize bylo plno míst, kdy už to vypadalo, že zemře. Doporučuji všem čtenářům, kteří mají rádi historické příběhy a rádi čtou hodně tlusté knihy. Časem si ráda přečtu další knihy této autorky.


Dandy1
12.08.2019 3 z 5

Mám ráda tlusté knihy, ale tady byla spousta stran zbytečná. Prvních 200 stránek jsem chtěla knihu zahodit. Autorka nedokáže udržet čtenáře po celou dobu četby. I když příběh byl moc pěkný, nevím jestli budu číst nějakou její další knihu.

Hade
25.07.2019 1 z 5

Bohužel přes obrovskou snahu odloženo na stránce 400. Spousta zbytečných mnohastránkových pasáží, nekonečné konverzace o ničem, málo akce a mnohem víc nudy. Jeden z nejhorších historických románů, které jsem četl. On to vlastně není vůbec historický román, spíše historická fantasy pro krásnější část pohlaví. A že by se Galům v 1. stol. před Kristem mohlo podařit porazit přesilu římských legionářů, bytˇ vysloužilců nebo zběhů, to je naprosto mimo mísu

Tave
12.02.2019 5 z 5

Naprosto dokonalá knížka, se kterou se člověk "sečte" ani neví jak. Děj vás nenechá chvilku klidnými a během toho, jak postavám fandíte, trnete v napínavých okamžicích a rozčilujete se nad nevyzpytatelným osudem, uteče vám téměř 700 stran úplně samo. Před Ivanou Špičkovou smekám klobouk.

hasmanka
10.01.2019 5 z 5

Na knihu jsem se chystala déle, trochu mě odrazovalo, jak je objemná, ale mužští hrdinové se mi nakonec hodili do letošní Výzvy. Lanica jsem si ostatně velmi brzy zamilovala, neboť lidí s jeho vlastnostmi po světě moc nechodí. Tudíž jsem si jich chtěla užít alespoň v tomto příběhu z dávných dob, které autorka navíc popisuje s takovou přesvědčivostí a důkladností, až máte dojem, že u toho musela být. Po necelých sedmi stovkách stran jsem byla s příběhem natolik sžitá, že bych dala nevím co za pokračování. Tohle čtení jsem si prostě až dětinsky užila!

Bobina74
01.11.2018 5 z 5

Jedním slovem LUXUSNÍ. Začátek sice trochu odrazující - množství postav s ještě složitějšími jmény, spousta historie....rozhodně se nenechte odradit, protože potom už vlak pádí na plný plyn a vy nestačíte číst - noc je najednou hrozně krátká na čtení. Veliká poklona autorce, že se do tak obsáhlého díla pustila. Na knize je vidět mraky kvalitně odvedené práce a já se stále musela ujišťovat, že se jedná opravdu o českou autorku.
P.s. : jdu do další její knihy, ať mně to Pendolíno neujede ;-)

Marcelllus
10.10.2018 5 z 5

Kniha je velice čtivá a plná zajímavých informací. Jsem hrdá, že je napsaná českou spisovatelkou.

TheMelorry
05.06.2018 4 z 5

Musím přiznat, že začátkem knihy jsem se prokousávala, ale poté co jsem lépe seznámila s postavami a příběh se rozjel, nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Její obsáhlost podle mě vůbec není na škodu, autorka dokázala vše velmi věrně a čtivě napsat a mimo to, že prožívá osudy hlavních postav, objevuje se zde mnoho informací ze života Keltů, Římanů a Germánů. Za mě velmi povedená kniha.

Redbitter
25.04.2018 5 z 5

Neuvěřitelně čtivá kniha. Nenechte se zastrašit její '' tloušťkou''. Je to úžasná kniha, každá stránka je perfektní a jsem velice ráda, že spisovatelka je z ČR. :)

vendula4464
16.04.2018 5 z 5

Nejdříve jsem se trochu polekala objemnosti knížky, ale jak se začtete, ubíhají stránky velmi rychle... Číst tuto knížku bylo velmi vyčerpávající, ani jedna kapitola Vám nedá vydechnout. Pořád jsem byla v napětí a nedokázala se odtrhnout. Obdivuji mistrný styl vyprávění, znalost prostředí, zvyků a dokonalé vykreslení postav a charakterů. Knížka Vás vcucne do své doby, nečekaně mění charaktery většiny hrdinů a Lanicovi a Coriace jsem držela palce ze všech nejvíce:-)

Annnulika
23.01.2018 5 z 5

Skvěle napsaný příběh. Ani jsem nečekala, že mě tato kniha tak chytne. Děj byl zajímavý od začátku až do konce, mnohokrát jsem měla problém knihu odložit. Lanica jsem si hned oblíbila a Allecnos mě dost často vytáčel. Hold moc dokáže člověka změnit, to platí ve všech dobách... I když byl kniha dlouhá, nebránila bych se pokračování ;)

AlenaF
04.01.2018 5 z 5

Výborně napsaná kniha, velice mě upoutala a četla jsem, četla .... Nemohla jsem odložit. Doporučuji. Těším se na další knihy této autorky.

Štítky knihy

Keltové keltská mytologie historické romány

Autorovy další knížky

Ivana Špičková
česká, 1968
2017  87%Strom života
2014  86%Ztraceno v písku
2010  75%Slovem a mečem
2014  83%Ve stínu arény
2015  83%Bohové Efesu

Kniha Strom života je v

Právě čtených1x
Přečtených39x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených3x
Knihotéce25x
Chystám se číst111x
Chci si koupit30x
dalších seznamech2x