Stroj do lepších časů

Stroj do lepších časů https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177934/bmid_stroj-do-lepsich-casu-t13-177934.jpg 3 6 1

Dvanáct povídek knihy Stroj do lepších časů tvoří ucelenou součást tvorby jednoho z nejoriginálnějších autorů Ceny Karla Čapka. Bude vesmír obydlen roboty, kteří se v mnohém podobají lidem, a lidmi podobými robotům? Komu bude kočovná herecká společnost hrát Shakespeara, až o něj lidé ztratí zájem? Má cestovatel v čase v době vrcholícího teroru Francouzské revoluce šanci splnit nesplnitelnou misi? Jsou ve světě Vrong Vudu podvodníci vědci nebo kartářky? Co si počít s poselstvím mimozemšťanů určeným jedinému člověku? Lze si pojistit reinkarnaci dle vlastního výběru?... celý text

Žánr:
Povídky , Literatura česká , Sci-fi

Vydáno: , Triton
více info...

Přidat komentář

Gurus
09.03.2018 3 z 5

za mě 3 hvězdy...po přečtení jsem měl velmi rozporuplné pocity, které neodezněli do teď. Některé povídky byli až přímo geniální a jiné byli zase...řekněme podprůměrné.

Těch průměrných až podrůměrných však byla většina. Nejhorší byla asi Militantní pohádka, která byla v knize jako první povídka..no horší povídkou to snad ani začít nemohlo a myslel jsem, že knihu odložím a nedočtu. Další opravdu špatná byla Můj příspěvek k výzkumu barokní hudby, tu jsem pro změnu už nedočetl, protože jsem na to neměl :-).

Pak tu byly povídky, které jse mi velmi líbili jako například Stroj do lepších časů, Vrongvudu, Společnost Avonská labuť, Muž z Mangalpuru.

Potom tu jsou povídky, které byly mírně nadprůměrné. Fialový bod, Felícitera, Piruetam, Slečna asistenta Analgopterotrona.