Striptíz

Striptíz https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/104853/bmid_striptiz-654ca2d984a44.jpg 4 23 5

Vitajte v striptízovom klube Ici-pici, do ktorého vás zavedie dej knihy. Zoznámte sa so striptérkou Erin, ktorá sa snaží riadiť zásadou: Využi, čo máš, aby si získala, čo potrebuješ. Erin už takmer zabudla na toto pravidlo, kým sa jej nerozpadlo manželstvo. Ostala bez peňazí a čaká ju boj o dcéru. Keďže si uvedomila, že z úradníckeho platu právnika nezaplatí, skúsila šťastie v striptízovom bare. Tam hneď zistila, že príťažlivá žena môže získať, čo len chce, lebo muži sú smiešne slabí a dajú sa ľahko zaslepiť. O tom, ako Erin bojovala o svoju dcéru a dramaticky náhle sa jej života dotkla vysoká politika, sa dočítate v tomto románe, ktorý srší vtipom a dramatickými zápletkami.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Humor , Romány

Vydáno: , INA
Originální název:

Strip Tease , 1993


více info...

Přidat komentář

Koka
03.11.2021 5 z 5

Skvělá černá groteska! A navíc se autorovi povedlo do příběhu dostat - a naprosto nenuceně - sociální otázky o postavení vykořisťovaných karibských sezónních dělníků na třtinových plantážích, témata lobbování u prodejných politiků, následky hurikánu Katrina a mnohé další motivy ze života, které se ani pracovníkům striptýzových barů nevyhýbají.
Pobavily mnohé hlášky a epizody, třeba taková aktuální:
"Velký zlom v Dilbeckově životě znamenala smrt dvaaosmdesátiletého kongresmana ... Ctihodný starý demokrat byl smrtelně nemocný po většinu posledních tří volebních období a ve sněmovně Kongresu byl málokdy k vidění."

broskev28
03.08.2019 5 z 5

Do třetice skvělé!
"Dilbeck nemohl pochopit, jak se tak slibně načatý večer může takhle zvrhnout: striptérka s pistolí uprostřed nějaké pustiny a on v potocích potu ve třtinovém poli. Žalostně si uvědomil, že na kovbojský sex už asi nedojde a hlavou mu prokmitlo pár trýznivějších scénářů. Všechny ty řeči o otrocké práci, rodině Rojových, hlasování v senátním výboru . . . Proč se ženská plete do takových věcí?"
Dycinky "Roztoužená blizna"!
P.S. Tradičně vydařený překlad rušily pouze prohřešky proti pravidlům českého jazyka - sice jich nebylo mnoho, ale přece jen se občas chybička vloudila, škoda.


marlowe
24.02.2019 5 z 5

Skvostná a zábavná oddechovka – možná méně rozverná a méně bizarní než "Hebká kůže", ale přesto skvělá! Hiaasen je pro mne velkým objevem loňského roku a náležitě si ho vychutnávám.
Šváb v jogurtu, vyhazovač nevnímající bolest ani chlad, úchylný kongresman Spojených států, který zprostředkuje v samoobslužné prádelně krádež cupaniny ze spodního prádla půvabné striptérky, záludný provozovatel striptýzového podniku, který úmyslně stahuje termostat v sále na mizerných dvacet stupňů, aby tanečnicím zimou tuhly bradavky, drogově závislý zloděj invalidních vozíků, chovatelka vlků, vstupující ke svým miláčkům s chytačskou ochrannou masku na obličeji… Gejzír nápadů, hlášek a komických figurek (ale i morálních apelů), tohle všechno je Carl Hiaasen.
Těch pět hvězdiček uděluji bez váhání – a s radostí a láskou!
Dycky "Rozdychtěný bobr"!

encyklopedie
06.07.2017 5 z 5

.....dovede si někdo představit, že má doma manžela, který krade invalidní vozíky?.... a to je jen jedna z mnoha figurek, která znovu rozjíždí spolu s hlavní hrdnkou kolotoč výborného, čtivého románku od mého oblíbeného Hiaasena

Oksalakka
05.08.2014 5 z 5

Tahle kniha se dala napsat jako drsný thriller o zneužívání moci, ale díky Bohu za Hiaasena a jeho černý humor. Je to pecka!

Štítky knihy

zfilmováno politika Florida

Autorovy další knížky

Carl Hiaasen
americká, 1953
2006  83%Soví houkání
1998  83%Hebká kůže
2005  91%Naostro
1996  87%Jak nám zobák narost
2014  81%Chramst

Kniha Striptíz je v

Právě čtených1x
Přečtených35x
Doporučených1x
Knihotéce43x
Chystám se číst16x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x