Hříšná Sofia

Hříšná Sofia https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46165/bmid_hrisna-sofia-lU1-46165.jpg 4 45 7

Středověká trilogie série

< 3. díl

Anglie druhá pol.13.stol. Lady Sofia Beatrice Rosalynde Anne Terese Howardová je stejně paličatá, jako je její jméno dlouhé. Má o mužích svoje mínění - jsou to nafoukaní, ješitní trubci, které ženy převyšují v každém směru nejen rozumem, ale přijde-li na to, dokonce i obratností v boji. Proto se nechce za žádnou cenu vdávat, až tím králi Edwardu I., svému bratranci a poručníkovi, působí vrásky na čele. Její pohrdání muži však dostane vážnou trhlinu, když se v jejím životě objeví Tobin de Clare… Sir Tobin de Clare nechce nikdy ztratit sebekontrolu a podlehnout vášni. Bojí se, že se bude podobat svému opovrženíhodnému záletnému otci. Setkání se vzrušující Sofií ale způsobí, že na všechna předsevzetí zapomíná. Navíc mu ji královská vůle přisoudí za manželku… Jak může dopadnout střet dvou tak vyhraněných osobností? Najde Hříšná Sofia s Tobinem tolik štětstí jako Báječná Clio s Merrickem a Divoká Teleri s Rogerem? Podaří se jim vůbec zkrotit jeden druhého?.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

Wicked , 2010


více info...

Přidat komentář

katkaq
19.04.2021 3 z 5

Tahle série je skvělá. Vtipná, milá, nápaditá. Každý díl je úplně jiný. Opravdu povedené. Každá hrdinka je svým způsobem zvláštní a umanutá, nenechají sebou manipulovat a to se mi líbí.

petraj30
12.10.2020 5 z 5

Tahle kniha se mi líbila z celé série nejvíc. Všechny díly byly hodně povedené, ale tento naprosto unikátní.
Sofii jsem si zamilovala. Všechno, co dělala bylo úžasné, i když někdy dřív střílela než mířila, ale já bych jí nevytkla absolutně nic. Měla velkou kuráž a velké srdce. A všechny ty problémy, do kterých se dostávala...někdy jsem se smála hodně nahlas:-). Tobin byl taky úžasný, ale jinak byl jako všichni muži - arogantní a hrdý, občas by neškodilo o krok ustoupit.
Ten příběh z pobytu v klášteře mě moc překvapil a pobavil, a ten konec... opravdu to byl takový zločin? Opravdu to bylo tak strašné, že s ní nikdo nemluvil? Já bych se zachovala úplně stejně.
Sofia byla přesně podle mého gusta, asi bych jí přiřadila první místo u mých oblíbených hrdinek.
Moc jsem se u celé série bavila, bylo to krásně propojené a ten závěrečný epilog jen sladká třešinka za tím vším. Nádhera!


moudivlacek
17.03.2020 5 z 5

Nádherný závěr překrásné série. Moc se mi líbila romantika o rytíři a jeho vyvolené. Sofie je pěkná uličnice a trpělivost s ní by neměl ani svatý a nemá ji ani král, její poručník. Její vyvolený rytíř má důvod obávat se lásky a tak občas dělá ze sebe nepřístupnou pevnost. Teprve, když jsou svoji a zažijí hezké i dobré chvilky, a kdy se málem sami sobě "ztratí", hlavně Tobin manžel Sofie pochopí, co by byl život bez ní.
Celou sérii mohu jen doporučit. Určitě se k ní ráda vrátím.

Silver.l
24.01.2018 3 z 5

Tato knížka mi přišla nejslabší že všech tří knih.

Nibiru
31.05.2013 5 z 5

Citový vztah Sofie a Tobina je velice pěkně popsán, hlavně ten průběh od vzájemné prvotní arogance a nevraživosti až po citové vzplanutí a rozpolcenost a souboj mezi ano- nebo ne?
Takové to napjaté jiskření mezi mužem a ženou autorka nádherně vystihla. Knížka se mi moc líbila.

modroocko
31.05.2012 5 z 5

dostala se mi do ruky náhodou, ale jsem za ní ráda. Doporučuji!

MrsFantasia
30.08.2011 4 z 5

Odjakživa se mi v knížkách líbili silné hrdinky, a to tahle kniha splňuje. Možná, že Sofia je ještě naivní dítě, které je chvílemi spíš hloupé, ale je odvážná.
Vtipné situace navíc trošku odlehčovaly silnou romantickou atmosféru, kterou u některých autorek opravdu nemusím....
Tobin je přesně ten typ arogantních šlechticů na zabití, přesto se proti předchozím dílům, kde je vedlejší postavou, trochu umírnil. Možná za to může narůstajíí věk. :D
Jedna z mých oblíbených knih.