Střední Asie

Střední Asie https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231053/bmid_stredni-asie-hdC-231053.jpg 4 4 2

Svými středověkými městy, jejichž siluety zdobí modré kupole, rušnými orientálními tržišti a jurtami v odlehlých oblastech si Střední Asie uchovává romantiku Hedvábné stezky, jakou jinde nenajdete.

Žánr:
Literatura naučná , Turistický průvodce

Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

Central Asia , 1996


více info...

deauville
deauville
06.11.2021 5 z 5

Přečteno poté, co jsem ve Střední Asii několikrát byla. Za mě výborná práce, i když pochopitelně ve zkratce. Skutečně obsahuje to důležité, co potřebujete vědět o Střední Asii, pokud se tam chystáte. Samozřejmě, že je třeba počítat s tím, že řada ubytovacích kapacit či restaurací nemusí fungovat, může mít jiné majitele, služby se mohou zhoršit (i zlepšit), ale tak s určitým morálním opotřebením se u průvodců prostě musí počítat...

Kapis
Kapis
27.04.2015 5 z 5

Tak přečteno to, co jsem potřeboval vědět před cestou. Ohodnotím, až ho použiju v praxi na místě;)

EDIT: ale jo, posloužil výborně, má toto cestování podle Lonely planet ale přece jen jednu nevýhodu - člověk na určitých místech potkává ty stejné zástupy;) A nechce se mi věřit, že nedostávají od nich žádné peníze - mít svůj hostel někde na prvním místě v takovém průvodci, tak to může být zlatý důl. Hlavně v zemi jako Kyrgyzstán - mimochodem ve velmi nádherné zemi;)


Štítky knihy

Střední Asie

Autoři knihy

John Noble
anglická, 1951
Tom Masters
britská, 1977

Kniha Střední Asie je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce3x