Strečink

Strečink https://www.databazeknih.cz/img/books/81_/81950/strecink-g3B-81950.jpg 5 2 1

Barevná, bohatě fotograficky vybavená kniha o strečinku je určena všem aktivním i občasným sportovcům, kteří chtějí využít protahovací cvičení k regeneraci organizmu a zlepšení tělesné i zdravotní kondice. Naučíte se, jak účinně a bezpečně provádět cviky na uvolnění a odstranění svalového a psychického napětí a navíc si ještě osvěžíte znalosti z anatomie svalů. Úvod publikace je věnován zdravotnímu významu, využití a rozdělení strečinku. Podstatnou část knihy však tvoří praktická část, která slouží jako velký zásobník cviků. Cviky jsou rozděleny podle svalových skupin a označeny symbolem pro rozlišení stupně obtížnosti, a tak si může každý vybrat ty nejvhodnější pro vlastní výkonnostní úroveň.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Sport

Vydáno: , Grada
více info...

Přidat komentář

vlckovka
15.09.2020 5 z 5

Moje nejoblíbenější příručka cviků zaměřených na protažení celého těla i jednotlivých partií. Kniha obsahuje 240 cviků doplněných velký množstvím fotek, kdy jsou nafoceny všechny cviky, některé včetně rozfázování pohybu. Kniha je velice přehledná. Ke každému cviku je uveden stručný ale velice intiutivní návod, jak jej provést. Cviky jsou ohodnoceny hvězdičkami podle obtížnosti pro rychlou orientaci.
Kniha je rozdělena teoretickou část (úvod do problematiky strečinku) a praktická cvičení. Teoretická část je věnována principům tohoto typu cvičení, základní anatomii přípandě zmiňuje zdravotní hlediska např. k prevencím poranění či hypermobilitu.
Praktická cvičení obsahují konkrétní cviky řazené dle protahované partie např. protahování dolních končetin a ten je rozdělen na velký sval hýžďový, střední sval hýždový - body, přední strana stehna, flexory kyčle, zadní strana stehna apod. Tak je to i u horních končetin nebo i u trupu, kde je speciální sekce věnovaná cvikům úklonovým a rotačním.
Ačkoliv obecně pro cvičení preferuji instruktážní videa než knižní příručky, u vždy rozhodně udělalám výjimku. Je prostě báječná a pokaždé mi pomůže ať už preventivně či v případech kdy je nějaký sval zkrácený a potřebuji jej protáhnout. Doporučuji každému pro jednoduchost zpracování která umožňuje začít cvičit prakticky ihned.

Štítky knihy

strečink

Autorovy další knížky

Klára Buzková
česká, 1978
2006  90%Strečink
2006  80%Fitness jóga, harmonické cvičení těla i duše

Kniha Strečink je v

Přečtených3x
Knihotéce6x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x